bhcg yardım :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi fz_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fz_d

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2012
58
1
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar... ben 54 gün önce bi düşük yaptım... düşükten sonra da 44 gündür adet olmuyorum... doktora gittim düşükten sonra süt hormonlarının yüksek kalabileceğini ondan dolayı gecikme olabileceğini ama hamileliliğin de söz konusu olabileceğini söyledi... bana içinde bhcg nin de bulunduğu bazı hormon tahlilleri verdi... dün sabah bir sağlık merkezinde tahlillerimi yaptırdım... bhcg 1.55 çıktı... oradaki hemşire hamile olduğumu ama ancak bir haftalık felan olduğunu söyledi... sonra inanamadım gece geç saat olduğu için başka bir sağlık kabini tarzı bir yerde bir görevliye sordum... o da hamilesin ama daha çok yenidir dedi... sonra bir hastaneye gideyim dedim... nöbetçi bir hemşire vardı orada da .... o da hamile değilsin dedi... 5.00 dan düşük olanlar hamile olmuyor dedi... ben de dayanamadım gecenin o vakti tekrar kan tahlili yaptırdım bu sefer 2.05 çıktı yani sabahtan akşama kadar biraz yükselme olmuş... biliyorum 44 gün gecikmeye göre çok çok yüksek değerde olması gerekirdi hamileysem ama önceki hamileliğimde de geç yumurtlama olmuştu... son adet tarihine göre 8-9 haftalık ama normalde 3-4 haftalık geç yumurtlama olmuş demişti doktor... şu anda da öyle bir durum olabilir mi... böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda... değerler yeni yeni yükseliyor olabilir mi ?

dusuk yaptiktan sonra belki hamilelik hormanlari vucudu hemen terk etmezmis ama degerinin artmasi belki hamilelik olabilir 2 gun sonra yne tahlil yap artis varsa hamilesin

peki normal birisi için 1.55 e veya 2.05 hamile denilebilir mi yoksa bu değerler her insanda olabilir hamilelik yok mudur ?

canım ben dun yaptırdım 2.00 cıktı ve hamıle degılsın dedıler aynı zamanda da ıdrar da da baktı reglım ılk defe gecıktı hep one atardı ve reglı belırtım de yok bende anlayamadım...

hemsire sana bir haftalik falan demiste anlamadim bir haftada daha yumurta spermle bulusmamis bile en az 1ki haftada sonra dolleme olursa kanda degerler artar.
10 gun falan bekle adet olmazsan tekrar tahlil yap.Allah hayirlisini versin canim.

5.00 değerin altı hamile değil diye biliyorum ama?

Canım malesef düşükten sonra beta hgc hormanı hemen sıfırlanmıyor. Ben adet olmama ragmen ilk ay 3,40 çıkmıştı. Tabi bu aralarda adetim de hep gecikti. Daha sonra 2 küsür çıktı. Yani en az 5 ve üzeri olmadığı sürece ve artarak çoğalmadığı sürece hamile değilsin :((

seni üzmek istemem ama gebelik yok canım
benim 50lerde çıktığında bile gebelik yok dediler
bu arada farklı yerlerde yapılan bhcg değerleri farklılık gösterir
benim aynı gün ve 3 saat arayla 2 yerde bhcg baktırdığımda
birinde 40 diğer yerle 3 saat sonra 52 çıkmıştı
olabiliyo bunlar
ama umarım ben yanılıyorumdur güzel haberler alırsın

Back
X