Beyinde sivi birikmesi

Talya_Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
3
0
36
Almanya
merhaba arkadaslar

ben ilk defa yaziyorum bu forumda ve dogru baslikta oldup olmadigimi bilmiyorum, eger degilsem beni anlayisla karsilayin....

biz yurtdisinda yasiyoruz ve 7 yil cocuk yapmak icin ugrastik ve sonunda allahim bize bir bebek nasip etti. tüp bebek denemesiyle hamile kaldim ve su an 6. ayimdayim. insallah saglikli bir erkek cocugu dogurucam. inanin allahima hergün dua ediyorum olmayanalarada versin diye, cünkü ben yasadim ve bunun ne kadar aci oldugunu cok iyi biliyorum....

sorununumza gelince. dün hastanede ultrason kontrolümüz vardi ve bebegin organlarinin gelisimine baktilar. hersey mükemmel dediler, ama sadece dikkat cekici bir unsur vardi. bebegimizin beyninin bir tarafinda üst norma yane üst sinira dayanan bi sivi birikintisi tespit ettiler, anormal düzeyde degil ama sinirda oldugunu söylediler ve ne olur ne olmaz takip edilmesi gerekiyor dendi. söylediklerine göre bu erkek cocuklarinda görülebilen bir durum ve 26 ile 30uncu hafta icerisinde daha düsük bir düzeye geriliyormus bu. yüksek sivi birikintisine ise hydrocephalus adi veriliyormus ve cok tehlikeli boyutlarda cocugu ölüme kadar götürebiliyormus. su an icimizde öyle bir tedirginlik olustu ki anlatamam... acikcasi cok korktuk ve halen korkuyoruz ve dua ediyoruz sivinin daha düsük seviyeye gerilemesi veya düzeyi asmamasi icin. doktor korkulacak bir durum yok desede bizim icimize korku düstü bi kere. acaba bu konuda tecrübesi olan arkadaslar var mi? varsa lütfen tecrübelerini bizimle paylassinlar....

sevgiler

talya su

canim benimde bebegim de vardi bu su birikmesi ama benim bebegimde karninda ve en cokda cigerinde vardi.sag tarafinda toplanan su sol cigerine ve kalbine baski yapiyodu.

sana iyi doktor korkulcak bisey yok demis durum benim icin oyle degildi 31 haftalik gitiimde kontrole hic biseyi yoktu 3 hafta sonra tekkrara gitim ve su toplanmasini sorunuyla karsilastik zaten 36.haftada dogurdum.
bazi bebeklerde ozellikle erkek bebeklerde vucutta su toplanmasi oluyomus drnin sanada dedgi gibi cok yada az miktarda benimkisi cok miktardaydi.

bi profA suyu aldirdik ama 2 sadece 2 gun sonra cok daha fazla bi suyla karsilastik .prof sezeryan daha yi olur dedi.aniden dogrurdugum icicn normal dogum yaptim bebegim 20 gun kadar yogun bakimda kaldi ciddi sikintilar yasadik Allah kimseye vermesin.sakin yanlis anlama bunloari seni korkutmak icin yazmiyorum.bir 2 kisiyle daha tanisdim onlarda ayni sorun olmusdu bebeklerinin vucutlarini herangi biyerinde su toplanmasi olmus.doktorlari durumlarini ciddii bulmamisdive hamileiklerinde su geldigi gibi kaybolmusdu.insaalah seninkide boyle olur.

ama benim oglum suan 14 aylik oldu masalaah sagligikla ilgili sorun yasamiyoruz sadece cok asiri yaramaz.duz duvara tirmaniyo valla

mera k etme emin ol ciddi biosey olsaydi doktorun soylerdi.icini ferah tut.

insallh bebegini saglikla kucagina alirsin

Benim de kızımda ayrıntılı ultrasonda beynindeki su kanallarının birinde normalin üst sınırında genişleme görülmüştü. Bu da ileri durumda hidrosefali demekmiş. Bir ay boyunca takip edildi ve kendiliğinden geçti. Doktorumuz da genellikle kendiliğinden küçülebileceğini söylemişti. O yüzden endişelenme ve bebeğini de içerde üzme.. Eminim ki bir dahaki kontrolde normale dönmüş olacaktır.

Sevgiler

cevaplariniz icin cok tesekür ediyorum hepinize. biraz olsun moralimi düzelttiniz, allah razi olsun sizden insallah söylediginiz gibi bi sorun cikmaz...

sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…