emine bederden güzel bi tarif
ben bi iki oynama yaptım tarifte
çok beğenilen ve istek alan bi kektir
tek zorluğu biraz riskli olması ama sıralamaya ve yapım aşamasına dikkat ederseniz eminim çok güzel bi kek çıkacaktır ortaya:)
un ,pirinç unu ,vanilya ,kabartma tozu bunların hepsini başka bir kaba eleyin.margarini de eritip soğutun.limon tuzunu ezin ve toz haline getirin sıktığınız limon suyuyla karıştırın
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı pirinç unu
(olmadığında buğday nişastasıyla da yaptım)
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
250 gr margarin
KREMASI
150 gr beyaz çikolata
yarım çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı margarin
1 limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
bir kapta yumurtayla şekeri iyice çırpın kabarsın
yağını ekleyin tekrardan çırpın. un karışımını ekleyin ve bundan sonrasını çırpma teliyle elinizle karıştırın.en son da limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın.istediğiniz kalıba dökün ve önceden ılınmış olan fırında 150 derecede 1 saat pişirin
pişme aşamasında kesinlikle fırın kapağını açmayın ve piştikten sonra da fırının kapağını açmadan en az 5 dk bekleyin
başka bi yerde kapaklı bi saklama kabına koyduğunuz krema malzemelerini koyun.ve kapağını sıkıca kapatın.kesinlikle su kaçmaması lazım yoksa çöker
benmari usülü yani kaynayan su dolu bi kabın içine saklama kabını oturtun
iyice eridikten sonra fırından çıkardığınız ve bi kaç yerden deldiğiniz kekin üzerine dökün
afiyet olsun
NOT:bu keki kesinlikle buzdolabına koymayın o zaman yağı donacağı için daha sert bi kek olacaktır
ama geene de tercihe bağlıdır
ben bi iki oynama yaptım tarifte
çok beğenilen ve istek alan bi kektir
tek zorluğu biraz riskli olması ama sıralamaya ve yapım aşamasına dikkat ederseniz eminim çok güzel bi kek çıkacaktır ortaya:)
un ,pirinç unu ,vanilya ,kabartma tozu bunların hepsini başka bir kaba eleyin.margarini de eritip soğutun.limon tuzunu ezin ve toz haline getirin sıktığınız limon suyuyla karıştırın
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı pirinç unu
(olmadığında buğday nişastasıyla da yaptım)
1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı limon tuzu
1 adet limon suyu
250 gr margarin
KREMASI
150 gr beyaz çikolata
yarım çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı margarin
1 limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
bir kapta yumurtayla şekeri iyice çırpın kabarsın
yağını ekleyin tekrardan çırpın. un karışımını ekleyin ve bundan sonrasını çırpma teliyle elinizle karıştırın.en son da limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın.istediğiniz kalıba dökün ve önceden ılınmış olan fırında 150 derecede 1 saat pişirin
pişme aşamasında kesinlikle fırın kapağını açmayın ve piştikten sonra da fırının kapağını açmadan en az 5 dk bekleyin
başka bi yerde kapaklı bi saklama kabına koyduğunuz krema malzemelerini koyun.ve kapağını sıkıca kapatın.kesinlikle su kaçmaması lazım yoksa çöker
benmari usülü yani kaynayan su dolu bi kabın içine saklama kabını oturtun
iyice eridikten sonra fırından çıkardığınız ve bi kaç yerden deldiğiniz kekin üzerine dökün
afiyet olsun
NOT:bu keki kesinlikle buzdolabına koymayın o zaman yağı donacağı için daha sert bi kek olacaktır
ama geene de tercihe bağlıdır