- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
slm arkadaslar 12 hafta sonra oğlum olacak allah nasip ederse. herkes gibi isim bulmada kararsız kaldık.
ilk başta deren koymak istedim ailem kız adı dediler. sonra bera koymak istedim onada kız adı gibi dediler internetten baktığım kadarıyla bera erkek diye geçiyor çevremde de hiç yok kıza mı erkeğemi daha çok koyuluyor bilemiyorum. sizin çevrenizde varmı bera isminde erkek çocuk? mervan ismini düşündüm onuda kız adı gibi okulda merve diye dalga geçerler dediler. eşimde ali kerem koyalım diyor beneimde ona içim pek ısınmadı. kayra ismini çok söylediler çevremden birde.. fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim canlar..:teytey:
su insanlarin bilip bilmeden begendigin ve sectigin isme mudahale etmesine cok kiziyorum.
ayni sey benim de basima geldi ve ben kimseyi takmadim. kiz ismi dediler fakat erkek ismi oldugundan suphem yok. unisex bile degil yani ama kiz ismiymis. kizlara takan varsa kendi hatalari diyorum ben de.. diyecegim o ki takma kimseyi neyi seviyorsan onu tak nasilsa alisirlar. her dakka cocuk sahibi olmuyoruz.
bera ismine gelince, bera da mervan da sahabe isimleri ve erkek ismi ikisi de. (bera bin azib).
bera isminin anlami fazilet, seckinlik, olgunluk, dogru sozlu, hayir isleyen...
ben ikisini de cok seviyorum. bera yi daha cok seviyorum. ama esinle ortak karar verin yine de bence..
allah bi avazda kurtarsin, mubarek etsin evladini..