bi fikir lütfen ?

ozlmm91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
203
0
96
İstanbul
selam kızlar benim size danışmam gereken bişey var. ben 159 boyunda 54 kiloyum. 48-49 kilo olmak istiyorum. diyet yapınca yapıyorum aslında 2-3 günde bile düzgün sağlıklı bi yeme programı uygulayarak 52 falan gösterebiliyorum. bunu sürdürebilsem çok rahat vericem. fakat yapamıyorum sabah 7de okulum başlıyor 12.30 da evde oluorum. okulda bişy yemiyorum genelde iki şişe su içiyorum kasıtlı olarak yapmıyorum hava cok sıcak ve canım istemiyor bşy yemek veya bi çikolata falan yiyorm. eve gelnce bi tabak sebze yemeği veya çorba yiyorm fakat doymuyorum yani açlık hissetmememe rağmen ya tatlı ya cips cekior cnm kendimi cok sıkıyorm fakt dayanamıyorum onlar olmazsa ne bilym farklı şeylere yöneliyorum tatlı veya tzlu. su da iciyorm yesil cay da iciyorm fakt o aklıma koyduğm seyi 'yemezsem olmaz' oluyor bnm icn artk. bana ne önerirsnz kzlar ne yapmam lazım ? artık yetr şu iştahtn, yemk yemkten bıktım :1no2:

hoşgeldin hayatıma.s.kahvaltı göremedim şekercim yazdıklarında günün en önemli öğünüopuyorumnanaktan eğer kahvaltı yapmıyorsan gün boyu doyduğunu hissedemezsin zaten vücudun en ihtiyaç duyduğu öğün atlarsan mtabolizmada yavaşlıyor birde okula yanında kuru meyve yada 1 avuç fındık vs götürürsen 10 gibi yiyip eve geldiğinde çok acıkmazsın hayatımopuyorumnanaktan

ben de doymuyordum hatta şöyle diyeyim yemek yemek benim için zevkti yani öyle ihtiyaç olduğundan falan değil sadece. hayatımda hiç diyet yapmamıştım ama insan aklına koyunca alışıyor bir şekilde. 2 ay falan oldu yediklerime dikkat edeli daha yeni yeni midem küçüldü diyebilirim. ilk başta deli gibi acıkıyodum. yani biraz sabredince oluyor, imkansız değil=)

evet canım, özellikle kahvaltıyı ve ara öğünleri kesinlikle atlamamalısın.sabah vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ona vermezsen iştahını kontrol edemezsin.
birde güne kahvaltı ederek başla bak, ara öğünlerini de atlama, bir meyve, birkaç kuru kayısı, bir avuç fındık dene bak nasıl iştahın fark edecek.
opuyorumnanaktan

canım aynı durumdayız benim için de yemezsem olmazdı o şeyler. aynen ben de saat 6da kalkıyorum okul zamanı ama mutlaka kahvaltımı yapıyorum saat 7de:) okulda saat 10 gibi bir kutu süt içiyorum ben ve yanında da götürdüğüm kuru meyvelerden yiyorum. sonra zaten o tutuyor beni 12.30da yiyorum ben de yemeğimi sebze yemeği çorba yiyorum bazen de etli bir yemek yiyorum yanında. sonra tekrar saat 2.30 gibi formun mısır patlaklaından falan yiyorum ya da yine kuru meyvelerden yiyorum. bu sayede canım tatlı istemiyor ayrıca tokluk hissim de olduğu için bişey çekmiyor canım.sana tavsiym kuru meyveyi ve kahvaltıyı yerleştir hayatına:)

hayall_06 , nevrotikedi, barmel ve avukathanim cok sağolun :):)
dediklerinizi uyguladım. sabah 6.30 gbi kepek ekmeği arasında peynir yedim. 9.30 gbi kuru üzüm ve fındık yedim biraz 11 gbi yne yedim kuru üzüm. gercekten baya tok tuttu. yalnız 12.30 da yemek yemedim. hani şey oldu hazır iştahım yok yemiym şmdi yerim canım sürekli bşy çeker faln yemedim. kepek ekmeği yedim akşama kadar da 1er 2şer saat aralıklarda elma ve erik yedim. amaaa 12.30 da yemediğm yemek geldi beni buldu ve saat 5.30 da bi tabak sütlü çorba ve iki üç kaşık makarna yedim. ama artık 12.30 daki yemeğimi aksatmamaya karar verdm :)
teşekkür ederm kzlar :))

bence senin kilon boyuna göre gayet iyi niçin kendini kilo vermek için sıkıyorsun.bende 62 kiloyum ve boyum 1.58 54 kilo olmak istiyorum.tabiki yinede sen bilirsin ama 48 kilo olmak neden istiyosun hadi en fazla 50 ol eminim öylede iyi görünürsün

ideal kilom 50, ben 48i hedef olarak belirledim 50 olsamda yeter :)
öyle görünüyor aslında ama her gydğnn yakışmaması gbi sornlar oluyor yazın rahat raht giynmek varken kendimi skmak istemiyorm ve bunun öncesinde bi kere kilo almştm 57 klo olmştum daha sonra bi diyet yaptm gerci dyet denemez yazdı çalışıyordm ve sadece sabahları bi tabk çorba içiyodm gün boyu. ve bylece kilo vermş 49 klo olmştm sağlıklı mıydı? hayır ama o kadar hoşuma gtmşti ki çok güzl görünüyordm her gydğm ck güzl oluyordu mağazalarda medium mu small mı derdm olmuyordu güzeldi yani :))
tbi ki çok kilom var faln demiyorm çnkü çok arkadş var 40 50 kilo vrmesi gerekn bnm istedğm ne ki 4-5 kilo bşy:)
avukathanim, tamam atlamıycm şu iki gündr hastayım baya, hçbşy yiyemedm uygulayamadm da düzgnce ama iyi olr olmaz dediklerinzi ypmaya devam edicm =)

Merhaba canım, sana kendimden bi ornek vericem eger bunu uygularsan gercekten işe yarıo . bikaç sene oldu bu diyeti yapalı ve hergun okulum vardı bunu uyguladıgımda; hala kilom değişmedi belki 1 kilo fln arada oynuo o kadar. Ilk oncelikle tüm şekerli içecekleri kes. sadece su ve ayran içmeye ozen goster.
SABAH ları ; ıster beyaz peynır tam tahıllı ekmek yada tahıllı ekmekten tost yap yada okulda yaptır. yanında su yada ayran.
OGLEN leri ; o zaman yeni çkmştı eti form portakallı dan yiyodum ve su içiodum. sende buna benzer bişiler yiyebilirsin.
AKŞAM ları ise okuldan geldikten sonra maximum 7 gibi tonbalıklı salata yapıyodum kendime ve içine ıstedgin gbi salata malzemesi koyabilirisn yannda gene 2 dilim tam tahıllı ekmek yiyiodm ve su içiodum ama asla diyetim boyunca ne meyve suyu nede başka içecek içtm asitli.
Gece de cok acıkırsam ki acıkmıodum cnku tonbalıgı ınanlmz doyurucu bi gıda hiç aclık hissi yaratmıo. ama yinede acıkma hssi olursa meyve yiyodum.
tabi arada gun içnde bi kere çikolatayla kendimi şımartabliodum cok cnm isterse. :)
yani çok kasmıycagın bi diyet. ama tabi balıgı sevmen lazm bunu yapamn için cnku akşamları balık lı salata yiyosun diyet boyunca.

Ben 2 ay dan daha az bi surede 53 kilodan 45-46 kiloya dustum ve de cok saglıklı bi bicimde ve suan da da hala koruyorum cnku saglıklı bi biçimde verdim inan.

Eger zamanın olursa arada dans etmenı de tavsiye ederim butun vucudunu calıstırır ve kolay zayıflamana yardımcı olur tatlım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…