• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benin Bedenim Benim Kararım mı Alın Size Özgür (!) Kürtaj..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Morfo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Morfo

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
7.073
67
683
42
İstanbul
Az önce okuduğum yazıyla acayip gerildim.okudunuz mu bilmiyorum ama Hürriyet gazetesinde yazan Ayşe Arman ' ın dün kü yazısını okumaya yürek dayanmıyor..yarısında kaldım ..

37 yaşında, iki çocuğu olan kadın 3. kez hamile kalır ve çocuğunu aldırmak ister ( kürtaj ).Fakat maddi imkansızlıktan çocuğunu dünyaya getirmek istemeyen
kadın yine maddi imkansızlıklar sebebiyle devlet hastanesine gider.dr : "kocanın altına yatmayı biliyor ama ."der.

ve ardından ertesi gün için radevu verirken şöyle tembihliyor kadını, o gün etek tıraşı olmasını, banyo yapmasını ve yanında bir etek getirmesini istiyor..

kadın o gün geldiğinde 4 kadının olduğu bir odaya alınıyor.ne olduğunu anlamadan, narkoz için geleceklerini sanarken dehşet anı..
canlı canlı evet narkoz
uygulamadan kürtajı gerçekleştiriyorlar.
..

ben daha fazla ayrıntı yazamıyorum, dileyen okuyabilir.ben okuyamazken onlar nasıl gerçekleştirdi bunu? sizin bedeniniz sizin kararınız alın size !!!

ben o kadının psikolojisini düşünemiyorum , zaten tecavüze uğramış gibiyim diye kendi de dile getirmiş.ruhsal tecavüz!

2003 yılı Haziran ayında ablamın düşük yapması sebebiyle zorunlu kürtaj olması gerekliydi ve devlet kadın doğum hastanesine gittik.
Narkozsuz uyguluyoruz bu işlemi bilginiz olsun dediler.
Tabi direk özel bir hastanede tedavi gördü sonrasında.
Bu uygulama bu yasayla alakalı değil, ya da bundan sonra olan bir baskı değil.
Hep hep maalesef var olamayan sosyal devlet anlayışının eksikliği...

Son düzenleme:
başlığını görünce buldum yazıyı okudum..
gerçekten dehşet,vahşice..
inanılmaz kötü bi durum,her açıdan sarsıcı..
herşeyden önce bi doktorun tüm bunları sorgulamaya,azarlamaya hakkıı yok!!! ayrıca sen kim oluyorsun da bu şekilde davranmaya ve canlı canlı kürtaja sebep oluyorsun!!! herşeyi sorgulama hakkını kendinde nasıl buluyorsun? inanamıyorum ya..
bir de devlet hast. bu işler daha bi baştan savma yapılıyo gibi..
yazık o kadının haline.. durumuna.. duygularına..
Allah böylelerini bildiği gibi yapsın!!!

2003 yılı Haziran ayında ablamın düşük yapması sebebiyle zorunlu kürtaj olması gerekliydi ve devlet kadın doğum hastanesine gittik.
Narkozsuz uyguluyoruz bu işlemi bilginiz olsun dediler.
Tabi direk özel bir hastanede tedavi gördü sonrasında.
Bu uygulama bu yasayla alakalı değil, ya da bundan sonra olan bir baskı değil.
Hep hep maalesef he var olamayan sosyal devlet anlayışının eksikliği...

Yasa ile ya da uygulama ile alakası yoktu, belki hep önceden vardı bilemiyorum açıkçası ben ilk kez duyuyor ve okuyorum bu dehşet olayı.
fakat bunu uygulayanlar belli ki alın görün, hak ettiniz mantığını güdüyorlar.bir şekilde yasa ile ilişkilendiriyorlar.çok yazık gerçekten ,size de geçmiş olsun.

başlığını görünce buldum yazıyı okudum..
gerçekten dehşet,vahşice..
inanılmaz kötü bi durum,her açıdan sarsıcı..
herşeyden önce bi doktorun tüm bunları sorgulamaya,azarlamaya hakkıı yok!!! ayrıca sen kim oluyorsun da bu şekilde davranmaya ve canlı canlı kürtaja sebep oluyorsun!!! herşeyi sorgulama hakkını kendinde nasıl buluyorsun? inanamıyorum ya..
bir de devlet hast. bu işler daha bi baştan savma yapılıyo gibi..
yazık o kadının haline.. durumuna.. duygularına..
Allah böylelerini bildiği gibi yapsın!!!

ben de bunu diyorum ki oradaki kadın da dile getirmiş bunu uygulayanlar bile hak ettin sen bunu mantığı içerisinde davranıyorlar
onca olay üzerine.kimse sonrayı düşünmüyor anlaşılan.o kadın uzun zaman kendine gelemez sanmıyorum.ben dahi gelemedim bu sabahtan beri.:50:

malesef devletin kadına bakıs acısında var olan sorunla ilgili bu durum.

narkozsuz işlem uyguluyorlar cunku biz kadınlar orgutlenmiyoruz,sokaklara dokulmuyoruz, eşit bir birey oldugumuzun farkındalıgı ile davranmıyoruz malesef.

Vahsi kapitalizm işte, işsizler ordusunun büyümesi demek temel ücret düzeyinin düşmesi demek bunun da yolu düşük sosyo ekonomik düzeydeki vatandasları olabildigince cocuk sahibi yapmaktan geçiyor.

yaşananların hiç bir açıklaması yok gerçekten..kendimi o an düşünemiyorum bile..

kadının kadına sahip çıkmadığı yerde kadının ezilmesi de normal geliyor artık..kendi içimizde bütünleşemedik.
eğitemedik kendimizi belki de..

Zorunlu kürtaj oldum......allah kimseye yaşatmasın........doktor beni zar zor sakinleştirdi..........söylenenler kõtü muamele bir kenara oluyordur inanıyorum.........bende de narkoz sakinleştirici hiçbirşey yoktu.........abartılacak bir ağrı değil.............bir kadındoğumcunun sözlerini hiçbirzaman ciddiye almayın..........uzman olana kadar hertürlü aşağılamayı gõrüyor onlar........sonrada insanlara saygıları kalmıyor......kadındoğum stajinda çok gõrdüm.......biraz paranız varsa özele gidin

Bakanın açıklaması ve savunması şu yönde:

Bakan Akdağ, gazetecilere konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

Bir köşe yazarının birkaç örnekten yola çıkarak bütün sağlık çalışanlarını töhmet altında bırakması doğru olmuyor
Sağlık çalışanları ile vatandaşlar arasındaki güven ilişkisini zedeliyor bu durum.
Kürtaj ve diğer işlemlerde sistematik biçimde yanlışlık yoktur.
Bize bu değerli yazar hangi hastanede, kim yanlış yapmışsa ifade ederse onun için gerekli incelemeleri yaparız
Kürtaj yaptırmak zorunda kalan bir kadının acı çekmemesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması lazım
Kürtajla ilgili iddiaları araştırdığımda bunun genellikle düzgün yürüdüğünü, narkoz verilmesi gereken hastalara bu prosedürün uygulandığını gördüm.
Bunun aksi yönde bilgisi olan varsa gelsin
Sağlık çalışanlarını töhmet altında bırakacak ifadelerden lütfen kaçınalım.

hürriyet alıntı

zaten farklı bir söylem beklemiyordum kendisinden.

Back
X