Beraber Yaşamak

naznaznaznaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
288
3
46
İstanbul
Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...

Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...

Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:

Eşimle 3 yıl birlikte yaşadık. Ben normal görüyorum açıkçası.
Tabi bu sizin hayata bakışınızla ilgili tamamen.

Birlikte yaşamaya nasıl bakıyorsunuz önce bunu sormak istiyorum aslında... Sonrasında aileniz ve arkadaşlarınız sizce bu olaya nasıl bakar ve tabiki varsa sevdiğiniz kişinin(sevgiliniz,nişanlınız ya da eşiniz) ailesi...

Ben uzun zamandır beraber olduğum erkek arkadaşımla beraber yaşamaya başladım, iki yılı geçen süredir beraber yaşıyoruz...Tam aile gibiyiz denilebilir.Market alışverişleri, pazar alışverişleri, kıyafet alışverişini hep düzenli yaparız, aile gb...Pazar esnafından tutun konu komşumuza kadar sevilen bir çiftiz...Dışarıda da oldukça hoş bir tablo çizdiğimiz kanısındayım...

Ama tabii evli olmadığımızı öğrendiğinde şaşıranlar, inanmayanlar olduğu gibi kınayanlar da oluyor...Feci bir hastalıkmış gibi kendi çocuklarında olmamasını dileyenler de yok değil...Merak ediyorum sizler, benim cinsim bu duruma nasıl bakıyor?? :26:

Biz de 1,5 yıl birlikte yaşadık. Şimdiki aklım olsa o harika anları o zaman yaşamaz evlendikten sonraya bırakırdım. Bir süre sonra rutinleşiyor.

bence gayet normal. şaşıranları anlarımda kınayanları anlayamıyorum. Sizi kıs:16:kanıyorlar sanırım. Mutluluğunuzun daim olması dileklerimle.

bunu bir cevabı olduğunu sanmıyorum :26:

herkes kendine göre değerlendirecektir.

yetişme tarzı gelenek görenek v.b..

önemli olan sizin mutluluğunuz siz mutluysanız kimseye laf düşmezki..:34:

Bir tercih meselesidir bu. Doğrusu yanlışı olmaz ki. :34: Ama ben bazı şeylerin heyecanını evliliğe bırakmak taraftarıyım :1:

Üni okuyorsunuz da mı beraber kalıyorsunuz yoksa yaş iş güç düzen herşey oturmuş durumda mı? Bunu sormamın sebebi bu tür durumlar üni deyken daha kolay oluyor ortam,ailerden habersiz başka şehirde vs vs.

Ben destekçinizim.Hep dedim evlenmeyeydik de beraber yaşayaydık diye eşime ama dinletemedim.

evlenmeden birlikte yaşamadım eşimle..ama ben evlilik öncesi bu tarz yaşamaların bazı şeyleri tükettiği görüşündeyim..her anın kendine özgü güzllikleri var bence..sevgiliyken buluşma heyecanları ayrı evliyken eşini evde beklemek ayrı bir güzellik..sevgili olmanın heyecanı daha farklıyken bunu evlilik olayına çevirmenin anlamı yok bence.bu sanki ilerde oluşacak evliliğin bir provası gibi geliyor bana..

ben erkek arkadaşımın beni öyle bir konuma düşürmesini istemem beraber yaşıyoruz ama evlenmiyoruz..
milletin lafına göre yaşayan biri olmadım hiç ama ne aileme ne kendime bu yönde lafler gelsin istemem...
hatta ilk olarak babamı düşünürüm çünkü baskın bir kişiliktir ve çevresi çok geniştir sonuçta türkiyede yaşıyoruz ve çocuklarımdanda böyle şeyler görmek istemem
herkezin kendi hayatı insanlar nasıl mutluysa öyle yaşamalı

Bence gerekli bir adım evlilik öncesinde, klasik laftır ''Yanınızdaki insanı aynı evde yaşamadan tanıyamazsınız'' diye. Bence birlikte olduğun insanı, alışkanlıklarını, bunların sana uyup uymadığını gözlemlemek, aileler işin içine karışmadan ilişkiyi bir adım öteye götürüp netleştirebilmek için çok gerekli.

Ha eminim ailem, akrabalarım vs. hiç hoşlanmazdı bu fikrimden, komşularım içinse mükemmel bir dedikodu malzemesi olacağına eminim, arkadaşlarımı ise yargılayıcı olmayan insanlardan seçmeye dikkat ederim.

Gelenek görenek, çevre ve yetişme tarzıyla alakalı.
Ben karşı değilim açıkcası ama o heyecanın evlilikte yaşanması başka olsa gerek.

Hatta ciddi düşündüğünüz insanla evlenmeden önce bir süre bir hayatın paylaşılması, olurların, olmazların, sorunların daha rahat görülmesine yardımcı olacağına inanıyorum.

Bir insanla hayatı paylaşmak başkadır çünkü. Sinemaya gitmeye, kafede oturmaya benzemez doğal olarak.

Karşı olmasam da bazı şeylerin evlilikte yaşanması taraftarıyım.

Son düzenleme:
Üni okuyorsunuz da mı beraber kalıyorsunuz yoksa yaş iş güç düzen herşey oturmuş durumda mı? Bunu sormamın sebebi bu tür durumlar üni deyken daha kolay oluyor ortam,ailerden habersiz başka şehirde vs vs.

Ben destekçinizim.Hep dedim evlenmeyeydik de beraber yaşayaydık diye eşime ama dinletemedim.

Öncelikle teşekkür ederim görüşlerini paylaştığın için :9: İşimiz gücümüz var ama okullarımız da var :) Kendi yağımızda kavruluyoruz ama herşey istediğimiz gibi olsun diye beklemek istiyoruz... Ailelerin haberleri elbette var, bayramda aile ziyaretleri, elimizden geldiğince pazar günleri anneleri görmek vs tek eksiğimiz nikahımız denebilir :)

Ayrıca çok haklısın erkekler evlenmek isteyince çok ısrarcı oluyolar :16:

ben erkek arkadaşımın beni öyle bir konuma düşürmesini istemem beraber yaşıyoruz ama evlenmiyoruz..
milletin lafına göre yaşayan biri olmadım hiç ama ne aileme ne kendime bu yönde lafler gelsin istemem...
hatta ilk olarak babamı düşünürüm çünkü baskın bir kişiliktir ve çevresi çok geniştir sonuçta türkiyede yaşıyoruz ve çocuklarımdanda böyle şeyler görmek istemem

ben hoş bakmıyorum
çevremde hoş bakmıyo
ama herkes özgürce yaşayabilmeli diyorum hep
herkes kendi hayatını yaşar eğrisiyle doğrusuyla..

Back
X