• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi karar vermem gerek. lutfen yardım

nurefsanturgay

Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
78
3
6
35
Çorum
Onu cok ama çok seviyorum tam 2 yıldır... simdi 8 aylık bi ilişkimz var sürekli benim okuduğum yere geliyor ve hep yanımda. Iyi de bi isi var.evlenmeyi kabul etsem hemen olacak herşey. Parasi imkani var onun yeterince . Ama ailem. Her zaman hersey icin erken olduğunu söyleyip duruyorlar. Ben 20 o 27yasinda ve nefes alamıyorum onsuz. Hemen evlenip yuva kurmak istiyorum ama okuyorm ve henüz birinci sinifm. Ailem de şöyle bi takıntı var neymis efendim kadromu almadan atanmadan is sahibi olmadan evlenemezmişm.ben burda sinif arkadaslarm kitap mitap alirken ceyiz listesi hazırlıyorum inanin o kadar gözüm yok okumakta. Ama şu an almam çok zor en az 2 yillik yolu var bunun. Ve ben kararszm üniversiteyi birakip is sahibi olmayi evlilik sonrasına birakip ailemle binbir tartisma yasamayi goze alip yine de sonunda onunla evlenmek mi. Yoksa bi kac yil daha bekleyp - ki onun sabrinin bitecegini biliyorum-. Bu derin tutkumun Askimn ayrilikla sonuclanp beni yarım bırakmasini ailemin takıntısı yüzünden sessizce izlemek mi. Lütfen Yardım edin.

Onu cok ama çok seviyorum tam 2 yıldır... simdi 8 aylık bi ilişkimz var sürekli benim okuduğum yere geliyor ve hep yanımda. Iyi de bi isi var.evlenmeyi kabul etsem hemen olacak herşey. Parasi imkani var onun yeterince . Ama ailem. Her zaman hersey icin erken olduğunu söyleyip duruyorlar. Ben 20 o 27yasinda ve nefes alamıyorum onsuz. Hemen evlenip yuva kurmak istiyorum ama okuyorm ve henüz birinci sinifm. Ailem de şöyle bi takıntı var neymis efendim kadromu almadan atanmadan is sahibi olmadan evlenemezmişm.ben burda sinif arkadaslarm kitap mitap alirken ceyiz listesi hazırlıyorum inanin o kadar gözüm yok okumakta. Ama şu an almam çok zor en az 2 yillik yolu var bunun. Ve ben kararszm üniversiteyi birakip is sahibi olmayi evlilik sonrasına birakip ailemle binbir tartisma yasamayi goze alip yine de sonunda onunla evlenmek mi. Yoksa bi kac yil daha bekleyp - ki onun sabrinin bitecegini biliyorum-. Bu derin tutkumun Askimn ayrilikla sonuclanp beni yarım bırakmasini ailemin takıntısı yüzünden sessizce izlemek mi. Lütfen Yardım edin.

tabii ki öncelikle diplomanı eline almanı,iş güçsahibi olmanı ve daha sonra istersen evlenmeni önereceğim...o ,onsuz nefes alamadığınız adamın da sizi seviyorsa bunu desteklemesi gerekir.zira nefesssizlik durumu,ilerdeki hayatınızda karnınızı doyurmayack...hayat bu gün olup işe güce paraya ihtiyacınız olduğunda ,siz işi sevgiliniz değil,diplamanız verecek..

Canim kendin yazmissin tutku ve asktan bahs etmisin..
Ileride pisman olacagin hatalar yapma..
Daha yasin 20..
Evlenmek icin inan ki cok genc bir yas..
3-5 sene beklesen dahi hic bir sey kaybetmis olmazsin..
Annen baban senin iyiligin icin egitimini bitirmeni istiyorlar..
Cokta dogru söylüyorlar emin ol..
Suan tutkundan baskasini gözün görmüyor olabilir..
Ama hani derler ya "elinde bir bilezik olsun"..
Yarin bir gün ne olacagini bilemezsin ki..
Ve egitimini tamamlamadan iyi bir is sahibi olma sansin da yüksek olmaz..
Aileni dinle..
Inan ki onlarin bir bildikleri var :34:
Ayrica o bahsettigin 27 yasinda ki askinda sana gercekten deger veriyorsa senin egitimini tamamlaman icin elinden geleni yapmali..

seni anlıyorum , bazı insanların gözunde okul, karıyer yoktur benımde hıc olmamıştı gerci zaten uniyide kazanamamıstım:27:
ama sevdıgımle evlenıp yuva kurmak ıcın cok heveslıydım esimle en basından berı cıddı dusunuyordk.okulnu bıtırdı ıse gırdı hemen evlendık.ben 23 yasındaydım ewlendgmzde o 24.
senin sevgln su anda evlılıge hazır belliki yaşı da var, yanlız beklemez okulumu bıkac yıl demişsin oda sana boyle bı tutkuyla baglıysa neden beklemesın onu anlamadım..ailende senın gelecegını dusunuyor aslında onlarda haklı. yasnda biraz kucuk duyguların mantıgının onune gececek gibi sonradan pişman olmaman dileğiyle inşallah hakkında hayırlısı olur..:16:

o kadar çok istiyosan takın bi yüzük bi nişan yapın okul bitince de düğün yaparsn o aşk heycanı biter bi gün sonra okulunnu bitirmediğine çok pişman olursun

merhaba canım öncelikle iyi seneler

canım okulunu bırakmayı aklından bile geçirme bence burda topiklerde neler okuyoruz okumadığı için iş sahibi ve mesleği olmadığı için eşine katlamak zorunda olan bayanlar,çalışamadığı için pişman olanlar v.s şu an çok gençsin aşk belki senin için herşeyin önünde gelebilir okumak daha önemli toplumda söz sahibi olmak iyi yerlere gelmek saygınlığının artması geleceğin için okuman gerek tabiki senın tercihin ama evlilik herzaman olur okumak meslek sahibi olmak şimdi olucak şeyler zaten seviyorsa sevgilin senı bekliycektir ve sevgilini daha iyi tanıma fırsatı da bulabilirsin bu süreçte ama bende sana tavsiye okulunu asla bırakma

Canim kendin yazmissin tutku ve asktan bahs etmisin..
Ileride pisman olacagin hatalar yapma..
Daha yasin 20..
Evlenmek icin inan ki cok genc bir yas..
3-5 sene beklesen dahi hic bir sey kaybetmis olmazsin..
Annen baban senin iyiligin icin egitimini bitirmeni istiyorlar..
Cokta dogru söylüyorlar emin ol..
Suan tutkundan baskasini gözün görmüyor olabilir..
Ama hani derler ya "elinde bir bilezik olsun"..
Yarin bir gün ne olacagini bilemezsin ki..
Ve egitimini tamamlamadan iyi bir is sahibi olma sansin da yüksek olmaz..
Aileni dinle..
Inan ki onlarin bir bildikleri var :34:
Ayrica o bahsettigin 27 yasinda ki askinda sana gercekten deger veriyorsa senin egitimini tamamlaman icin elinden geleni yapmali..

İstiyor elbet. Okula gidis gelis yaparsin vize donemleri falan diyo. Ama o da yaşı geldiğinden heralde bi an evvel istiyor evliliği. Inanin bana 3sen deyince bile içim sizliyo. Onsuz bi üç sene daha yaşamak fikri çıldırtiyo beni.

seni anlıyorum , bazı insanların gözunde okul, karıyer yoktur benımde hıc olmamıştı gerci zaten uniyide kazanamamıstım:27:
ama sevdıgımle evlenıp yuva kurmak ıcın cok heveslıydım esimle en basından berı cıddı dusunuyordk.okulnu bıtırdı ıse gırdı hemen evlendık.ben 23 yasındaydım ewlendgmzde o 24.
senin sevgln su anda evlılıge hazır belliki yaşı da var, yanlız beklemez okulumu bıkac yıl demişsin oda sana boyle bı tutkuyla baglıysa neden beklemesın onu anlamadım..ailende senın gelecegını dusunuyor aslında onlarda haklı. yasnda biraz kucuk duyguların mantıgının onune gececek gibi sonradan pişman olmaman dileğiyle inşallah hakkında hayırlısı olur..:16:

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İşte ailesi cok sıkıyor evlenmesi icin öyle diyor aslinda belki bekler bekleyeceltir ama 5 yil çok uzun bir süre. Benim okul bes yil da :/

Bu işlerin sonu hep pişmanlık hep hüsran. Forumda bol bol konu mevcut.. Ne kadar yazık şu düşünce tarzına. :(

Nasil istiyorsan oyle yasa.
Hayatta herkes dogru kararlar verecek diye birsey yok. Bazilari yanlis kararlar verip ilerde cok pisman olacak ki diger kizlara ibret olsun :ssz:

canım öncelik okulun gelmeli...diplomanı al işinin başına geç kendi paranı kendin kazan sonra ...evlilik olur...pişman olacagın kararlar verme...bir bayanın kendi parasını kazanması gibi bir nimet yok...dünya hali hayat herşeyi gösteriyor insana meslegin olsun

canım öncelik okulun gelmeli...diplomanı al işinin başına geç kendi paranı kendin kazan sonra ...evlilik olur...pişman olacagın kararlar verme...bir bayanın kendi parasını kazanması gibi bir nimet yok...dünya hali hayat herşeyi gösteriyor insana meslegin olsun

Ben de öyle düşünüyorum para meslek önemli ama tüm bunları evlendikten sonra da yapabileceğim... cok mu zor olur ne de olsa ilk iki uc yil cocuk olmasni istemiyoruz.

Bende esimle üniversite doneminde tanismistim o mezundu iyi bir isi vardi hemen evlenrlim okulu birak durumumuz mükemmel diyordu.. Onu dinlemedim okulu bitirdim sonra çalışma dedi ki gerçekten cok luks yasantisi vardı yine dinlemedim calistim evlendik mukemmeldi asikti tutku sevgi hersey vardi.. Ne oldu? Yillar sonra bosandik ya okulu bitirmeseydim isim olmasaydi? Sacmalamayi birakin kizlar tutku ask tozpembe hayal ve pembesi gidip tozu kalabiliyor.. Once herkes kendi basina varolacak.

Peki ne yapmalı sizce. Düşünce tarzı dediğinz yazık dediğinz de benim yaşadığım aşk mi ? . Cok kararsızm

Hepimiz aşık olduk. Eşimle 5 yılla beraberliğin sonunda evlendim. Üniversitelerimiz bitti anca öyle. tamam herkes okuyacak diye bir şey yok ama sen okuyorsun eline evlilikten çok daha güzel bir fırsat geçmiş. Sevgilin 27 yaşında olduğu için devamlı evlilikten konuşuyor anladığım kadarıyla. Biz kızlar da haliyle etkileniyoruz bundan.

Yazık dedim çünkü kendine acı çektiriceksin.

Hayat o kadar güzel ki, hele üniversite. Bir sürü arkadaşın vardır. Çık gez dolaş. Sabahlara kadar kızkıza pijama partileri eğlenceler :)

bilmiyorum evliliğin nesi gözüne güzel gözüküyor. Kendi yaşıtın bir sevgilin olsaydı her şey çok daha farklı olacaktı. Evliyken okumak demek sınavlara girmekten ibarettir. amaç diplomayı almaya yoğunlaşır. ama üniversite okumak diploma demek değildir. Üniversite ortamı insana çok daha farklı şeyler katar. bunları zamanla anlayacaksın ama inşallah geç olmaz.

Ayni yerde olsaniz bence okurken evlenmenin hic bir zarari yok. Ama farkli bir sehire gidersen o okul bitmez be guzelim. Oncelik okul olmali. Hangi bolumde okuyorsun? Notlarini yuksek tut onun oldugu sehre yatay gecis yap ailen cocuk iyi biriyse zate kabul eder bir sekilde.

Evlenip aynı zamanda okuluna devam eden çok fazla kişi var etrafımda .
Böyle bir imkanın yok mu acaba ?

Ben 4.sınıfım . 2 seneyi geçkindir hayatımda biri var . Ona rağmen şu an evlenelim dese arkama bakmadan kaçarım :)

Evlilik tozpembe değil malesef . Bence sizi o kadar çok seviyorsa 3 sene bekler . Bence sen derslerine asıl alttan bırakma da uzamasın bir an önce evlen . Ama okulunu bitirince :)

Canım sana kendimi örnek vericem 23 yaşındayım 6 yıldır tanıyorum eşimi 5,5 yıl çıktık bende küçük yaşta sevdim ailem vermedi okul bitene kadar bende diyordum onsuz ölürüm ben yaşayamam kendii öldürürüm öyle bir yaşanıyor kii... evlendik çokta severek çok ta mutluyuz ama hep dua ediyorum elimde işim aylık bir gelirim var muhtaç değilim önce okull kısmetinse zaten onu kimse ama kimse evlendiremez vee hep canım cicimde değil kavgalar yeri geliyor ayrımayı bile düşünüyorsun bunları göz önüne al kaptırma kendini sende kendimi gördüm biran oyüzden fikrimi yazdım iyi düşün akıllı bir kıza beniyorsun ki ailen okuman için imkan sağlıyor yoksa okuma git evlen ne çekiyorsan çek der geçerdi emin ol..

Back
X