Gebeliğe Hazırlık Beta hcg değeri kaç olmalı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elifkbr

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2017
975
170
23
30
8 gün önce beta değerim 343,8 di.
4 haftalık dedi doktor, ultrasyonda gözükmediği için iki gün sonra gidip kan vermedim değerim yükseldi mi bilmiyorum, anormal bi durum olmadığı için sanırım biraz da o yüzden gitmedim. 5+1 hafta oldu yarın gitmeyi düşünüyorum , beta hcg değeri her gün ikiye katlanması gerekirse benim suan olması gereken değerim kaç ? Yanı normal olan ne ?Karnımdan baktığında gözükür değil mi kese ?

Canım o değerin belli bi ölçütü yok. Bünyeden bünyeye değişir. Yalnızca 2 günde bir ölçüm yapıldığında %60 civarlarında artışı beklenir. Bu daha fazla da olabilir. Ayrıca kese bu haftada karından görünür muhtemelen, gorunmezse de alttan bakabilir doktor. Kalp atışı da 8.haftaya kadar duyulmayabiliyor telaş yapma. Ayrıca doktor bebeğinin kaç haftalık olduğunu son adet olduğun tarihe göre söyler.

Canım o değerin belli bi ölçütü yok. Bünyeden bünyeye değişir. Yalnızca 2 günde bir ölçüm yapıldığında %60 civarlarında artışı beklenir. Bu daha fazla da olabilir. Ayrıca kese bu haftada karından görünür muhtemelen, gorunmezse de alttan bakabilir doktor. Kalp atışı da 8.haftaya kadar duyulmayabiliyor telaş yapma. Ayrıca doktor bebeğinin kaç haftalık olduğunu son adet olduğun tarihe göre söyler.
Adet tarihimi sormadı ultrasyondan bakmadı küçük diye , test sonuçlarına baktı oradaki değerlere göre 4 haftalık dedi. Yarın tekrar test yaptıgım da beta değerim önemli değil o zaman ? Sadece yukselmis olması gerek değil mi ?

Adet tarihimi sormadı ultrasyondan bakmadı küçük diye , test sonuçlarına baktı oradaki değerlere göre 4 haftalık dedi. Yarın tekrar test yaptıgım da beta değerim önemli değil o zaman ? Sadece yukselmis olması gerek değil mi ?
%60ı kadar en az yukselmis olmasi lazim, 2 günde bir test yaptırıp düzenli artisa bakılır. O değerlere göre hiç belli olmuyor o ne biçim doktor acaba? Benim adet gunumden 1 gün önce yani 4 haftalikken değerim 4000 di. Son adet olduğun tarih ne canım?

%60ı kadar en az yukselmis olmasi lazim, 2 günde bir test yaptırıp düzenli artisa bakılır. O değerlere göre hiç belli olmuyor o ne biçim doktor acaba? Benim adet gunumden 1 gün önce yani 4 haftalikken değerim 4000 di. Son adet olduğun tarih ne canım?
30 kasım. Ya şuanki bu bilgisizligim o aslında iki gün sonra test yaptırmış olsaydim o artısı net görebilseydim daha sonraki günlerde olan artısı da takip edebilirdim , iki gün sonraki artısı bilmediğim icin suan yaptırdığım da çıkan değerler normalmi olur olmaz mi aklım ona takıldı

30 kasım. Ya şuanki bu bilgisizligim o aslında iki gün sonra test yaptırmış olsaydim o artısı net görebilseydim daha sonraki günlerde olan artısı da takip edebilirdim , iki gün sonraki artısı bilmediğim icin suan yaptırdığım da çıkan değerler normalmi olur olmaz mi aklım ona takıldı
Canım zaten gebeliği anca adet geçince öğreniyoruz, geç kalmadın merak etme. Bi sorun da yoktur inşallah içini ferah tut, güzel bi artışın olursa hiç stres yapma

Canım zaten gebeliği anca adet geçince öğreniyoruz, geç kalmadın merak etme. Bi sorun da yoktur inşallah içini ferah tut, güzel bi artışın olursa hiç stres yapma
Dogru dedin :D Ben hamile olduğumu adetten önce öğrendiğim icin suan sanki çok zaman geçmiş gibi stres yaptım unutmuşum tamamen adet tarihim geçeli 5 gün oldu, insallah herşey yolunda gider :anneadayı:

Dogru dedin :KK70: Ben hamile olduğumu adetten önce öğrendiğim icin suan sanki çok zaman geçmiş gibi stres yaptım unutmuşum tamamen adet tarihim geçeli 5 gün oldu, insallah herşey yolunda gider :anneadayı:
Canım kaba bi hesap yap 8 gün geçtiğine göre en az 4 kez katlanmış olması lazım 5700 falan çıkması lazım en az oda. Şimdi gidersen kese görünür o zamnda hcgnin bi önemi kalmıyor zaten. Kalp atışı içinde acele etme 8-9 haftalık karından görünüyor.

Merhaba kızlar ben salı günü adete 7 gün kala silik çizgi gördüm hemen gidip kan verdim o gün kan değerim 10 çıktı doktor 2 gün sonra gene gel dedş dün gidemedim, bugün verdim kan sonucum 47 çıktı normal mi bu artış

Merhaba kızlar ben salı günü adete 7 gün kala silik çizgi gördüm hemen gidip kan verdim o gün kan değerim 10 çıktı doktor 2 gün sonra gene gel dedş dün gidemedim, bugün verdim kan sonucum 47 çıktı normal mi bu artış
çok normal canım maşallah inşallah böyle devam eder 2 günde 1 kan vermeyi ihmal etme

Normal canım. Allahım sonuna kadar kazasız belasız atlatmayı nasip etsin inşallah. Kucağına almayı nasip etsin

Normal normal 2 gunde bir vermeye devam edin .

Merhaba kızlar çok uğraştıktan sonra ben hamile olduğumu öğrendim ama ben daha önce sürekli adet gecikiyo ve olmadığını görünce hemen test yapanlardan değilim geçen cumartesi bu arada adetim 9 gun geçmişti ayın 6 sında ilk kan testinde 3586 çıktı ikinci gün yani ayın 7 sinde 4390 çıktı pazartesi günü doktora gittim kese göründü şükür Rabbime dış gebelik yokmuş bugün 6 haftalık oldu 1 hafta sonra kalp atışını dinleriz dedi bana bence normal sizin degerlerinizde

merhabalar adetim geceli 2 gun gecti kan testi yaptirdim 0.1 cikti hamile degilsin dedi doktor acaba erken yaptirdigim icin yalnis cikmis olabilir mi

merhabalar adetim geceli 2 gun gecti kan testi yaptirdim 0.1 cikti hamile degilsin dedi doktor acaba erken yaptirdigim icin yalnis cikmis olabilir mi
Maalesef gebe değilsin .
Eğer gebe olsaydın değer 5 ve üstü olmalıydı

Kan tahlilinde döllenmeden 11 gün sonra gebelik çıkar canım buda regline 3-4 gün kala gibi bi zaman olur. Maalesef bu değere göre gebe değilsin.

Kan tahlilinde döllenmeden 11 gün sonra gebelik çıkar canım buda regline 3-4 gün kala gibi bi zaman olur. Maalesef bu değere göre gebe değilsin.
peki midem bulantim var bu normal mi bel agrim ara ara kasiklarimda agri korkuyorum cunku kucuk bebegim var suan hamileligi dusunmuyorum

Back
X