benimle aynı şeyleri yaşayan varmı:(( çok çaresizim

Bence sevgiliniz haklı. Evlilikte yaşam tarzlarının farklılığı ilerleyen yıllarda yıpratıcı bir durum oluyor. Bunu taraf tutarak yazmıyorum. Tersi olsaydı da aynı şeyi yazardım. Tabi ki birer bireyiz ve seçtiklerimizi yaşarız, kocamıza karımıza bağlı değiliz, ama eşlerin de birbirinden çok farklı dünya görüşleri olması evlilikte sıkıntı. Hadi "tatilinden vazgeçiversin" diye hafife aldığımız konuyu aştınız diyelim, ileride bebeğiniz olduğunda ne olacak? Hanginizin dünya görüşüne uygun yetişecek? "Kendi seçsin biz demokrat oluruz" demeyin. Öyle bir hayat yok, çocuklar hamurdur ve aileleri şekillendirir. İleride farklı seçimleri olursa olur.
Ama sevgiliniz şu noktada haksız, sizinle olup olamayacağı konusunda karar vermeli. Sürekli gitmekle gelmekle, sürekli kararsızlıkla size saygısızlık ediyor. Bu konuda resti çekin. Artık bir karar versin. Ve sonrasında asla başınıza kakmayacağı bir karar olsun bu.

Canım bence sevgi fedakarlık ister emek ister..
Eger işin içinde aşk sevgi varsa bu tarz şeyler engel olmamalı, yani o seni böyle kabul edemiyorsa, sen de hiç taviz verme derim..sonucta herkesin kendi seçimi..saygı duymak zorunda

çiftler arasında uyum önemli tabii..tatile ,eğlenceye başı kapalı insanlar gidemez diye bişey yok..
7/24 hep eğlencede de olunmaz..
fakat şöyle bir nokta var, bir barda başörtülü hanım görünce yadırganır,
fakat müzikli aile lokallerinde gayette olabilir..bar harici heryer olabilir..
tek konu tatil,arkadaş toplantıları ve eğlence ise çözülür,
ama başka pürüzler de varsa bilemem...
kimisi eşini kapalı,mütevazi giyinsin ister,
kimisi de saçı açık,normal giyinsin ister..
inşallah çözülür sorununuz..

inşallah arkadaşlar hepiniz fikirleri benim için altın değerinde.sonuçta çok büyülk bir sevgi verilen yıllar ve emek var:(
insan istiyorki birşeyler yolunu bulsun.ama kader tabiki..inşallah herşey düzelir..şuan konu kapatılalı biz konuşup onun suskunluğa büründüğü 15.gün..
ama böyle gel gitler hep oluyor.artık susup telefonlarına dönüş yapmayıp kararlılığımı görmesini sağlamaktan yanayım. bunun dışında zaten
cevap alaamadığında vazgeçiyorsa ya yeterince sevmemiş yada vazgeçmiş demektir...:( dualarınzı bekliyorum..

Baştan beri ara ara bakıyorum konuya. Eğer hayatını sizinle paylaşmak istiyorsa buna saygı duymak zorunda yani diğer türlüsünü beklemek çok sığca oluyor. Bence de en doğrusu beklemek. Hayırslısı neyse o olsun. Eğer birbiriniz için yazılmışsanız düşünüp sizi anlayacak durumu daha mantıklı değerlendirecek ve sizi arayacaktır.

Baştan beri ara ara bakıyorum konuya. Eğer hayatını sizinle paylaşmak istiyorsa buna saygı duymak zorunda yani diğer türlüsünü beklemek çok sığca oluyor. Bence de en doğrusu beklemek. Hayırslısı neyse o olsun. Eğer birbiriniz için yazılmışsanız düşünüp sizi anlayacak durumu daha mantıklı değerlendirecek ve sizi arayacaktır.

inşallah arkadaşım:(( inanın çalışıyorum ayakta durmaya gayret ediyorum. bu gel gitler içinde artık bünyem zayıf düştü.
Rabbim tez zamanda hayırlı bir sonuçla kavuşturur inşallah bizi..dayanmak çok güç..bir yanda inancın..bir yanda sevdiğin..:(

nerhaba bende örtülüyüm eşim benden önce örtülümkızlardan nefret ettiğini söyledi daha önce alkol kullanıyordu eğlence hayatı falan hepsi vardı ablalrıdaaçık annesi örtülüydü 5 yıldır tanışıyoruz 1 yıl oldu evlendik eşim alkolü bıraktı gece hayatınıda gideceksekte daha mütevazi yerlere gidiyoruz görümcelerimlede hiç sorun olmadı ben açık olsaydım ayrılırdık heralde kıskanç biri ama ben ayağıma kadar örtülü olduğumdan bu sorunudaastık çünkü ben karışılmaya alışkın değilim ailem ban hiç karışmadı annem örtülüdür kız kardeşim ve bir çok kuzenim açıktır ama yinede mutlu bir evlilikte inancın ortaklığından yanayım

nerhaba bende örtülüyüm eşim benden önce örtülümkızlardan nefret ettiğini söyledi daha önce alkol kullanıyordu eğlence hayatı falan hepsi vardı ablalrıdaaçık annesi örtülüydü 5 yıldır tanışıyoruz 1 yıl oldu evlendik eşim alkolü bıraktı gece hayatınıda gideceksekte daha mütevazi yerlere gidiyoruz görümcelerimlede hiç sorun olmadı ben açık olsaydım ayrılırdık heralde kıskanç biri ama ben ayağıma kadar örtülü olduğumdan bu sorunudaastık çünkü ben karışılmaya alışkın değilim ailem ban hiç karışmadı annem örtülüdür kız kardeşim ve bir çok kuzenim açıktır ama yinede mutlu bir evlilikte inancın ortaklığından yanayım

sizin durumunuz çok ilgimi çekti.ama işte benim sevdiğim kişinin sanki erşey dönüp dolaşıp kendinde bitiyor...gördüğüm kadarıyla sevenler bir şekilde herşeyi göze alıp hatta
değişip evlenmiş.belkide benim birlikte olduğum kişnin sevgisi kalmadı..yada yaşadığı hayat standardı beni siliyor..değerim az gözünde..bilemiyorum işte:( inanın bitik bi durumdayım.
nee kadar çok ta düşünsem elimden gelen tek şey dua etmek..ne kadar çok fikir belirtilirse o kadar önümde pencereler açılıyor..her arkadaşımda başka bi pencereden bakabiliyorum.
ve KK daki arkadaşların en büyük özelliği herkez objektif bakıyor ve yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.Allah hepinizden razı olsun..

Merhaba konunu okudum uzuldum durumuna. Bence uzucu olan onun seni oldugun gibi kabul edememis olmasi, farkli sekilde inanmak evlilige engel degil kesinlikle.Kendimden ornek vereyim, benim basim kapali degil ama Allah inanci cok kuvvetli bir insanim. Esim hristiyan Cok yillar onceydi cok asik oldum onun inanci vs hic gozumde bile degildi, ama sonra cok zorlandim, hata yaptim ve onu degistirmeye calistim.Tamamen geri tepti. Biliyordum ki o benim kaderimdi ve onu boyle kabul ettim, o da beni. Simdi COK SUKUR 2 yillik evliyiz, cok mutluyuz benim inancima saygi gosteriyor, ben de onunkine tabi ki. Oyle ki o bana der neden namaz kilmiyosun, neden inancini yerine getirmiyosun diye. O seni seviyosa bu sekilde kabul etmeli, etmiyosa da senin icin hayirlisi degildir bence.

Merhaba konunu okudum uzuldum durumuna. Bence uzucu olan onun seni oldugun gibi kabul edememis olmasi, farkli sekilde inanmak evlilige engel degil kesinlikle.Kendimden ornek vereyim, benim basim kapali degil ama Allah inanci cok kuvvetli bir insanim. Esim hristiyan Cok yillar onceydi cok asik oldum onun inanci vs hic gozumde bile degildi, ama sonra cok zorlandim, hata yaptim ve onu degistirmeye calistim.Tamamen geri tepti. Biliyordum ki o benim kaderimdi ve onu boyle kabul ettim, o da beni. Simdi COK SUKUR 2 yillik evliyiz, cok mutluyuz benim inancima saygi gosteriyor, ben de onunkine tabi ki. Oyle ki o bana der neden namaz kilmiyosun, neden inancini yerine getirmiyosun diye. O seni seviyosa bu sekilde kabul etmeli, etmiyosa da senin icin hayirlisi degildir bence.

Maşallah ne güzel senin için çok sevindim.Birbirinize sımsıkı bağlıymışsınız demekki. Allah bozdurmasın canım.ama işte bende sorun karşı tarafın bu şekilde yürümeyeceğine inandığından inat yapmasından kaynaklanıyor.bu yüzden de ben ikimizin güzel bir hayat kurup devam ettirebileceğimize inandıramadım onu..kova burcu zaten inanılmaz inat ve sabit fikirli..sonradan uyuşmamazlık yaşayıp boşanırsak ben kahrolurum ikimizde bin beter oluruz diyo. belkide hep benim açılmamdan umudu var.ama öyle bir ihtimal asla yok. sadece çok sevdiğinden ve bırakıp
gitmek istemediğinden sürdürüyo bişeyleri..açıkcası düşündüğümde kabullenip sonradan bana sıkıntı çıkarması daha berbat olur zaten..o yüzden bişeyleri ya hazmederek gelecek yada
gelmeyecek.çok acı ama böyle...ona kalırsa fedakarlık gerekiyorsa ben gül gibi işimden vazgeçiyorum,ailemin olduğu şehirden evimden,ailemden uzaklaşıyorum.başka bir şehri ve belkide
annesiyle oturmayı bile göze alıyorum(ki annesi çok hanım efendi bir kadın hiçbişey demem) ..baktığında onun göze alacağı bişey bile yok..deli oluyorum bunları düşündüğüm zaman..
sevilmediğimi,birşeylere deymediğimi,bunca yıl sonra benim için hiçbirşeyin göze alınmadığını görmek inanılmaz canımı yakıyo:((

sizin durumunuz çok ilgimi çekti.ama işte benim sevdiğim kişinin sanki erşey dönüp dolaşıp kendinde bitiyor...gördüğüm kadarıyla sevenler bir şekilde herşeyi göze alıp hatta
değişip evlenmiş.belkide benim birlikte olduğum kişnin sevgisi kalmadı..yada yaşadığı hayat standardı beni siliyor..değerim az gözünde..bilemiyorum işte:( inanın bitik bi durumdayım.
nee kadar çok ta düşünsem elimden gelen tek şey dua etmek..ne kadar çok fikir belirtilirse o kadar önümde pencereler açılıyor..her arkadaşımda başka bi pencereden bakabiliyorum.
ve KK daki arkadaşların en büyük özelliği herkez objektif bakıyor ve yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.Allah hepinizden razı olsun..
Amin canım ama iki tarfında istekli olması önemli bence erkekarkadaın senin durumunu hala kabuleenememiş görünüyor dışarısı çok renkli onun istediği gibi bisürü insan var ama o seni seviyor büyük bir ikllemde sanırım inancı çok güçlü değil Allah yardımcınız olsun Hakkında hayırlısı olsun Allah onuda salih insanlarla karşılastırsın belki etrafında senin gibi inancını yasayan erkek arkadaşları olsa bşraz bakışı değişir arkadaş çevreside aile kadar önemli

Amin canım ama iki tarfında istekli olması önemli bence erkekarkadaın senin durumunu hala kabuleenememiş görünüyor dışarısı çok renkli onun istediği gibi bisürü insan var ama o seni seviyor büyük bir ikllemde sanırım inancı çok güçlü değil Allah yardımcınız olsun Hakkında hayırlısı olsun Allah onuda salih insanlarla karşılastırsın belki etrafında senin gibi inancını yasayan erkek arkadaşları olsa bşraz bakışı değişir arkadaş çevreside aile kadar önemli

Arkadas cewresi cok önemli we arkadaslarl genel olarak berbat..delikanli gecinen bir ise yaramayan
Serseri takimi çogu malesef..belki rabbim karslnlda dedgin gibi salih kullarndan birini ckarlrda hid
ayete erer dogruyu yanlisi aylrd eder..Allahtan kendisi is guc sahibi.ipsiz sapslz biri diil..we şöylede
bi sorun war babasl wefat edeli 4ay oldu.annesiyle oturmak gbi bi dusuncesi hic yoktu we smdi onuda
hic yanliz brakmlyor isten clkar clkmaz yanlnda dusunun.we blrakamazda bi baslna bundan sonra.bunu
bana da ne dile getiriyor ne teklif ediyor.cunku abisinin esi we onun ailesiyle cok sorun yasamislar
annesi cok temkinli ve cekingen..bende hic birlikte oturmanln laflnl etmedim mesela..buda ümitsizlgini
katlayan 2.etken...

Arkadas cewresi cok önemli we arkadaslarl genel olarak berbat..delikanli gecinen bir ise yaramayan
Serseri takimi çogu malesef..belki rabbim karslnlda dedgin gibi salih kullarndan birini ckarlrda hid
ayete erer dogruyu yanlisi aylrd eder..Allahtan kendisi is guc sahibi.ipsiz sapslz biri diil..we şöylede
bi sorun war babasl wefat edeli 4ay oldu.annesiyle oturmak gbi bi dusuncesi hic yoktu we smdi onuda
hic yanliz brakmlyor isten clkar clkmaz yanlnda dusunun.we blrakamazda bi baslna bundan sonra.bunu
bana da ne dile getiriyor ne teklif ediyor.cunku abisinin esi we onun ailesiyle cok sorun yasamislar
annesi cok temkinli ve cekingen..bende hic birlikte oturmanln laflnl etmedim mesela..buda ümitsizlgini
katlayan 2.etken...

babsını kaybetmeside büyük bir etken kolay değil annesina dahada bağlanmış olabilir kayınvalideyle yasamk bu zamnda herkesin kabul edebileceği bişi değil maalesef ve kolay değil bunu kararınıdaancak sen verebilirsin

durumun zor allah yardım etsn. bu durumda kaldıığın için örtünden vazgeçmeyi düşünmediğin iiçin tebrik ediyorum seni.söz konusu olan şey feda edilebilecek bir şey değil. bu işin çözümü erkek arkadaşında. ya durumu kabullenip bazı şeylerden fedakarlık yapıp yaşamında değişiklikler yapacak yada yok ben yapamam deyip bitirecek. ortayı blursunuz falan diyenlere bakma. o içki içerken sen meyve suyu içemezsin. o ortamda bulunmak da sana ters gelecek bir durum sonuçta. erkek arkadaşın arık bir karar vermeli..

durumun zor allah yardım etsn. bu durumda kaldıığın için örtünden vazgeçmeyi düşünmediğin iiçin tebrik ediyorum seni.söz konusu olan şey feda edilebilecek bir şey değil. bu işin çözümü erkek arkadaşında. ya durumu kabullenip bazı şeylerden fedakarlık yapıp yaşamında değişiklikler yapacak yada yok ben yapamam deyip bitirecek. ortayı blursunuz falan diyenlere bakma. o içki içerken sen meyve suyu içemezsin. o ortamda bulunmak da sana ters gelecek bir durum sonuçta. erkek arkadaşın arık bir karar vermeli..

evet canım 2 arada bir derede yaşanmıyor zaten..içkili ortamlara v.s eywallah edebilecek olsaydım zaten başımı da açardım..ben herşeyden sıyrılmayı seçerek tercihimi yaptım
bence oda bunu bildiği için zaten kolay adım atıp tamamen evet diyemiyor. çünkü biliyorki sadece örtüyü kabul etmesi değil çözüm.biçok yönden değişmek alkol v.s almamak
zorunda...Şu cuma gününün hürmetine Rabbim kalbine aklına kabullendirsin ve hidayet nasib etsin inşallah....dua edin bana..:(

babsını kaybetmeside büyük bir etken kolay değil annesina dahada bağlanmış olabilir kayınvalideyle yasamk bu zamnda herkesin kabul edebileceği bişi değil maalesef ve kolay değil bunu kararınıdaancak sen verebilirsin

evet canım babasının durumu onu baya sarstı ama sonuçta bu hayatada adapte olmalı yani.işe gidebiliyorsa yemeğini yiyip içebiliyorsa v.s bunada beni
kurban etmemeli.bilmiyorum işte annesinede evet çok bağlandı ama çok iyi ve hanımefendi biri annesi..belki bana sahip çıksa herşeyimle destekleseydi
annesiyle bile oturabilirdim..

Back
X