Makarnalar Beşamel Soslu Fırın Makarna

cyd86

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
10.168
6.717
448
NOT:
Ben üzerine toz kırmızı biber serpiyorum, daha güzel bir görüntü elde ediliyor. Ayrıca beşamel sos olarak Knorr markanın da sosunu kullanabilirsiniz, ben gayet memnun kaldım.

Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).
Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için margarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da güzel oluyor.)
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Son düzenleme:
tarif Mutfak Sırları adlı siteye, fotoğraf ise bana ait...

ellerinize sağlık bende yaparım aynen kırımız biberde serperim çokda güzel oluyor:13:

elinize sağlık fakat toplamda 3 su bardağı kaşar peyniri bana fazla geldi

tabi damak tatları farklı olabilir emeğinize sağlık, yapın zor değil yarına yemek hazır olur

Gece gece nasıl canım çekti ya

ellerinize sağlık tarif için teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…