Beş aylık bebegını aldırma zorunda olan varmı

dorti

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
5.912
1.555
373
Kızlar beş aylık bebegımın tahlıyesı soz konusu.acaba boyle bırsey yasayan varmı.nasıl alınıyor beş aylık bebek.duyan veya yaşayan varsa ne olur yazsın.çok uzgunum arkadaslar.ınsallahgerek kalmaz almalarına bebegımı.ne olur bana dua edın:59:

:70: Uuzulme canım.Herseyde bır hayır vardır oyle dusun.Bıl bılgım yok ama ıyı dıleklerımı sunmak ıstedım sana.Insallah bılgısı olan bırı yazar.

yeşim bu senin elinde aldırıp aldırmamak biliyorsun..için el verecekmi önce bunu söyleyeyim sana..ultrasonda ne kadar hareketli olduğunu resmen güldüğünü yazmışsın..ben kıyamam sonucu ne olursa olsun..
herkesin imtihanı farklıdır,belki sizinkide budur..ama o kadar çok duydum ki çevremde bebeğin alınması lazım deyip kıyamayanların sapasağlam çocukları olduğunu..
illa alınacak dersen bu kadar büyük bebeğin suni sancıyla doğurtulduğunu biliyorum..eşimin kuzeninin bebeğin suyu çok az mış kalbi durmuş,suni sancı verip doğumu başlatmışlar

cok zor bir sey Allah korusun insan basina gelmeden seni nasil anlayabilir bilemiyorum bile. Allah yardimcin olsun ama bende arkadasa katiliyorum sorunlu alalim denip aldirmayan aillerin cocuklari dogduklarinda sapasaglam olabiliyor. sorun nedir yazmamisin bilmeden de yazmak istemiyorum ama yani nasil desem bekle bence zaten bir sorun varsa tovbe yarabbim insanin eli varmiyor yazmaya icinde kaybedersin:(( ay canim Allah korusun ne biliim icimden bebeginin cok saglikli oldugu geciyor Allah buyuk yavrunu sana bagislasin Insallah.

mesajlarinizi tek tek okudum. ayrintiliniz cok iyi gecmis. iki kromozomda yer degisiklikgi goruslmus ama sonucta down senderomu mongol vs gb bir sey degil. konunun nasil sorunlar yaratacagini bilmediginizi tam anlamadiginizi yazmissiniz. ne olur kizmayin ama daha sorunun ne olduguna emin olmadan nasil genetik doktorlarini ciddiye alirsiniz sakin ama sakin sonlandirmayin o testlerin hicbir yuzde yuz garantisi yok.
hamileiliginiz zehir olmus resmen yasadiginiz cok cok cok zor olmali amùa lutfen her seyi ogrendiginizden emin olun hatta yurt disindan birilerine yazin bence durumu.guzel haberlerinizi okumak dilegiyle.Allah yardimciniz olsun.

bes aylık gebelık doğum seklınde sonlandırılır.yanı bebege ilac verılır sizede sunı sancı gıbı bısey kı doğum baslasın.cok acı seyler bunlar.arkadasların dediği gibi herkesın kaderı ımtıhanı farklı olur.ben prof bayan bılıyorum her testı ıyıyken down send.lu evladı olan bak kı kadere ıkıncıdede aynı sey oldu.bazen yazgınn onune gecılmez canım.ancak kabullenıs ve boyun egısle bu mümkün.benımde ıkıncı gebelığım ve bılıyorumkı dogup onu gorene kadar hersey muallak.hem hayatta nelere pişman olmuyoruz kı.unutma canım evlatlarımız-ne halde olurlarsa olsunlar bıze cennet kapısı,cennet kokusudur.inşaallah cok saglıklı ve hayrlı olacak evladın..sevgıler

Kızlar beş aylık bebegımın tahlıyesı soz konusu.acaba boyle bırsey yasayan varmı.nasıl alınıyor beş aylık bebek.duyan veya yaşayan varsa ne olur yazsın.çok uzgunum arkadaslar.ınsallahgerek kalmaz almalarına bebegımı.ne olur bana dua edın:59:

Benim de geçen sene 21 haftalık gebeliğim sonlandırıldı.Çok büyük bi acı yaşamayan anlayamaz.Acısı hala içimizde.Aklıma geldikçe hala ağlıyorum.Allahım bize mucizemizi tekrar verdi şu an yine hamileyim.Zamanla acılar hafifliyo.
Kimsenin sana sakın aldırma veya aldır demeye hakkı yok.Kaldı ki doktorlar bile kararı size bırakıyolar.Doğurduktan sonra sorun her neyse onunla sen ve bebeğin uğraşacak.Detaylı ultrasonda da hastalıkların sadece bi kısmı teşhis edilebiliyo ki size girmeden hangi hastalıkların hangi oranda belirlenebildiğine dair kağıt imzalatıyolar.Herkesin günahı sevabı kendine onun takdirini sadece Allah bilir.Yalnız şunda hemfikirim sorunun ne olduğunun bilinmesi.Maalesef tıpta herşeye kesin teşhis konulamayabiliyo ama en azından bu sorunun nelere yol açabileceğini nasıl sorunlarla karşılaşabileceğini söylerler.Belki yaşantısını etkilemeyen bazı ufak tefek problemleri olacak sadece.
Sonlandırma işine gelince.Şahsen benimki çok rahat oldu.Suni sancı vererek normal doğumla oluyo.Sezeryan en son seçenek.Benim doktorum sürekli sakinleştirici vererek ve epidural ile normal doğum yaptırdı.Onun için hastanede yaşadıklarım fiziksel acılar falan çok net değil hafızamda.Sancı geldikçe epidural verdi o da çok rahatlattı.Bebek de küçük olduğu için çıkışı gayet rahat oldu.İşin fiziksel acısının yanı sıra en kötüsü manevi yönü.Çok zor günler geçirdik çok ağladık ama başka seçenek yoktu maalesef.Onun için iyice araştırıp karar vermekte fayda var.Hakkında hayırlısı olsun.İnşallah sorun çok önemli değildir de sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Çok üzüldüm canım Allah yardımcın olsun... İyice bilgi sahibi olmanı tavsiye ederim Bi çok kişi tanıyorum alınacak denilipte farklı dr larda sorun olmadığını öğrenen yada herşeyi göze alıp doğumunu gerçekleştirip sağlıklı bi bebeği kucağına alan... Yada herşey bu dünyalık değil Belkide senin alın yazın bu Allah pişman etmesin inşallah... Ama herşey senin elinde...
Bu arada bide şu var eğer gebelikte sorun varsa vücudun onu zaten kendiliğinden tahliye eder...
Allah yardımcın olsun Verdiğin karar ne olursa olsun allah pişman etmesin inşallah.....

:43::59:arkadaslar allah hepınızden razı olsun.ben amnıyosentez oldum.bebekte kromozom degısıklıgı oldugunu soyledıler.yani 2.ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı olmuş.bu yuzden esımden ve benden kan aldılar.bızdede aynı sey varmı dıye.fakat sonucta bızde bu olmadıgı cıktı.ve bebekte olabılecek rısklerı anlattı genetıkcı.buda bebekte dogumdan sonra zeka gerılıgı sagırlık gelısme gerılıgı gıbı rıskler varmı.allah korusun yavrularımızdan uzak olsun boyle seyler.ıste bu yuzden bıze karar verme suresı verdıler.ama doktorum bebegın ayrıntılı ultrasonunu ıstedı.ordada hersey ıyı cıktı.o yuzden arada kaldık.saglıklı bır bebek var suanda.ama dogumdan sonra olabılecek rısklerden dolayı bızı korkuttu genetıkcıler.ama kendı doktorum devam dıyor.bakalım yarın bır sonuca ulasacaklar

:43::59:arkadaslar allah hepınızden razı olsun.ben amnıyosentez oldum.bebekte kromozom degısıklıgı oldugunu soyledıler.yani 2.ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı olmuş.bu yuzden esımden ve benden kan aldılar.bızdede aynı sey varmı dıye.fakat sonucta bızde bu olmadıgı cıktı.ve bebekte olabılecek rısklerı anlattı genetıkcı.buda bebekte dogumdan sonra zeka gerılıgı sagırlık gelısme gerılıgı gıbı rıskler varmı.allah korusun yavrularımızdan uzak olsun boyle seyler.ıste bu yuzden bıze karar verme suresı verdıler.ama doktorum bebegın ayrıntılı ultrasonunu ıstedı.ordada hersey ıyı cıktı.o yuzden arada kaldık.saglıklı bır bebek var suanda.ama dogumdan sonra olabılecek rısklerden dolayı bızı korkuttu genetıkcıler.ama kendı doktorum devam dıyor.bakalım yarın bır sonuca ulasacaklar

Allah yardımcınız olsun, dilerimki bebeğiniz sapasağlamdır ve alınmak zorunda kalınmaz.

öncelikle sabır diliyorum.zor bir karar var ortada verilmesi gereken.başka bir doktora da danışın bence.riskleri iyice farklı ağızlardan da dinleyin ve göze alabiliyorsanız doğsun.bu çok kişisel bir karar.
benim bildiğim normal doğumla doğurtarak alıyorlar.inşallah gerek kalmaz.iyi düşünmek lazım.allah yardımcınız olsun..

Allah yardımcınız olsun ama umarım gerek kalmaz böyle bir şeye.
Yarın haberlerinizi bekliyoruz sizden.
Buara benim yakın bir arkadaşımın suyu bittiği için 5.ayında gebeliğine son verdiler.
Normal doğum yapıyorsun.Sancıyla yani...

Böyle bi kararı vermek gerçekten çok zor.Ben o dönemde hep Allahım seçim yapmak zorunda bırakma dedim.3-4 doktorla görüşme sonucu hatta yurtdışında da tanıdık bi doktor vardı o da dahil hepsi aynı şeyi söyleyince sonlandırıldı.Detaylı ultrason önemli tabi ama en doğru sonuç amniyosentez.Söylediğin ihtimallerin(zeka geriliği,sağırlık...vs) hiçbiri detaylı ultrasonda belli olmaz.Ancak doğduktan sonra anlaşılır.Bizde de kromozomlarla ilgili bi sorun yoktu.Sonlandırmadan sonra eşimin ve benim genetik araştırmalarımız yapıldı temiz çıktı.Sizin genetiğinizle alakası yok zaten.Sperm ve yumurta birleşirken bi yerlerde bi hata oluyo ve böyle kromozom bozuklukları çıkıyo.Genelde vücut kendinden atıyo ama böyle istisnai durumlar da olabiliyo.Öyle olmasa zaten dünyada down sendromlu veya sorunlu bebek doğmazdı tüm bebekler sağlıklı olurdu.
Yaşadığın acıyı çok iyi biliyorum.İnşallah en doğru kararı verirsiniz.Allah yardımınız olsun.

canim var mi bir gelisme, hayirli guzel haberler getirirsin Insallah. Allah yavrunu saglikla sana bagislasin guzel haberlerini bekliyoruz.

cok merak ettim Rabbim cumalar hatirina iyi haber almani nasip etsin. lutfen bize yazmayi unutma dualarimizdasin.

kardeşim sanki benim başıma gelmiş gibi gerçekten çoook üzüldüm....kurban olduğum allah yüzünüze bakarda sağlıklı bir evlat dünyaya getirirsin...bugün doktora gidecektin umarım iyi haberlerle dönmüşündür,bizi habersiz bırakma geçmişler olur inşallah...

allah hepınızden razı olsun arkadaslar.ben cuma gunu haber beklerken fenalastım.hastaneye yatırdılar beni.tansıyonum 16.7 olmustu.ıdrar tahlılım yapıldı sonucunda ıdrarda proteın eksıklıgı cıkmıs.bırde yuksek tansıyon teshısı konuldu.cumadan berı hastanede yatıyorum.bebegımın alınmasını doktor ıstemıyor.onu bu proteın eksıklıgı ve tansıyon yukseklıgı korkutuyormus.bana ıkı gecedeır dıyazem verıyolar uyumam ıcın.dualarınızı benden esırgemeyın canlarım.adım yeşim ankaradanım ben.allah hepınızın evlatlarını bagıslasın

Böyle bi kararı vermek gerçekten çok zor.Ben o dönemde hep Allahım seçim yapmak zorunda bırakma dedim.3-4 doktorla görüşme sonucu hatta yurtdışında da tanıdık bi doktor vardı o da dahil hepsi aynı şeyi söyleyince sonlandırıldı.Detaylı ultrason önemli tabi ama en doğru sonuç amniyosentez.Söylediğin ihtimallerin(zeka geriliği,sağırlık...vs) hiçbiri detaylı ultrasonda belli olmaz.Ancak doğduktan sonra anlaşılır.Bizde de kromozomlarla ilgili bi sorun yoktu.Sonlandırmadan sonra eşimin ve benim genetik araştırmalarımız yapıldı temiz çıktı.Sizin genetiğinizle alakası yok zaten.Sperm ve yumurta birleşirken bi yerlerde bi hata oluyo ve böyle kromozom bozuklukları çıkıyo.Genelde vücut kendinden atıyo ama böyle istisnai durumlar da olabiliyo.Öyle olmasa zaten dünyada down sendromlu veya sorunlu bebek doğmazdı tüm bebekler sağlıklı olurdu.
Yaşadığın acıyı çok iyi biliyorum.İnşallah en doğru kararı verirsiniz.Allah yardımınız olsun.

cok gecmıs olsun.senın neden alındı bebegın canım.teshısınız neydı neden alma zorunda kaldılar

caNIM KAÇ GÜNDÜR BU TOPİĞİ TAKİP EDİYORUM,İKİ GÜNDÜR BU BÖLÜME GİRİP SENDEN HABER VAR MI DİYE bakıyordum..bebeğinde bir sorun yok o zaman öyle mi?çok sevindim..

bende yüksek tansiyon sebebiyle erken doğum yaptım ama ikizlerim 33 haftalıktı ve 3 hafta küvözde kaldıktan sonra kavuştum onlara..senin tansiyonun stresten çıkmıştır büyük ihtimalle..İnşallah normale döner..yüksek tansiyon sorunu olanlarda idraada proteine bakılır.ikisi ilintili yani..stres çok etkili,lütfen kendini topla..bebeğin bak sımsıkı tutundu sana..

Back
X