• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi akıl lütfennn

cimbomlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
4.665
3
116
50
İstanbul
herkese mrb.kafam çok karışık kızlar fikirlerinize çok ihtiyacım var kısaca hikayem şöyle
34 yaşındayım 2 senedir çocuk için uğraşıyoruz hapı bıraktıkdan 7 ay sonra gebe kaldım boş gebelikti kürtaj oldum kürtaj sonrasında ilaçlar zar zor adet oldum dr um rahim yapışıklığından şüphelenmişti ama adet olunca bu şüphe ortadan kalktı sanıyorduk tam 1 sene doğal yolla denedim olmadı sonra ilk önce klomenle yumurta takibi yapıldı olmadı daha sonra aşılama yapıldı ve kimyasal gebelik oldu dr um dölllenme olmuş ama tutuanmamış dedi ve 2.aşılama önce rahim filmi istedi filimde yapışıklık tespit edildi rahim ağzında ve bana nisan ayı sonunda histeroskopi yapıldı mayıs ayında da 2.aşılama fakat ne yazık ki yine negatif dr um 1-2 ay dinlen istersen 3.aşılama ya da tüp dene derim dedi
bu arada bende de eşimde de hiç bir sorun yok ben 28 günde adet oluyorum şimdi bi prof his. den sonra sorun yaşamaman için hemen aşılama yaptır dedi bi başka prof his.den sonra 2-3 ay beklenmeliydi rahmin toparlanması için dedi sizce ne yapmalıyım öyle karışık ki kafam ruhum 3.aşılamayı pek düşünmüyorum zaman ve para kaybı gibi geliyor eee hiç sorun yokken de tüp yaptırmak bilemiyorum arkadaşlar
en önemli sorunum da yaşım di mi
geç kalmakdan korkuyorum
beklemek öyle zor ki

Canım bence aşılama yaptırma bu senin psikolojin için çok önemli doktorun dediği gibi 2 ay kadar bekle sonra çalışmalara devam eminim sende annelik duygusunu ALLAHIMIZIN iziniyle tadacaksın dua et bol bol tek çare bu

eğer hormonların vs iyiyse yaşında bir sorun yok. ben 39 yaşında bile doğal hamile kalmıştım. sadece 1 sene yapışıklıktan olmamış. şimdi yeni başladı gibi düşün. herşeyi sil kafandan. aşılama da normale göre çok fazla bir olasılık değil. normal yoldan olur. 1 sene dene olmadı acele de ediyorsan direkt tüp yaptır. bence olur sadece rastgelme meselesi. iyi şanslar yerimseniben

eğer hormonların vs iyiyse yaşında bir sorun yok. ben 39 yaşında bile doğal hamile kalmıştım. sadece 1 sene yapışıklıktan olmamış. şimdi yeni başladı gibi düşün. herşeyi sil kafandan. aşılama da normale göre çok fazla bir olasılık değil. normal yoldan olur. 1 sene dene olmadı acele de ediyorsan direkt tüp yaptır. bence olur sadece rastgelme meselesi. iyi şanslar yerimseniben

canım yaaa ne güzel söylüyorsun çok da mantıklı
aslında bi yüreğime söz geçirebilsem bi aklımdan çıkarmayı başarabilsem
ama inan ki çok tükendim yaa
bende n küçükler benden sonra evlenenler hep anne oldular hem de ilk ayda hamile kaldılar
bi de herkes 40 yaşında 50 yaşında anne olabilenleri örnek veriyor evet doğru örnekleri çok ama bu yaşlara kadar beklemek benim için çok zor

canım benim deniz bulut arkadaşımda çok doğru söylüyor....ama bence sen bi kere normal yoldan hamile kalmışsın..histeroskopide tüplerinde açık görünüyorsa neden yine folikül takibi yaptırmıyorsun...
hem daha maliyetsiz...

canım öncelikle histereskopi ile rahmin durumunun düzelmesi yada dinlenmesi gibi bir durumun söz konusu olabileceğini sanmıyorum...zaten hsg sonrası hamile kalma şansı yüksek diyor doktorlar..yani o noktada rahat olabilirsin...zaten hsg reglinin bitiminde yapılıyor o ay boş geçiyor.. gerçi sen aynı ay içinde hem hsg hem aşılama mı oldun orasını anlamadım ... bende 7 yıllık evliyim.. 3 yıl korunduk..sonra düşündük ama bebeiş gelmedi...geçen yıl tüp bebek denedik tutu ilkinde ama 5 aylıkken erken doğumla sonlandı...sorunum ise açıl,klanamayan infertilite... yaş 29... 5 aydır deniyorum .. bu ay olmazsa tedaviye başlıyorum... açıklanamayan infertilite malesef zor bir durum..ama fazlada bekleme taraftarı değilim ben .... 3 yıl kendiliğinden olsun diye bekledim.. haa bu zaman zarfında yumurtalık takibide yaptırdım... her şey normal ama olmadı...bence aşılama yaptırmana gerek yok... bir süre daha kendilğinden olması için bekleyebilirsin... ama süreyi çokta uzun tutma....umarım her şey gönlünce olur

canım benim deniz bulut arkadaşımda çok doğru söylüyor....ama bence sen bi kere normal yoldan hamile kalmışsın..histeroskopide tüplerinde açık görünüyorsa neden yine folikül takibi yaptırmıyorsun...
hem daha maliyetsiz...

canım öncelikle histereskopi ile rahmin durumunun düzelmesi yada dinlenmesi gibi bir durumun söz konusu olabileceğini sanmıyorum...zaten hsg sonrası hamile kalma şansı yüksek diyor doktorlar..yani o noktada rahat olabilirsin...zaten hsg reglinin bitiminde yapılıyor o ay boş geçiyor.. gerçi sen aynı ay içinde hem hsg hem aşılama mı oldun orasını anlamadım ... bende 7 yıllık evliyim.. 3 yıl korunduk..sonra düşündük ama bebeiş gelmedi...geçen yıl tüp bebek denedik tutu ilkinde ama 5 aylıkken erken doğumla sonlandı...sorunum ise açıl,klanamayan infertilite... yaş 29... 5 aydır deniyorum .. bu ay olmazsa tedaviye başlıyorum... açıklanamayan infertilite malesef zor bir durum..ama fazlada bekleme taraftarı değilim ben .... 3 yıl kendiliğinden olsun diye bekledim.. haa bu zaman zarfında yumurtalık takibide yaptırdım... her şey normal ama olmadı...bence aşılama yaptırmana gerek yok... bir süre daha kendilğinden olması için bekleyebilirsin... ama süreyi çokta uzun tutma....umarım her şey gönlünce olur

çok haklısınız arkadaşlar bir kaç daha bekliyim diyorum en azından eylüle kadar 3 adet döngüsü bi geçsin yine de olmazsa ciddi ciddi tüp düşünücem evet doğal yolla hamile kalabildim ama yaşım geçiyor ve gerçekten sebebsiz infertilite çok acı

Back
X