Gittiğimiz gün sokağa çıkma yasağının birgün öncesiydi. Kv evi ilçe de bahçeli filan açık havada maskeli mesafeli otururuz hemde torunlarını görürler diye birşeyler alıp gittik ama yaşlı insanlar olduğu için hiç gitmemek en doğrusu tabi eşim bahçe ile ilgilendi mesafemizi koruyarak oturduk kv mutfakta ise ben girmedim mutfağa gibi onlem almaya çalıştık ama tabi bunlar bile yeterli değil.
Eşim söylüyor kızım 6 aylıktı yeni ek gıda geçmiştik kv tutturdu mercimek corbasi yaptim ondan içir çorba tuzlu ve salçalı olmaz dedim. Kv ısrar ediyor eşim , anne hayır kızım içemez onu daha dedi. Biz sizi öyle buyuttuk tarzı bir sürü laf eşim söylüyor ama onu da dinlemiyor kendi dogrulari en dogru onlara göre.
Peki bu kadar yıllık evlilik hayatinizda bunlar sizi rahatsız etmiyor mu ? Sonuçta yaş tecrübe sahibisiniz. Benim zoruma gidiyor soyledigim halde kendi doğrusunu diretiyor. Eskilerde sanırım ne desekte birsey ler değişmiyor.
Ara ara sert çıktım dayanamadigim yerlerde küsüyor ya benim dedigimi kabul et yap , yapmıyorsan da sessiz kal.
Bayağı eski kafalı bizimkiler gelini biz yöneteceğiz modundalar. Sabrinizdan dolayı kutluyorum. Çünkü çok benzer yaşadıklarımız.
Çalışan anneyim 3 yaşında kreş düşünüyorum dedim, tv de gördüm kreşlerde çocukları dövüyorlar.
_Ben, bakıcı düşünüyorum 1 buçuk yaşından sonra (3 yaşına kadar)
_Kv, nasıl güveneceksin benim aklım kalır.
Uzar gider dediğiniz gibi.
Ben olaya şöyle bakıyorum.
Kvmin huyunu, baskın karakterini değiştiremem.
Ağzını da bantlayamam.
Fikrini beyan edip karışmazsa çatlar,
bu defa hırçınlaşıp başka yerden patlar.
Ayrıca kusursuz dost arayan,
dostsuz kalır hem başka iyi yönleri var kvmin.
Annemin de değişik huyları var,
onu nasıl tolere ediyorsam,
eşime kendi annemi atıp tutmuyorsam
kvmi de öyle idare ediyorum.
Hem evimiz ayrı, her an beraber değiliz ayrıca
kvm öyle söyledi diye gidip böreklik peynir de almıyorum, oğlumuzu Medipol üniversitesine de yazdırmayacağız.
Bazen duymuyorum,
bazen duyup üzerinde durmuyorum
bazen olur, tamam deyip bildiğimi okuyorum,
bazen dediği aklıma yatıyor, hayat tecrübesi var görmüş geçirmiş kadın deyip dinliyorum.
Öyle böyle bugünlere geldik.
Allah başımızdan eksik etmesin,
dua kapılarımız kapanmasın.