• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bu eksikti zaten ...

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Bir sürü sıkıntım varken bir de bu çıktı şimdi ..
86 yaşında bir anneannem var dayımın karısı artık anneannemden bıkmış istemiyor herkesin yanında 1-2 ay kalacak sadece burda kalmayacak diyor .. Biraz dayımda kalıyo anneannem biraz bizde biraz yengemde .. Öteki dayımında kayınpederi kanser olduğu için onların sıkıntılarıyla uğraştığı için ilgilenemiyor .. Dayımın karısıdaa artık istemiyor anneannemi .. Anneannem sapasağlam maşallah baya sağlığı yerinde .. Sadece kulakları pek duymadığı için bağıra bağıra anlatmak zorunda kalıyoruz birşey anlatacağımız zaman ..
Anneannem sapasağlamdır ama ortalığı birbirine karıştırır .. Örnek olarak şöyle anlatayım .. Geçen ay dayımlardaydı yengem anneanneme balkona çıkma balkon çok kirli demiş sonra namaz kılmaya başlamış anneannde o arada balkona çıkmış rüzgar kapıyı çarppınca anneannem kapıyı açamamış cama vurmuş yengemde namaz kıldığından açamamış .. Sonra kalkıp açmş anneannemle sohbet ediyorlarmş anneannemde işte ben gideceğim demiş yengem de tamam istersen gideblrsin hani başka yerdede kalabilrsin fark etmez demiş .. Anneannem dayım gelince ona senin karın beni balkona kitledi defol git dedi beni kovdu demiş .. Dayımla yengemde anneannem yüzünden kavga etmişler .. Böyle böyle şeyler o yüzden babam da anneannemi sevmiyor .. Sürekli uğraşıyo onunla bağıra bağıra sürekli bişeyler anlaatmaya çalışıyo .. Biz sobayla ısınıyoruz o yüzden kışın hep bi odanın içindeyiz şimdi anneannemde geldi .. Sürekli konuştuğu için ne tv izleyebiliyorum ne ders çalışabiliyorum hiçbir şey yapılmıyor .. Babam geliyo anneanneme bağırıyo onunla uğraşıo bu sefer de annem babama kızıyo bağırıyo . Benim cinlerim tepeme çıkıyo .. Anneannem de sürekli susmadan sürekli konuşuyo ve sürekli aynı şeyleri söylüyo .. Çıldırmak üzereyim .. Bu duurumda ne yapmamı önerirsiniz merak ediyorum .. Anneannemi seviyoorum asla onu istememe gibi bi şeyim yok ama bu sorunlar karşısında cinnet geçiriyorum yani gerçekten ortam katlanılacak bir ortam değil .. 5 dakka dursanız kafanızı duvarlara çarpacak derecede sinirleneceğinze eminim . Ablam evli başka şehirde yaşıyor telefonda bana Allah sabır versin diyo o derece yani ..

Valla yaşlılık ve bakımı çok zor ya.Ama dayının karısı her zaman bakmak zorunda değil.Her ay birinde kalmak mantıklı.Biz de bazen kaynanamlarla alakalı konuşuyoruz da en çk bana yakınlar birinden birine bir şey olsa ben sürekli bakamam biliyorum.belirli arallarda diğer çocuklara gitmesini isterim ki en olması gereken de bu.Böylece herkes zorluğu paylaşmış olur.Siz dua edin sürekli sizinle değiller.Allah yaşllılarada onlara bakanlarada sabır versin çok zor ya...

Ah be ayazım ne çektin sende
yaşlı bakımı zordur ama mukafatı da çoktur Allah sabır versin

Yapacak bişey yok, başa gelen çekiliyor.. Sevgi olunca her şey oluyor, ben 15 yaşımdaydım babaannemin altından alırken, banyo ettirirken.. Yaşıtlarım dershanelerde, avmlerde geziyordu.. Şükredin bu halinize.. Biz de yaşlanacağız, sabır ve sevgiyle elinizden geleni yapın.. Zaman çok hızlı geçiyor babaanneme çocuğum gibi baktım ben, toprağa verdiğimizde de çocuklarından çok ağladım hatta halalarım utanmadan sormuşlardı, bir şey mi yaptın sağlığında, vicdan azabına mı ağlıyosun falan diye.. Yengeniz haklı ama sizin bu kadar kasılmanız da doğru değil..

Yapacak bişey yok, başa gelen çekiliyor.. Sevgi olunca her şey oluyor, ben 15 yaşımdaydım babaannemin altından alırken, banyo ettirirken.. Yaşıtlarım dershanelerde, avmlerde geziyordu.. Şükredin bu halinize.. Biz de yaşlanacağız, sabır ve sevgiyle elinizden geleni yapın.. Zaman çok hızlı geçiyor babaanneme çocuğum gibi baktım ben, toprağa verdiğimizde de çocuklarından çok ağladım hatta halalarım utanmadan sormuşlardı, bir şey mi yaptın sağlığında, vicdan azabına mı ağlıyosun falan diye.. Yengeniz haklı ama sizin bu kadar kasılmanız da doğru değil..

Anneannemin öyle sıkıntıları yok tuvaletine falan kendisi çıkabiliyo şükür ..
Ama tek sorun çok konuşması sürekli konuşması .. Babam onunla uğraşıyo annemde babama bağğırıyo çok gürültü oluyo sürekli gürültü oluyo o yüzden çıldırıyorum ben de elimde değil ..

aynen benim büyükbabam da öyleydi Allah rahmet eylesin ben küçüktüm sadeece suyunu filan getirirdim ama ailem çok çekti küçüklüğüü hep hastanede geçirdim Allah herkese sabır versin.

Anneannemin öyle sıkıntıları yok tuvaletine falan kendisi çıkabiliyo şükür ..
Ama tek sorun çok konuşması sürekli konuşması .. Babam onunla uğraşıyo annemde babama bağğırıyo çok gürültü oluyo sürekli gürültü oluyo o yüzden çıldırıyorum ben de elimde değil ..

Bu da bi tür sınav şekerim.. Sinirlenmeyin çok konuştuğunda.. Biraz sohbet edersin gün içinde sonra da takarsın kulaklığı.. Biz de o yaşlara gelicez..

soyle kucuk seni idare edebilecek bi soba alamazmisniz ?yok kabul etmiyorlarsa,
E o zaman basa gelen cekilir idare ediceksiniz napicaksiniz yarin bizde yaslanicaz :34:

Elktrkli soba var benim odamda klimada var ama çok çalıştırınca ona da kızıyolar elektirk faturası fena kabarıyo çok kullanınca .. Klimada kapattığım an buz gibi oluyo oda .

Elktrkli soba var benim odamda klimada var ama çok çalıştırınca ona da kızıyolar elektirk faturası fena kabarıyo çok kullanınca .. Klimada kapattığım an buz gibi oluyo oda .

E soguktan donacakmisin ne yapacaksin yani,
derslerinde var madem idare etmek zorundalar..

En cok ananene uzuldum,
kadin ordan oraya yazik nereye kadar...

E soguktan donacakmisin ne yapacaksin yani,
derslerinde var madem idare etmek zorundalar..

En cok ananene uzuldum,
kadin ordan oraya yazik nereye kadar...

Haftada iki gün çalışıyo geri kalan günlerde hep evde annem . Evet onun içinde zor cidden .. Bakalım artık idare etcez . Tek derdim bunlar olsaydı öpüp başıma koyardım dertlerin üstüne bi de bunlar eklenince kötü oluyo ama napalım artık .

Haftada iki gün çalışıyo geri kalan günlerde hep evde annem . Evet onun içinde zor cidden .. Bakalım artık idare etcez . Tek derdim bunlar olsaydı öpüp başıma koyardım dertlerin üstüne bi de bunlar eklenince kötü oluyo ama napalım artık .

Dertsiz insan yokki canim.. Herkesin kendine göre bin bir türlü derdi var..
En iyisi beterin beteri var diyip sukretmeli :31:

canım haklısın ama biraz alttan al.sonuçta 86 yaşında.söylemesi acı olsada gidici malesef.tabi ömür allahın elinde ama sağken herkesin kıymetini bilelim.öldükten sonra bir işe yaramıyor bu.
etrafımda yaşlıların hepsi böyle.sadece sabır gerekir.sonuçta bizde hep böyle genç kalmıycaz.bizde yaşlanıcaz bizimde torunlar olacak bizde onları bunaltıcağız.
sen önüne bak hayatına bak.elbet birgün geçecek hepsi.:34:

Oncelikle anneannenize uzun omurler dilerim.Bu cok olagan bir sey cunku yasli insanlar bi zaman sonra cocuklasir.Tek yapmaniz gereken tolerans gostermek.Dedem de ayni boyleydi.86 yasinda kadin napacak? Ona buna catacak ki zaman gecsin.Hadi torunum gelinim kalkin alisveris yapalim diyecek hali yok.Ben psikoloji okuyorum inanin anlattiklariniz yaslilik psikolojisinden kaynaklaniyor.Dislanma hissi,olumun yaklastigini dusunme...vs. Bence anneannenizle kendini anlattirin.Mesela anneanne sen genc kizken ne yapardin,kendi anneannen nasil biriydi vs eglenceli sohbet ortami yaratin.Gecmisi hatirlamak yasli insanlari rahatlatir.

anneanem melek gibi bir kadındı mekanı cennet olsun inş..
hastalanınca annemler teyzemler sadece dayımda kalmasının haksızlık olacağını söyleyip birer ay yanlarına almak istemişlerdi
sıra bize gelince ben huysuzluk etmiştim ev sobalı tek oda hasta bize gelince haliyle misafir cok olacak ve üniv. sınavına hazırlanıyorum nasıl ders çalışcağım gibi belki kendimce haklı sebepler sıralamıştım..ve anneannem bize gelmeden, ölüm haberi geldi..Çok üzülmüştüm öyle düşündüğüm için kendime çok kızdım...Rabbim affetsin...
bizlerde yaşlanacağız ne hallere geleceğiz bakalım bu genç halmizden eser kalmayacak
Allah ele muhtaç etmeden ömrümüzü tamamlamayı nasip etsin.

Zor ya...Kimin açısından bakarsan bak zor...:50:

Müzikle ders çalışmaya alıştır bence kendini.Bir nebze faydası olur belki...:55:

Back
X