Beş aylık bebegını aldırma zorunda olan varmı

4 D ultrasonda gördüler. ilk bakıldığında 12,6 mm idi. sonra 3 gün içinde bakırköy de prof.ahmet gül var ona gittik 13,6 olmuştu 15 mm geçerse çocukta ciddi sorun olur dediler kanuni sultan süleyman hastanesinde kurul toplandığını bu tarz hamilelikleri incelediğini söyledi çapa yoğundur oraya gidin dedi doktor ismi verdi sağolsun ilk kurul günü gittiğimizde hemen ilk olarak beni aldılar bir sürü doktor tepemde ellerinde kahveleri çayları şurda şu var burda bu var konuşuyorlar. sonra kordondan kan alalım dediler genetik danışmanlık aldık neyse kordosentez yapmak için gün vermişlerdi fakat bir arkadaşım göztepe medical park gökmen beye gidiyordu hamileliğinde. Ultrasonda bakıp yorumlamada türkiye dereceliği varmış neyse ona da gittik sıvıyı görünce bizi apar topar çapa da kurula giren recep has beye yönlendirdi önce kliniğine gittik o da sağolsun ilk kurula aldı bizi çapa da kurulda çocuk nörolojisi bizimle konuştu 14,8 dedi şu an da 15 mm geçerse ciddi hasar olur dedi bebekte bebeğe mr istediler çektirdim kordon kanının sonucuyla beraber tekrar kurula giricez böyle işte.. çok detaylı yazdım ama başımdan geçenler bunlar canım..

Omurgasini incelediler mi? Spina bifida olmuş olmasın?

Sonuç, bebeğim spina bifida ve hidrosefali tanısıyla suni sancıyla dogurtuldu. Artık karnımda beni tekmeleyen bir yavru yok. Özlüyorum onu

Cok cok gecmis olsun seni cok iyi anliyorum cunku mayis ayinda bende bebegimden ayni neden yuzunden ayrilmk zorunda kaldim acisi hala yakiyor allah yardimcin olsun folik asit icmeyi ihmal etme

Yarın bebegimi suni sancıyla alacaklar, hidrosefali ve omurga eksikliği nedeniyle. Kendimi şimdiden boşlukta hissediyorum
Merhaba Öncelikle çok geçmiş olsun demek istiyorum ben çaresizde kendime cevap ararken senin yazını gördüm 4 aylık hamileyim bebeğimin kafasının bir tarafı 15 mm diğer tarafı 12.7 mm açıklık var ve 3. Bir ventrikül dikkate dedikleri boşlukta var senin bebeğinin boşlukları kaç mmedi yazabilirmisin

Benim de geçen sene 21 haftalık gebeliğim sonlandırıldı.Çok büyük bi acı yaşamayan anlayamaz.Acısı hala içimizde.Aklıma geldikçe hala ağlıyorum.Allahım bize mucizemizi tekrar verdi şu an yine hamileyim.Zamanla acılar hafifliyo.
Kimsenin sana sakın aldırma veya aldır demeye hakkı yok.Kaldı ki doktorlar bile kararı size bırakıyolar.Doğurduktan sonra sorun her neyse onunla sen ve bebeğin uğraşacak.Detaylı ultrasonda da hastalıkların sadece bi kısmı teşhis edilebiliyo ki size girmeden hangi hastalıkların hangi oranda belirlenebildiğine dair kağıt imzalatıyolar.Herkesin günahı sevabı kendine onun takdirini sadece Allah bilir.Yalnız şunda hemfikirim sorunun ne olduğunun bilinmesi.Maalesef tıpta herşeye kesin teşhis konulamayabiliyo ama en azından bu sorunun nelere yol açabileceğini nasıl sorunlarla karşılaşabileceğini söylerler.Belki yaşantısını etkilemeyen bazı ufak tefek problemleri olacak sadece.
Sonlandırma işine gelince.Şahsen benimki çok rahat oldu.Suni sancı vererek normal doğumla oluyo.Sezeryan en son seçenek.Benim doktorum sürekli sakinleştirici vererek ve epidural ile normal doğum yaptırdı.Onun için hastanede yaşadıklarım fiziksel acılar falan çok net değil hafızamda.Sancı geldikçe epidural verdi o da çok rahatlattı.Bebek de küçük olduğu için çıkışı gayet rahat oldu.İşin fiziksel acısının yanı sıra en kötüsü manevi yönü.Çok zor günler geçirdik çok ağladık ama başka seçenek yoktu maalesef.Onun için iyice araştırıp karar vermekte fayda var.Hakkında hayırlısı olsun.İnşallah sorun çok önemli değildir de sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Merhaba gebelik sonlandırma konusunda epidural ve suni oldu demişsiniz benim de böyle bir durum yaşamam söz konusu çok korkuyordum yazdıklarınızı okumak iyi geldi keşke yaşanmasa ama başa herşey gelebiliyor işlem süresi çok uzun sürdü mü peki şimdiden teşekkürler

arkadaşlar merhaba siteye yeni katılıyorum. maalesef benimde sorunum aynı şu an da 26+0 hamileyim. p.tesi günü kordosentez yapıldı çapada. 10 güne kadar inşallah sonuçlarım çıkacak (hayırlı sonuçlar olsun inşallah). bebeğin beynin de sıvı birikimi var hidrosefali diyorlar ve yüksek riskli sınıra yakın 15 i geçmek üzere sıvı doktorlar sonuçlara göre bebeğin tahliye edilmesinden bahsediyorlar tabiki bizim kararımızla olacak bir şey bu kimsenin karnını kesip bebeği zorla alamazlar 1 aydır gitmediğimiz prof kalmadı. bir evladım var 2,5 yaşında çok şükür iyi ve sağlıklı.. ne yapıcaz o kadar karışık ki herşey çok sıkıntılı zor günler geçiriyorum iyi gibi görünmeye çalışmak da zor. Annem bana üzüntüsünden yüz felci geçiriyor şu an :KK43: Allah yardımcımız olsun...
Merhaba geçmiş olsun durumunuzun sonucunu merak ettim inşallah iyidir

Back
X