Aslında çok sorun var da bu bir tanesiydiSorunlariniz nedir tam olarak? Bir örnek verseniz daha kolay olur anlamamiz.
Cicim ayımız filan olmadı hep bi mücadele ve sorgulayis maalesef.Cicim aylarında bu kadar yıpranacak hangi konuyu tartışıyorsunuz bilemedim.
Ben olsam daha sıcak ortamlarda onunla birlikte vakit geçirmek istediğimi söylerdim. Kavgaları kenara bırakıp gençliğimin tadını çıkarırım.
Sevgiliydik uzun yıllardır ama bi konu olunca uzunca konuşurduk o kendini anlatırdı ben de ama şimdi hiç problem yokmuş ve biz herşeyin üstünden atlayalim istiyor tamam atlayalim da her zaman olmuyor kibirbirinizi tanımadan mı evlendiniz ? anlattığınız şeyler mizaçla alakalı gibi geldi bana. mizaç da evlenene kadar kendini pek saklayamaz. mutlaka öncesi olmalı.
Eşiniz gibi ben de anlamadım. Bakın bazı sorunlarda iki taraf da kendince haklı olur orta yol bulunmaya çalışılır. Ama mesela yalan, aldatma gibi ahlaksız ve güven sarsıcı bir hata olur burada aldatılan haklı ve mağdur olur; bu tip sorunlar konuşmayla çözülmez. Yani siz neye küsüyorsunuz, eşiniz neden sizi yargılıyor, bunların içeriğinden bir örnek dahi olmadığı için yorum yapmak fikir vermek zor.Aslında çok sorun var da bu bir tanesiydiama bu konuyla alakalı olarak mesela canımı sıkan şeyler oluyor tamam deyip geçiyorum hani takilmiyorum önceki gibi. Ama bi an oluyor konuşarak olmayınca ben de tavır aliyorum sonra da bu diyor ki sen zaten hep böylesin. Onunla ilgili şeylerde zaten anlatsam da boş sen her zaman haklısın hep üste çıkarsın deyip savuşturuyor. Ama böyle degilim eleştiriye açık yaptığım yanlışı kabul eden bir yapım var. Bunu ona anlatamıyorum öyle bunaldım ki.
Ya benim haklı olduğum bariz ortdayken bile önce olmuş hani ortadaki olayla kıyaslanmayacak ama benzer bişey söylüyor onu aciklarken de tamam ya sen her zaman haklısın deyip konusmaya set cekiyor. Ben haklı olmak istemiyorum çözüm istiyorum ama olmuyor çoğu zaman. Yani konuşmazsak nasıl olacak bilmiyorum.Öyle soylerse bunu söylediğin için küsüyorum haklı bir yanın olsun bari deyin. Belki küsmen en büyük silahın, öyle diyerek seni manipüle etmeye çalışıyor.
Küslük iyi birsey değil sakin abartmayın. Bu arada erkekler tartışırken insanı bilerek yormaya çalışırlar. Demişin ya hani alakasız cevap veriyor birde bunu anlatmaya çalışıyorum diye. Bana kalırsa erkeklerin en büyük kozu bu . Asıl sıcak olan konudan uzaklaştırılar.
Evliliğin oturur zamanla inşallah . İlk yillar birçoğumuz çekeriz.
Üzüldüm gerçekten.Cicim ayımız filan olmadı hep bi mücadele ve sorgulayis maalesef.
Belki düşüyorum ama o kadar değil. Umursamaz olamıyorum gün içinde kafamda dönüyor düşünceler söyleyip içimden atmam gerekiyorBu kadar üstüne düştüğünüzden oluyor böyle. Kendinizi sürekli neden açıklıyorsunuz ki ? Ben yerinizde olsam nasıl anlıyorsan anla derdim.
Aldatma yalan gibi şeyler değil ama başka büyük sorunlarda da küçüklerde de hep aynı. Mesela sürekli telefonla ilgileniyor hoşlanmıyorum baslarda takmıştım ama sonra uğraşmaz oldum ben de başka şeylerle ilgilendim. Ama geçen dedim ki sürekli bıkmıyor musun sıkmıyor mu dedim. Yok dedi ben sürekli uğraşmıyorum dedi ama elinde hep kendi de biliyor ama savunmaya geçiyor . Bana sen de tv de su saçma programı izlemiyor musun diyor halbuki tv izlemem bilir öylesine ses olsun diye kendi açar. Bunu konuştuk. Ama buna benzer benzemez daha niceler. uzun zamandır küsmedim de ama geçen özel bi durum oldu biraz tavır aldım sen hep böylesin zaten dedi. Yani benim bu durumu nasıl kırmam gerekiyor? Kafasında Sare küsen alıngan tripli biri.Eşiniz gibi ben de anlamadım. Bakın bazı sorunlarda iki taraf da kendince haklı olur orta yol bulunmaya çalışılır. Ama mesela yalan, aldatma gibi ahlaksız ve güven sarsıcı bir hata olur burada aldatılan haklı ve mağdur olur; bu tip sorunlar konuşmayla çözülmez. Yani siz neye küsüyorsunuz, eşiniz neden sizi yargılıyor, bunların içeriğinden bir örnek dahi olmadığı için yorum yapmak fikir vermek zor.
En çok buna ihtiyacımız var ama ben kendim için destek alacağım olan bana oldu.Çift terapisi
Anladım. Sanırım eşiniz aşırı savunmacı biri. Yani siz herhangi bir sorunu dile getirirken tam olarak meramınızı dahi anlatamıyorsunuz topu sürekli size çeviriyor. Bunun gerçekten temeline inmek lazım. Yani eşiniz sizinle konuşurken hemen neden savunma ihtiyacı hissediyor buna da bakmak lazım. İsterseniz siz biraz araştırın by kişilik tipini. Eşinize uyuyor mu uymuyor mu bir bakın, videolar izleyin. Ama yine de en garantisi terapi almaktır.Aldatma yalan gibi şeyler değil ama başka büyük sorunlarda da küçüklerde de hep aynı. Mesela sürekli telefonla ilgileniyor hoşlanmıyorum baslarda takmıştım ama sonra uğraşmaz oldum ben de başka şeylerle ilgilendim. Ama geçen dedim ki sürekli bıkmıyor musun sıkmıyor mu dedim. Yok dedi ben sürekli uğraşmıyorum dedi ama elinde hep kendi de biliyor ama savunmaya geçiyor . Bana sen de tv de su saçma programı izlemiyor musun diyor halbuki tv izlemem bilir öylesine ses olsun diye kendi açar. Bunu konuştuk. Ama buna benzer benzemez daha niceler. uzun zamandır küsmedim de ama geçen özel bi durum oldu biraz tavır aldım sen hep böylesin zaten dedi. Yani benim bu durumu nasıl kırmam gerekiyor? Kafasında Sare küsen alıngan tripli biri.
Aynen herşeyi bana çeviriyor ve hemen tamam ben haksızım ben suçluyum diyor ayy gına geldi. Kendim başlayacam terapiye ona göre ortada sorun olmadığı için istemiyor daha önce sormuştum çünkü sonradan dahil olur mu onu bilmiyorum işte.Anladım. Sanırım eşiniz aşırı savunmacı biri. Yani siz herhangi bir sorunu dile getirirken tam olarak meramınızı dahi anlatamıyorsunuz topu sürekli size çeviriyor. Bunun gerçekten temeline inmek lazım. Yani eşiniz sizinle konuşurken hemen neden savunma ihtiyacı hissediyor buna da bakmak lazım. İsterseniz siz biraz araştırın by kişilik tipini. Eşinize uyuyor mu uymuyor mu bir bakın, videolar izleyin. Ama yine de en garantisi terapi almaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?