Besikte sallanmaya alismis bebegime cozum:(

mental21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
140
24
48
Diyarbakır
mrblar benim suan 8 aylik bir kizim var. 1. ayindan itibaren besikte sallanarak uyutmaya basladik ama hicbir sekilde durmadigi icin uyurken bile sallandi babaanne tarafindan ve bu ona aliskanlik kaldi. sonradinda ben de su ana kadar da sallamaktayim. ysni durum su: sallanarak uyuyor ve bu da yetmezmis gibi uc bes dakkada bir uyanip sallaa ihtiyaci duyuyor. uyanirsa kiyameti kopariyor zaten cok huysuz bir bebek. bu yuzden o uyurken ben yaninda oluyor ve onu sik sik salliyorum bir kisir dongu icindeyim. ben onu ne zamsndandir sallamaktan acmak istiyorum ama nasil yapacagimi bilmiyorum. tecrubeli anneler ne olur akil verin bana. bir de artik hareketlenmeye basladi emeklemiyor ama emeklemeye yakin. iste iki dis cikardi desteksiz oturabiliyor ve emekleme pozisyonu almaya calisiyor. demek istedigim besikten dusme korkusu var. ben onun icin yerde yatiyorum ona da yer yatagi yapsam sallamadan nasil uyutmaya alisirim. bir sorunum daha var bunla baglantili. ben calisan bayanim eylulde okula baslayacam ve kizima bakici tutacam. kizimin uyku sekli boyleyken bakicinin onu uyutabilmesi yonunde endiselerim var. offf offf....

Bebekler sallanmaya alisinca bunu birakmasi zaman aliyor biraz daha buyumesi gerek.Ancak ayni dertten muzdarip oldugumdan soyle bir cozum yolu onerebilirim; bir adet hamak besik(eda baby'nin aldim ben) alip onu intertte babyshaker diye bir alet satiliyor onu besige baglayip rahat edersiniz ustelik bebekler bu hamagin sallanma tarzini cok seviyorlar(battaniyede sallanmak gibi) o yonden bi sure sonra derin uykuya geciyorlar sonrada yatagina alirsiniz.Ben boyle cozdum annem besigi ilk alip getirdiginde ne gerek var demistim simdi anneme dua ediyorum ve cevremde bu sorunu yasayan herkese tavsiye ediyorum.

Bebekler sallanmaya alisinca bunu birakmasi zaman aliyor biraz daha buyumesi gerek.Ancak ayni dertten muzdarip oldugumdan soyle bir cozum yolu onerebilirim; bir adet hamak besik(eda baby'nin aldim ben) alip onu intertte babyshaker diye bir alet satiliyor onu besige baglayip rahat edersiniz ustelik bebekler bu hamagin sallanma tarzini cok seviyorlar(battaniyede sallanmak gibi) o yonden bi sure sonra derin uykuya geciyorlar sonrada yatagina alirsiniz.Ben boyle cozdum annem besigi ilk alip getirdiginde ne in gerek var demistim simdi anneme dua ediyorum ve cevremde bu sorunu yasayan herkese tavsiye ediyorum.

Onerin icin tesekkurler canim. Benim kizim uykusunda sik uyanir ve uyumak icin de sallanmaya ihtiyac duyar ben en cok da ondan sikintiliyim. Yoksa bir sekilde onu yatirip birakabilirim yere de. En cok zorlandigim kisim uyuduktan sonra sallanma ihtiyacinin olmasi. Sallamamayi denedim ama agliyor uyaniyor ve tekrar uyutmasi iskence oluyor. Uyanik kaldigi surece de huzursuz oluyor..

bence sallamadan uyutmaya alıştırmalısınız, onun haricinde yapacağınız her şey sizi daha da çokmaza soka. Kim west yöntemini ve kitabını öneririm. Kolay gelsin.

canim belki cozm coktan buldun ama bn genede yazmaj istedm ayni seyi bnde yasadm hatta bnm sallamala baskasnn sallamasni anlayack kadar aklli oglum vardi .su sper dadi vardi tvde bilir msn orda dort saat bi cocugu aglatarak uyutan insan lari gorynce neyim eksik ddm ve oglumu yataga yatirp poposuna pis pis die vurdum ve sok oldum uyudu hmn besaigi sokup kaldirdm cunku zor anda sabredemeyp sallaycagmi biliyordum. Zor anlar uyumadigi oldu olsun ddm yere attim agla bakalm yorulnca elbt uyuycn ddm oylede oldu artik btti aglmktan ve agzna bineronla sutu alinca yarida gttigi anlar da oldu ve bende misafrlige gtme hayallrime kavustm:D

Back
X