Beta HCG

bluees3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
2.019
410
53
Reglim 6 gün geçti kan testi yaptırdım.
Bhcg 1,20
0-4,99 IU/L çıktı negatif
Geç döllenme olabilir mi

şu haliyle test negatif.6 gün geçtiyse sanmam geç döllenme olduğunu. ama 2 gün bekleyip yine test yaptırın artış varsa geç döllenmedir.

5 ve üzeri gebelik sayılıyor evet. ama o döllenmenin 10. gününe denk gelen bir rakam. yani adet 6 günü geçmişken geç döllenme yoksa değerin 100 lerde olması gerekir
Yani geç döllenme de olunca sonuç bu kadar düşük olabiliyor

Benim dr um çok iyi bir kadın doğum Uzmanıdır. O der ki saglikli bir gebelikte adeti 1 hafta ve üzeri geçenlerde beta değerinin 100 ve yukarı olmasını bekleriz.
Benim dr um çok iyi bir kadın doğum Uzmanıdır. O der ki saglikli bir gebelikte adeti 1 hafta ve üzeri geçenlerde beta değerinin 100 ve yukarı olmasını bekleriz.
Tabi geç döllenme olmayan birinde bu sonuçları alabilirsin

Neden
Ayrıca neden o zaman negatif çıktı
çünkü geç döllenme bile olsa regl tarihi 6 gün geçtiğinde değer yine pozitif çıkardı. normalde yumurta döllendikten 10 gün sonra kanda beta artmaya başlar. bu da reglin 4 gün öncesine falan denk gelir. 28 günlük bir adet döngüsü için geçerli bu. geç döllenmede de 1 hafta bile gecikse reglin gecikmesinden 3 4 gün sonra değer 5 in üzerine çıkardı. 6, gün çıkan 1 lik değer pek geç döllenme gibi durmuyor. ama dedim ya en temizi 2 gün sonra tekrar kanda beta baktır. değer arttı ise geç döllenmedir. hala aynı yada düştü ise ise negatiftir.

çünkü geç döllenme bile olsa regl tarihi 6 gün geçtiğinde değer yine pozitif çıkardı. normalde yumurta döllendikten 10 gün sonra kanda beta artmaya başlar. bu da reglin 4 gün öncesine falan denk gelir. 28 günlük bir adet döngüsü için geçerli bu. geç döllenmede de 1 hafta bile gecikse reglin gecikmesinden 3 4 gün sonra değer 5 in üzerine çıkardı. 6, gün çıkan 1 lik değer pek geç döllenme gibi durmuyor. ama dedim ya en temizi 2 gün sonra tekrar kanda beta baktır. değer arttı ise geç döllenmedir. hala aynı yada düştü ise ise negatiftir.
1 hafta sonra eğer regl olmazsam testi tekrarlarım

Reglim 6 gün geçti kan testi yaptırdım.
Bhcg 1,20
0-4,99 IU/L çıktı negatif
Geç döllenme olabilir mi
negatif gorunuyor.benimde gec dollenme bende 7.gunde test yapmistim 489 cikmisti gec dollenme bile olsa rakam fazla cikardi

Hanımlar merhaba 23 agustos da adet oldum bu gün kan testi yaptırdım beta hcg değerim 55,07.
Yorumlarınıza ihtiyacım var hamile miyim?
Değer düşük mü, yüksek mi?

Konuyu açan arkadaş, evet olabiliyor.
9 Ekimde 9 gün adet gecikmesiyle doktora gittim. Beta testim 0,100 çıkardı hep, bu sefer 1,20 çıktı. Ultrasonda kist falan çıkmadı hormonlar da iyi çıktı. Adetim en fazla 3 gün gecikir. Ona rağmen doktor gelsin diye adetim Tarlusal yazdı. Ardına 10 gün bekle gelmeZse yine gel dedi. Kullandım 4 gün * 3 öğün. 10 günün 2. Gününde, göğüs uçlarımın sızlamasının durmaması üzerine ve çok aşırı üşüyor olduğumdan evde test yaptım, silik şekilde pozitif çıktı.

Tekrar doktora gittim 10 gün bekle demişti ama 2. Gün pozitif çıkınca hemen gittim test yaptı bide bana neden yapıyorsun ki evde dedi sinir oldum. Tarlusal adet söktürücü içtim ya endişe ettim hala da ediyorum :(

Neyse 18 Ekimde gittiğimde Beta hcg 31,15'e ulaşmış. Bugün gitmedim tekrar artmış mı diye, yarın sağlık ocağına gideceğim sabahtan değer için, hayırlısı olsun kimyasal gebelik olmasın da :(

Back
X