Doğuma Hazırlık Bera kız adımı erkek adımı sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

prunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
326
136
103
slm arkadaslar 12 hafta sonra oğlum olacak allah nasip ederse. herkes gibi isim bulmada kararsız kaldık.

ilk başta deren koymak istedim ailem kız adı dediler. sonra bera koymak istedim onada kız adı gibi dediler internetten baktığım kadarıyla bera erkek diye geçiyor çevremde de hiç yok kıza mı erkeğemi daha çok koyuluyor bilemiyorum. sizin çevrenizde varmı bera isminde erkek çocuk? mervan ismini düşündüm onuda kız adı gibi okulda merve diye dalga geçerler dediler. eşimde ali kerem koyalım diyor beneimde ona içim pek ısınmadı. kayra ismini çok söylediler çevremden birde.. fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim canlar..:teytey:

Son düzenleyen: Moderatör:
fazilet olgunluk seçkin olan manasında. bera bin malik sahabeden biri hayatını okuduğumda cok beğenmiştim ve bera koyalım demiştim eşime

Tüm saydığın isimler bence de kız ismi gibi duruyor...
Ben de Burak Kayra koyacağım oğlumun adını.... Kayra çok hoş bir isim...
Ama Bera direk kız adı gibi duruyor....

mervan ismininde anlamı güzel fakat çok duyulmamış olduğundanmı acaba kız adı gibi geliyor sizce?

fazilet olgunluk seçkin olan manasında. bera bin malik sahabeden biri hayatını okuduğumda cok beğenmiştim ve bera koyalım demiştim eşime
canım anlamı çok güzelmiş umutları kırmak ıstemem bız bebeklere işitme teti yapıyoruz bu testin adı bera o yüzden sordum ve şaşırdım böyle bır isim oldugunu bılmıyordum tabı sen bılırsın anlamı güzel...

ama canım gerçektenn seninde bulduğunn isimlerr hep kıza uygunn
isimlerr güzell amaa erkeğe yakışacakk dahaa düzgünn isimler bulsan daha iyii olurrr

Bera çok çok güzel bir isim.
(Sahabilerden: Bera İbnu Malik - Bera Bin Azib )
Erkeklerde kullanılmış asr-ı saadet döneminde,erkek ismi olarak biliniyor.
(el-Bera' b. Azib : Ashabdandır. (Küfe-691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti)
Kızlarda kullanıldığına pek rastlamadım,kullanılmasında bir sakınca yokmuş gibi görünse de konu hakkında kesin konuşmak için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor.
Mesela Nilbera arkadaşımız var;kulakları çınlasın.Nil ile birleştirince,çok hoş olmuş..
Niyet hayır akıbet hayır diyelim.
Sevgi ve selam ile

kızımın adıda berranur bizde çok severek koyduk ama bence kıza daha çok yakışan bir isim...

Merhaba kızınızı Allah bağışlasın.
Sizinkisi Berra/Berre yanlız arkadaşımızın bahsettiği Bera.
Aynı isimler değil yani.
Sevgi ve selamlarımla

Merhaba kardelen02 arkadasim ben bera ismini erkek ismi olarak biliyorum hatta kuzenimin oglunun ismi bera. Saglikla bebegini kucagina alirsin insAllah

Back
X