Beta hcg’den anlayan var mı ?

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
245
219
103
31
arkadaşlaryanlış yerekonu açıyorum ama lütfen okuyun. Adetime 1 hafta kala dayanamayıp test yaptım çünkü belirtilerim vardı. Hcg 12 çıktı. Testten 2 gün sonra yine yaptım sonuç 22 idi. Ama doktor adetin geçsin ultrasonla bakalım bu kesin hamileliktir diyemeyiz dedi. Hamile olmasam hiç artmazdı ama dimi. Hamile değilmiyim acaba. Lütfen bişey söyleyin

Bence hamilesin hamile olmasan 0.00 yada 1.00 3.00 gibi seyler çıkardı sonucta
Ve artmazdi
Doktor isini garantiye aliyor bidaha bakcak
Hayirli ugurlu olsun

Adetiniz gecmeden test yapmayin, kimyasal gebelik cok yaygin ve bir cok kadin bu sebepten fark etmeden adet zamani dusuk yapiyor. O yuzden doktorunuz size adeti bekleyin demis. Baska da bir sey denemez zaten. Yani hgc artsa bile embriyonun gelisip gelismeyecegi zamana bagli bir durum, beklemekten baska care yok. Huzurlu ve sakin bir sekilde beklemeye calisin.

Ay çok sağolun içimi rahatlattınız gerçekten Allah razı olsun. 5 gün sabredip gidicem hemen doktora

arkadaşlaryanlış yerekonu açıyorum ama lütfen okuyun. Adetime 1 hafta kala dayanamayıp test yaptım çünkü belirtilerim vardı. Hcg 12 çıktı. Testten 2 gün sonra yine yaptım sonuç 22 idi. Ama doktor adetin geçsin ultrasonla bakalım bu kesin hamileliktir diyemeyiz dedi. Hamile olmasam hiç artmazdı ama dimi. Hamile değilmiyim acaba. Lütfen bişey söyleyin

düzenli artış gerekir
2 günde bir değerin en az %60 olması gibi.
Doktorlar zaten kalp atışı alana kadar hamilelikten saymıyor.
3000 gibi bir değere ulaşırsa kese görülebilir.
Şu an daha çok erken. Geç döllenme vs ise biraz daha beklemek lazım.
Ama artış düzensiz ise kimyasal ya da dış gebelikten bahsedeceklerdir.
İnşallah istediğiniz gibi olur

Hayirli olsun hamilesiniz :) adetten önce test yaptığınıza göre istediginiz bir gebelik. Saglikla kavusun inşallah. 5 üzeri her değer gebeligi gösterir. Sanırım 1 hafta icinde keseyi, 2 hafta içinde kalp atislarini gorursunuz

Hamilesin ama dış gebelik,boş gebelikte de beta hcg artıyor ondan dolayı doktorun ultrasonla keseyi görüp öyle sağlıklı gebelik diyecektir.

Beta hcg yüksek ama adet tarihin geçtikten sonra yeniden bakılır anlamlı bir yükseliş olmalı .Dış gebelik ve kimyasal gebelik olma olasılığı da var o nedenle kalp atışına kadar hamileyim dememek lazım .

Adete 1 hafta varken yaptırmissiniz. O değer çıkması normal tabi ki. Hayırlı uğurlu olsun :)

Konu sahibinden özür dileyerek bir soru da ben sorsam benzer minvalde?

5 Haziran regl olup, 26 Haziranda jinekoloğa giden ben.

Dr.un "yumurtanız geçen hafta çatlamış" dediği ben.

Regli 5 gün gecikip, kendisinde abukluklar fark edince eşinin de ısrarıyla test yapıp çift çizgi gören gene ben?

Anlamadım, 26 Haziranda kan testi de yapmışlardı,negatif.

Eee şu an nasıl pozitif, mantıken çatlayandan sonra bir daha yumurtlama olmadı ki?

Bir konunun cahili olmak ne kadar zor yahu.. Yarın için randevu aldım da, konuyu görünce sormadan geçemedim.

Sevgili konu sahibi, gördüğün gibi kendi başıma sürecek ilacım yok, haliyle size yorum yapamıyorum ama gönlünüze göre olur inşallah.

Regli 5 gün gecikip, kendisinde abukluklar fark edince eşinin de ısrarıyla test yapıp çift çizgi gören gene ben?

Eee şu an nasıl pozitif, mantıken çatlayandan sonra bir daha yumurtlama olmadı ki?

Bir konunun cahili olmak ne kadar zor yahu.. Yarın için randevu aldım da, konuyu görünce sormadan geçemedim.

Sevgili konu sahibi, gördüğün gibi kendi başıma sürecek ilacım yok, haliyle size yorum yapamıyorum ama gönlünüze göre olur inşallah.
5 haziranda adetiniz basladi mi bitti mi. Bazen birden fazla yumurta olup, biri catlayip biri daha sonra catlayabiliyor. Ama nadiren yani. Bir de geç döllenme ihtimali var. Yumurtlamadan sonraki 2 3 4 gün hamilelige en uygun günler. Spermler de 48 saat kadar hareketlo kalabiliyor. Doktora gittiginizde muhtemelen döllenme başlamıştır. Ama ilerlemedigi için görülmemiştir. Kullandiginiz bir ilac varsa birakin

Valla benim gibi olmuşsun
Adetim 1 gün geçti gittim kan verdim negatif çıktı <1.20 kesin negatifti yani. Doktora gösterdim ilaç falan içicem hamilelik var mı dedim hayır yok dedi.
Aradan 6 gün daha geçti hala adet olmayınca evde test yaptım pozitif çıktı

DOktor 2 hafta geç döllenme dedi
Beklenen Adet tarihimden 2 gün önce yumurtlamışım artık iki kere mi yumurtladım anlamadım

5 haziran adet başlangıcı ,28 günde bir regl olduğunuzu düşünürsek 18 haziran yumurtlama döneminiz siz 8 gün sonra yani 26 Haziran'da gitmissiniz ve yumurtlamanizin üstünden bir hafta geçmiş o zaman kan tahlilinde pozitif çıkmaması normal diğer adet döneminiz yaklaşık olarak 3-4 temmuz olmalı yani yumurtlama tarihi üzerinden 17 gün geçmiş olmalı ve sizin 11 temmuz itibariyle 4 haftalık hamile olmuş olmanız gerek

Karışık yazmadım inşallah :) :)

5 haziranda adetiniz basladi mi bitti mi. Bazen birden fazla yumurta olup, biri catlayip biri daha sonra catlayabiliyor. Ama nadiren yani. Bir de geç döllenme ihtimali var. Yumurtlamadan sonraki 2 3 4 gün hamilelige en uygun günler. Spermler de 48 saat kadar hareketlo kalabiliyor. Doktora gittiginizde muhtemelen döllenme başlamıştır. Ama ilerlemedigi için görülmemiştir. Kullandiginiz bir ilac varsa birakin
Bilgilendirme için teşekkür ederim, artık hangisi oldu bilmiyorum, ben sadece mantığa oturtamamıştım, netice de oluru varmış :) Bir konuda çömez olmak cidden zor..

Valla benim gibi olmuşsun
Adetim 1 gün geçti gittim kan verdim negatif çıktı <1.20 kesin negatifti yani. Doktora gösterdim ilaç falan içicem hamilelik var mı dedim hayır yok dedi.
Aradan 6 gün daha geçti hala adet olmayınca evde test yaptım pozitif çıktı

DOktor 2 hafta geç döllenme dedi
Beklenen Adet tarihimden 2 gün önce yumurtlamışım artık iki kere mi yumurtladım anlamadım
Evet benzer bir şeyler oldu sanırım bende de. Benim de 15 gün önceki sonucum 0.1. Zaten yeni yeni giriş yapalım diyorduk bu işlere, folik vs yaşantımıza yeni girmişken böyle kafa karıştırıcı bir durum iyice sersemletti beni. Ama yalnız değilmişim, herhalde geç döllenme vs diyecek bana da...
Bu arada siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

5 haziran adet başlangıcı ,28 günde bir regl olduğunuzu düşünürsek 18 haziran yumurtlama döneminiz siz 8 gün sonra yani 26 Haziran'da gitmissiniz ve yumurtlamanizin üstünden bir hafta geçmiş o zaman kan tahlilinde pozitif çıkmaması normal diğer adet döneminiz yaklaşık olarak 3-4 temmuz olmalı yani yumurtlama tarihi üzerinden 17 gün geçmiş olmalı ve sizin 11 temmuz itibariyle 4 haftalık hamile olmuş olmanız gerek

Karışık yazmadım inşallah :) :)
Anlatımınızdan değil ama işler biraz karıştı şimdi :) Evet başlangıç 5 Haziran, ve evet düzenliyimdir, ama biz o ay eşimle farklı şehirlerdeydik görüştüğümüz tek tarih 13 Haziran? Arada gidip geldik fakat özellikle 17-23 arası seminer vardı yahu, hiç hiç görmedim adamı :) Yani bu iş olduysa 10-15 arası, e o zaman da zaten yumurtlamamışım? Amma netameli işlermiş ilk günden kafam patates...

Herkese çok teşekkür eder, konu sahibinden tekrar özür dilerim, sabote ettim hakkını helal etsin, inşallah sonuçları da tam istediği gibi gelsin, amin :)

B-hcg 5 in üzeri oldugunda gebelik olduğu düşünülür..
Eğer değer düzenli yükseliyorsa bu gebeliğin sağlıklı ilerlediginin belirtisidir.

Kese 4-5. Haftada ultrasonda gözükmeyebilir.
7 haftalık iken ultrason için gidebilirsiniz.

Back
X