• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Besleme sonrası dik tutma

Miramisu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
128
54
18
33
Selam anneler,

3 aylık bir bebeğim var. Anne sütüyle besledikten sonra gazını çıkarıp 15-20 dk kucağımda dik tutuyorum. İnstagram videolarından gördüğüm kadarıyla kimse bunu yapmıyor. Bebek uyanınca beşiğinden alıp emzirip gazını çıkarıp geri koyuyorlar beşiğine. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Selam anneler,

3 aylık bir bebeğim var. Anne sütüyle besledikten sonra gazını çıkarıp 15-20 dk kucağımda dik tutuyorum. İnstagram videolarından gördüğüm kadarıyla kimse bunu yapmıyor. Bebek uyanınca beşiğinden alıp emzirip gazını çıkarıp geri koyuyorlar beşiğine. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Doktor bana emzirdikten sonra mamdan sonra hemen dik konuma getir .ağızdan hemen çıkarsın demişti. Öyle yapıyordum. Gazlı bir bebkti zaten gaz masajlari filan da yapiyordim

Doktor bana emzirdikten sonra mamdan sonra hemen dik konuma getir .ağızdan hemen çıkarsın demişti. Öyle yapıyordum. Gazlı bir bebkti zaten gaz masajlari filan da yapiyordim
Gazını bir iki dakikada çıkarıyor zaten üstüne 15-20 dakika dik tutuyoruz. Bu bilgi bana nerden geldi de yapıyorum acaba 😀

Gazi çıkınca bırakıyorum bende hiç öyle dik tutma olayı duymadım, zaten sürekli emmek istiyorlar sürekli tutmak gerekir öyle 😂

Ben de hiç öyle bir şey yapmadım ya gazı çıkarken çıkan çıkıyor hadi içine sinmiyorsa 5 dk tut. 15-20 çok uzun değil mi 😂

Selam anneler,

4 aylık olduk çok şükür gaz sorunumuz yok kendisi çıkartıyor direkt yatırıyorum

Benim bebişlerin kusma sorunu vardı, o yüzden emzirmeden sonra dik tutuyordum ama bu sefer daha çok kusuyorlardı

Selam anneler,

Merhaba. Bebeğim 7 aylık artık gaz çıkarma yapmıyoruz ama öncesinde sadece gazını çıkartıp yatırıyordum hiç dik tutma yapmadım bir sorun da yaşamadım. Siz neden 15-20 dk dik tutuyorsunuz

Merhaba. Bebeğim 7 aylık artık gaz çıkarma yapmıyoruz ama öncesinde sadece gazını çıkartıp yatırıyordum hiç dik tutma yapmadım bir sorun da yaşamadım. Siz neden 15-20 dk dik tutuyorsunuz
Uyurken kusmasın diye. Aslında düşününce 20 dakikadan sonra da kusabilir. Ben herkes böyle yapıyor sanıyordum.

Benim bebişlerin kusma sorunu vardı, o yüzden emzirmeden sonra dik tutuyordum ama bu sefer daha çok kusuyorlardı
Evet ben de uyurken kusmasın diye dik tutuyorum. Bu sefer iyice midesine baskı oluyor omzuma kusuyor devamlı.

Uyurken kusmasın diye. Aslında düşününce 20 dakikadan sonra da kusabilir. Ben herkes böyle yapıyor sanıyordum.
Sürekli kusan bir bebekse reflü yatağında da yatırabilirsiniz. Ama kusma sorunu genel değilse o kadar uzun tutmayın. Bebişin uykusu açılmadan paket yapıp beşiğine koyun bence :)

Reflü nedeniyle yenidoğan dönemi yapıyordum aynı şekilde.

Back
X