beyaz esya hakkinda fikirlerinize ihtiyacım var

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
evime yeni taşındım ankastre fırın, mikrodalga ve cam ocak almak istiyorum ama marka model ve özellikleri konusunda kararsızım.
mikrodalgayı çok önemsemiyorum, çok fonksiyonu olmasına gerek yok güvenilir olsun yeterli diyorum ama özellikle ocak ve fırın için endişeliyim.
cam ocak konusunda kullananlar memnun mu neye dikkat etmek gerekiyor, bu döküm olan ocak demirleri kullanışlı mı alırken neye dikkat etmeliyim, bir düz modeller var bir de cam ocağın kenarına çelik bir çerçeve çekmişler estetik açıdan güzel mi vs. vs. vs......
fırın konusunda özellikle önereceğiniz marka ve özellik olarak olmazsa olmaz dediğiniz durumlar neler lütfen kafam çok karışık
bunlar için 3000 liralık bir bütçe ayırdım ve marka olarak siemens, arçelik veya bosh düşünüyorum

yardım lütfeennnnn :46:
şimdiden teşekkürler

çok araştırdık biz de.boschta setler var.en uygun ve kullanışlı set elegant seride set 2. ama siz cam ocak istiyorsunuz o yüzden o set uymaz ama fırın da en uygun özellikli ve fiyatlı olan hba43t450 modeli.hangi bayiye gittiysek bunu önerdi.alt model üst model karşılaştırması yaptığımda da bu model uygun geldi. bi alt modelinden farkı 3lü teleskobik ray sisteminin olması.yani tepsileri çıkarırken yada yaptığınız yemeğe bakacağınız zaman bir ray üstünde çekiyorsunuz diğerleri gbi tangır tungur çıkmıyor.bu sizin için önemli değilse bi alt modelinin de özellikleri aynı.bir de ecoclean özelliği var kendi kendini temizleme aslında yine size ihtiyaç duyuyor bu özellik yanarak içine düşenleri sizin aldırtmanız gerekmekte bu özellik benim için şart değildi ama bu fırın da o özellik de var..
cam ocak için bişey diyemeyeceğim ben çelik ocak seçeceğim.cam ocaka cesaret edemedim.anında temizlemek gerekiyormuş ve uygun şekilde montaj edilmezse çatlama patlama riski varmış bunu da yine bir bosch bayii söyledi nitekim sikayet sitelerinde okuduğumda çatlayan patlayan çok duvara verdiği ısıdan dolayı çatlıyormuş. döküm demirleri de tavsiye etmediler zamanla beyazlama yapar ve bulaşık makinesinde temizleyemezsiniz elinizde yıkamanız gerekmekte dediler.mikrodalga bilmiyorum almayı düşünmüyorum şuan evimde olanda da annemde olanda da buz çözme olayında eti resmen pişiriyor o yüzden hiçbişekilde evime sokmayacağım.

teşekkür ederim ilginiz için gerçekten öyle şeyler yazmışsınız ki bana söylenilenlerle çok ters şaşırdım açıkcası ama önemli olan da bu bana fikir olması için
bana döküm olanlarının daha kolay temizlendiği makineye kayulduğu söylendi
yine mikrodalga konusunda çok kullanışlı olduğu hayatı kolaylaştırdığı söylendi
cam ocak için sadece adı sanı çok belli olmayan ocaklarda bunun olduğu söylendi
daha bi sürü şey kafam karıştı acele etmemek lazım
teşekkür ederim tekrar fırınını inceleyeceğim

yani yanılıyor olabiilrim bana söylenenler doğru olmayabilir bilmiyorum ama şöyle söyliyim mikrodalga evet hayat kolaylaştırıyor yemek falan ısıtırken ama annemin de dikkatini çekmiş benim de dikkatimi çekti farklı markalar kullanıyoruz ama buz çözdürme olayında eti pişiriyor resmen.kıymayı falan kaç defa pişirir gibi yaptı geçen gün eritmeye çalıştığım tavuk etini attım çünkü çok kötü koktu ziyan oldu bütün tavuk...zaten en kadar zararlı olduğunu herkes söylüyor.bend e almamaya karar verdim evlenirken.çözdüreceğim birşey varsa akşamdan çıkarırım ısıtıcaklarımızı da alırım ufak bir tavaya ısıtırım dedim eskiden mikrodalgamı varmış:)
ocakların markasından ziyade tezgaha yerleştirilmesinden kaynaklı patlamalar oluyormuş. bunu bana bosch bayii sahibi bir kadın söyledi. yani bosch markasında da patlama olabilir dedi. duvarla ocak arasında min. 5-6 cm olması gerekiyormuş.bazen yer müsait olmadığında ocaklar neredeyse duvara yakın monte edildiğinde duvara verdiği ısı tekrar ocaga yansıyormuş ve yüksek ısıdan patlayıp çatlıyormuş.uygun monte halinde böyle bir sorun yaşanma ihtimali düşük ama şikayet sitelerinde dikkat edersen adı sanı bilinmeyen markalardan değil bilindik markalardan var bu şikayet...
döküm olayı içind e gitmiş olduğum bikaç bayinin herbiri bulaşık makinesine konmaz dedi döküm demirler için. o yüzden tereddüt ettim ben de..ben bi kaç aydır neredeyse her haftasonu beyaz eşya bakıyorum inşallah önümüzdeki hafta alacağız:)benim gittiğim konuştuğum yerlerdeki söylenenler bunlar..

canım teşekkür ederim, şikayet sitelerini değerlendirecem,
hani demişler ya çok okuyan değil çok gezen bilir diye , doğrudur size inanıyorum. ben daha yeni bakmaya başladım hayrılısı olsun ama eskiden mikrodalga mı varmış a bayıldım:46:

Back
X