Beraber Yaşamak

neden kadın için küçük düşürücü bi durum oluyo ben de bunu anlayamıyorum. kadının da hakkı değil mi evlenmeden önce sevdiği adamı daha yakından tanımak?
zaten hep böyle düşüne düşüne kadınlar geri plana itiliyor hep bir çok konuda. hem adam nikahına alsa ne, almasa ne birbirini sevdikten sonra. tabiki beraber yaşayıp birbirlerini yakından tanımaya her iki cinsin de hakkı var.
eğer sizin gibi düşünmek gerekirse erkek için de küçük düşürücü bir durum olmalı bence.
ben kesinlikle karşı değilim beraber yaşama fikrine ancak toplum baskısı diye de bişey var ki ben bunu yapmaya kalksam başta ailem evlatlıktan reddeder. ha bana kalsa hiç bir sakıncası yok gayet normal

bence arkadaş toplumun genel bakış açısından bahsetmiş.küçük düşürmek terimini o yüzden kullanmış sanırım kendi öyle düşünmüyodur bence. sonuçta erkeklerin cinsel özgürlüğü daha rahat yaşadığı ve daha az yargılandığı bir gerçek. kadınlar için aynı durum geçerli değil. keşke eşitlik olsa ama eşit değiliz maalesef.o yüzden toplum gözünde kadının değerini düşüren bi durum oluyo benim düşünceme göre. (tabi bu tarz durumları önemsemeyen kesimler de var onları söylemiyorum)

Evet ilişkinin bitişi kadını daha çok sarsabiliyor.. bunu "ortada kalmak, dımdızlak kalmaz" şeklinde adlandırmak son derece itici ama böyle adlandıran arkadaşların bunu kast etmediklerini biliyorum.. niyetlerin iyi olduğunu sezebiliyorum.. yüreğimiz, ruhumuz çok yara alıyor.. doğamızda var sanırım bu hassasiyet.. :ssz: ama belki de düşe kalka öğrenmemiz gerekir hayatı, belki böyle yaralana yaralana güçlü bir "kadın" olur, dimdik durabilmeyi beceririz hayatta.. Eski nişanlımla bir dönem aynı evde yaşadım.. bi şekilde ayrıldık, bitti ilişkimiz... Kendime şunu soruyorum onla yaşadığım onca şey adına içimde pişmanlık var mı ?, zerre yok.. Peki kendimi nasıl hissediyorum ? Biraz yorgun, biraz kırgın ama olabildiğince umutlu.. Erkeklere ve aşka olan güvenimi yitirdim mi ? Hayır ! ben kendi doğrularımı, kendi değerlerim doğrultusunda yaşadım, yaşadıklarımın da arkasındayım.. Ben evliliğe karşı da değilim. Ama evliliğin 2 insanı her zaman bağladığına ve kadını mutlu eden bir kurum olduğuna inanmıyorum. O imza ve düğün birbirine aşık iki yüreğin yapabildiğini malesef yapmıyor.. Çevrem aynı evin içinde iki yabancı insanla dolu.. Zaten birlikte yaşayan insanlar şartlar nedeniyle evliliği erteliyor genelde.. biz öyleydik mesela. okuyorduk daha falan.. işsiz güçsüzdük.. Yoksa ben evliliğe asla karşı değilim, şartlar el vermiyorsa birlikte de yaşayabilirim öncesinde.. ailem buna karşı çıkmaz. ha oldu ki ayrıldık, bitti, terk etti.. bunların hepsini çook acı bir şekilde 2 ay öncesinde yaşadım işte ! ama ne ortada kalmış hissediyorum kendimi.. ne de dımdızlak.. Ne kullanıldım, ne de mendil gibi atıldım.. Ben bir bireyim ve varoluşumun nedeni bir erkek tarafından sahiplenilmek olamaz. Hayatımın yegane amacı ise "evlenmek" asla olamaz.. Ama aşık olup aşkla yaşamak ve aşık olduğum adamdan çocuk doğurmak da isterim.. Yani birlikteliklerde amaç sevgi ise , paylaşmak ise, aynı ev de paylaşılır, aynı düşler de... Şartlar el verirse soyadlar da paylaşılır, ne de güzel olur.. Amaaa ayrılık her zaman hayatımızın bir parçasıdır.. o yüzden evlenmeden birlikte yaşayan kadınlara terk edilince "ortada kalmış, kullanılmış," tabirlerini kullanıp acıma duygusu ile yaklaşmak üzücüdür.. ayrılık evli, bekar her kadını derinden sarsar amaa kadın çok güçlü bi varlıktır, kendini bilen kadın her şekilde yeniden doğurur zaten kendini..

"Ben bir bireyim ve varoluşumun nedeni bir erkek tarafından sahiplenilmek olamaz. Hayatımın yegane amacı ise "evlenmek" asla olamaz.." çok ama çok doğruu :46::46::46::46:

Herkesin kendine göre yanlışı ve doğrusu vardır, aynı zamanda bir düşünce yapısı.
Ben beraber yaşamaya sıcak bakmıyorum, sebebi: dinim , ailemin görüşü , kendi görüşüm vs.
Ama kendi yanlış olarak gördüğüm şeylerin, başkalarınında yanlış olarak bakmasını beklemem. Bu göreceli bir kavramdır
Siz ve aileniz eğer bu duruma sıcak bakıyorsa, kimsenin yorum yapmaya hakkı yoktur.
Ne beni nede bir başkasını ilgilendirir sizin özel hayatınız..
Ama beraber yaşamak bu kadar kolaysa , nikah kıyarak yaşamakta o kadar kolay olabilmeli bana göre. Düşünün hamile kalsanız, yada birbirinizden soğusanız, ayrılmak isteseniz .. Sonuç Ne? Kaybolan ve Boşa giden yıllar.
Ama bu kadar kişinin yorumundan sonra siz sevgilinizi bırakmayacak ve beraber yaşamaya devam edeceksiniz. Çünkü tercihiniz bu .
Ne böyle bir konu acmanızı nede fikir ayrılıkları yüzünden birbirleriyle tartışan insanları tasvip ediyorum​

Öncelikle teşekkür ederim, sebepleriniz çok doğru inanın içten söylüyorum :)

Benim babam işinde akla gelen ilk isimdir ve aynen sizin babanız gibi tanınan, çevresi geniş ve inanılmaz baskın bir insandır... Ama bana ve kardeşime etraftan gelecek laflardan daha önemli olduğumuzu hep hissettirir... Tabiki aldığımız kararları onaylayıp onaylamadığını da oldukça açık bir dille söyler... Bana daha önce sorsalar hayatta babam bunu onaylamaz derdim ama babam beni şaşırttı :)

Dilerim çocuklarınız istediğiniz gibi davranırlar. Sevgiler :16:

Bizim oralarda nikahsız aynı evde yaşayanlara dost hayatı yaşıyo denir. herkesin kendi hayatıdır ama bana göre kadın bu kadar kendini bırakmamalı değerlerimiz karşısında.
siz nikahsız bi erkekle karı koca hayatı yaşayacağınızı söylediniz babanızda sizi şaşırttı ve onayladı öyle mi.
peki babanıza bunu nasıl sordunum merak ettim ben. baba erkek arkadaşımla evlenmeden birlikte yaşayacağız yada karı koca hayatı yaşayacağız mı dediniz.

arkadaşlar yeni konu açıcağım yeri bulamadım buraya yazmak zounda kaldm vajinamı yıkarken parmağım 1-2 cm girdi sanırım kanama falan birşey omadı anneme söyledm yoktur birşey dedi sizde bişey olmuşmudur burda yazılanları okuyunca korktum :(

10 gün sonra evleniyorum kısmetse ve içimde fırtınalar kopuyor tabiri caizse evlenmek yuva kurmak güzel ama o kadar korkuyorum ki 3 yıldır birlikte de olsam yabancı biriyle aynı eve giriyormuş hissi insanı kötü yapıyor. evin içinde huyunu suyunu bilmediğin, alışkanlıklarına yabancı olduğun birisi sanki. ha birde nedenini bilmediğimiz şekilde oluşan iktidar hırsımı denir ne deniyorsa artık, en mutlu olunması gereken günler değişik korkularla strese girmemize neden oluyor. Acaba alışabilecekmiyiz düşüncesi vs vs insanın aklından binlerde şey geçiyor. Son zamanlarda o kadar çok diyorum ki kendi kendime keşke imkanım olsaydı da en azından 3-5 ay da olsa birlikte yaşayabilseydik birbirimize biraz olsun evin içinde alışabilseydik.

Erkeği alıştırmakmış, cinselliğin öncedne yaşanmasıymış vs vs bunlar fasafiso bence cinselliği önceden yaşıycak olan içinde olan bi yolunu bulup yapıcağından geri kalmıyor...

her şeyin zamanında ve olması gerektiği gibi yaşanması taraftarıyım.:42:

bu kadar moderniz,bu kadar özgürüz,herkes istediğini yaşar da bu hymenoplasty ameliyatlarını kimler yaptırıyor:44:

bu kadar moderniz,bu kadar özgürüz,herkes istediğini yaşar da bu hymenoplasty ameliyatlarını kimler yaptırıyor:44:

ablacım orası ayrı bir olay zaten..birşeyler yazınca hemen yargılıyorsunuz diyorlar ama bende şunu söylüyorum;evet hayat senin hayatın beden senin bedenin..ikisini de istediğin gibi kullanmakta özgürsün ancak arkasında duramayacağın şeyleri de yaşamamalısın..

bu ameliyat bana göre büyük bir kandırmaca,kadının kendi ruhunda ve bedeninde açacağı büyük bir yara.

Birileri banlanmadan konuyu kapatalım

Back
X