Beynimi yiyip bitiren saçma takıntılardan nasıl kurtulabilirim?

umutolsun

umudum yine geride kaldı
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
2.465
477
648
35
ARKADASLAR BENDE acayip beni yoran takıntılar var bazen beni bayıltacak derce takıntı yaptığım olaylar oluyo tüpü kapatttımmmı yoksa kapıyı ii kilitledimmi ütünün fişini cektimmi bunları defalarca tekrarlıyorum birde bi kac gün öncesinden bi iş yapmayı planladım o günde o işi yapamadım bunu yapamadıgımı defalarca tekrarlayıp sonrada kendi kendime konuştugum zamanlar oluyo bundan kurtulmak için ne yapabilirim bana yardımcı olurmusun

zaman zaman herkesin takintisi oluyor ama hayat kaliteni bozuyorsa bir psikiyastriste git derim ,obsesyon sanirim sorunun.

canımya hep mutsuz bir hayatım oldu ne cocuklugumu yasadım ne evliliğimi bunların vermiş oldugu yıprantılar olabilirimi mesela hafta basında dedim bi genel temixlik yapıyım diye bi kac gün fırsatım olmadı bugün yaptım beynimden sürekli pazartesi sunu yapacaktımda olmadı salı bunu yapacaktımnda olmadı diye beynimi tırmalıyorunm napıyım ben cokmu aciz bi insanım

plan yapmamaya calis ,cok yakin bir arkadasinla dertles derim hala faydasi olmazsa doktoro git destek al ,tupbebek bolumundesin ,cocugun var mi veya tedavide misin ?

hastalığının tam adı obsesif kompulsif bozukluğu .. ( kontrol edilemeyen ama süreklı tekrar edılen mantıksız davranışlar ve huylar )...istersen bu başlık altında araştırma yap ..
benım naçizane tavsiyem hastalık ılerlemeden terapi alabilecegin bır psıkolog veya psikiyatrise gitmen...
hiç bır iş veya olay senden degerlı degıl ınan .. beynını boşalt ve sevdıgın hobılerle mesgul ol .. hayat o kadar kısa kı ...... sevgıyle kalllll

cans ve adonor ilgilendiğiniz için cok tesekküe ederim sanki sizinle paylaşınca daha ii oldum bana yardımcı olun bu illeti yenmeye calışayım bide hangi doktoro gitmeliyim ilaçsız tedavi olmak istiyorum

Back
X