Bi konu hakkında

bu tarz konularin hepsine neredeyse ayni seyi yaziyorum,

herkes kendi cocuguna baksin diyeceksiniz esinizi ittireceksiniz onlerine.
Alsinlar sevsinler danalarini :rolleyes:

Kendi aileniz olsa oyle dusunmezsin diyen kisiler var, kendi ailenize de kendinizi ittirirsiniz iste, anan baban sever ne guzel mis gibi :nazar: iki aileye de esit davranis, gayet yerinde.

Canım kendi sınırını kendin koymalisin ilk önce güzel bir üslupla sınırlarını gostermelisn onlara esinide buna dahil ederek başta sinir kkoymassan daha sonra her isine karisilir bu şekilde rahatsız olduğunu ifade etmen lazım yoksa işin sonu gelmiyo bazen senin çocuğun kimse karışamaz bilemedigin konularda büyüklerden yardım almak güzel ama bununda bı siniri olmalı diye dusunuyorum keşke herkes kendi işine baksa...sen bı annesin ve neyi nasıl ne şekilde yapacağını en iyi sen bilirsin

Yaw he he deyip geçeceksiniz. Yalnız bayram günü ailece gitmeniz çok yanlış olmuş. Eksikleri varsa eşiniz götürüp ailesine verip dönebilirdi. Salgın var diye sokağa çıkma yasağı varken çoluk çocuk bir eve kapanmak kayınailenizin yaptıklarından daha cahilce...

Merhaba hanımlar , iyi bayramlar
Öncelikle konu açma sebebim içinde bulunduğum bir durumdan dolayı fikirlerinize ihtiyacım var.

Konum şu ki kayinvalidemlere sanırım sınır koyamamış olmam. 10 aylık bebegim var ilçede oturuyorlar bayram için gitmemizi çok istediler eşimde eksiklerinide goturucem dedi ve geldik (2 gun önce)
Kapidan girdik direk kayinpeder ee bu çocuk zayiflamis iyi bakamamışsınız dedi yaklaşık 4 aydır görmüyorlar malum olaylardan dolayı ve bu süreçte çocuk hareketlendi illa biraz zayıfladı ama tam ideal kilosunda önceden tombişti.

Bebeğimi yürütmeye çalıştılar, bizde emeklesin bir süre daha gelişimi acısından emeklemesi iyi dedik. Yok yok simdi yurumezse kalir birdaha dedi kayinvalidem esime kizarak.
Kaynım ordan yürütmeye çalışıyor çocuk adım atmayı öğrendi en azından dedi.
Ve kızım uzun süredir görmediği için onları görünce ağladı benden başkasına gitmedi sonra sakinleşti tabi, bu zorlarına gitmiş olacak ki kayınpeder başladı 2 gün dursa burda sizi bile aramaz dedi. Herşeye karışmak istiyorlar kedi alirim kızıma dedi eşim, kv ve kp hemen başladı yok kedi olmaz ondan hastalık bulaşır dedi yahu size soran mi var sizene. Bebegim küçüktü hediye kanguru geldi kayinvalidem ben onu sevmiyorum dedi ben kullandım tabi ama bu şekilde sormadigim konularda surekli akil verme derdindeler.
Belli yaştalar kırıcı olmayalım diye birşey demiyoruz , kendi bildiğimizi de yapıyoruz diye çok umursamamaya çalışıyorum ama tahammül edemiyorum nasıl sınır çizmeliyim bu tarz sorunlar yaşayanlar neler yapıyorsunuz.
Başından ilk karistiklarinda şaka yollu laf sokacaktin herkes ağzını acamazdi yine geç değil gerekeni söyleyin, olmuyorsa he he deyip bildiğinizi okuyun istemediğinizi yapınca alın ellerinden cocugu yemek yiyecek felan diye çıkarın odadan

Ayni bizimkiler gibi
Kapidan girer girmez oglum yanaklar suzulmus yine
Giderken biraz topladimi ne
Kp oglum icin bu buyusun yanima alicam sizi istemez bile benim yanimda mutlu oglum fln
Sonuc bensiz hic bi yere gitmeyen bi evlat
Bide baska sorunlarda var tabi bi bunlar olsa bana laf carpmalar beni begenmemeler
Artik gidecegim zaman kalp hastasi oluyorum resmen kaldiramiyorum kapidan girer girmez kuculmussun oglum kizim demesi bile artik sac bas dalma nedenim olabilir

Başından ilk karistiklarinda şaka yollu laf sokacaktin herkes ağzını acamazdi yine geç değil gerekeni söyleyin, olmuyorsa he he deyip bildiğinizi okuyun istemediğinizi yapınca alın ellerinden cocugu yemek yiyecek felan diye çıkarın odadan
Baslangicta yapamamıştım 😊 bundansonra yapacağım

Ayni bizimkiler gibi
Kapidan girer girmez oglum yanaklar suzulmus yine
Giderken biraz topladimi ne
Kp oglum icin bu buyusun yanima alicam sizi istemez bile benim yanimda mutlu oglum fln
Sonuc bensiz hic bi yere gitmeyen bi evlat
Bide baska sorunlarda var tabi bi bunlar olsa bana laf carpmalar beni begenmemeler
Artik gidecegim zaman kalp hastasi oluyorum resmen kaldiramiyorum kapidan girer girmez kuculmussun oglum kizim demesi bile artik sac bas dalma nedenim olabilir
Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz :(

Biz öyle uygun görüyoruz diyin geçin. Takılmayın fazla. Bizim insanımız belli bir yaşa gelince böyle oluyor. İdare edin.

Eşinizin ' bayram için aileme gidelim, gerekirse ayrı odalarda otururuz' tezi o kadar komik ki...
Ayrı oturacaksanız niye gidiyorsunuz?
Oraya gidince bu işin öyle olmayacağı zaten belli.

Sokağa çıkma yasağı gibi çok güçlü bir sebep varken eş ailesine sınır koyamayan biri bu tip gereksiz konuşmalar karşısında nasıl sınır koyar? Sınır koyabilir mi? Tartışılır.
Koyduğunuz sınır anlaşılır mı?
Amacına ulaşır mı? O daha da tartışılır.

Kendi yaşanmışlığımdan örnek vereyim.
Kvm iyidir, hoştur, 26 yıldır kötülüğünü görmedim ama çok baskın ve etrafındaki herkesi yönetmeyi seven bir karakterdir.
75 yaşında ilkokul mezunu ama zengin bir ailenin kızı.

Bayramın ilk günü bayramlaşmıştık ama kısa konuştuk evden hiç çıkamadıkları için bunalıyor diye 2-3 günde bir arayıp sohbet ediyorum.
Biraz oyalanıyor.
Ramazan başında bize erzak göndermişti memlekette özel yaptırdığı keçi peyniri de vardı gelen kolide, eşim başka peynir yemiyor.
Bugünkü muhabbetimiz:
-Kvm: Peynir güzel mi? Yediniz mi Ramazanda?
-Ben: Yedik anne sağol, dün ıspanaklı börek yaptım hatta, ona da koydum güzel oldu.
-Kvm: Böreğe başka peynir alın, onu ziyan etmeyin, oğlum kahvaltıda yesin sen de ye ama sert diye sevmiyorsun sen pek.
-Ben: Çok kullanmadım zaten anne.
-Kvm: Kullanma böreğe çöreğe, peynir al marketten.
-Ben: Olur anne alalım. (Ne alıcam evde varken ona öyle söyledim)
-Kvm: Oğlan (19 yaşındaki oğlumuz) napıyor? Sınava çalışıyor mu?
-Ben: Pek çalışmıyor (Oğlumuz üniversite sınavına başvurmadı bile nasipse yurtdışına gidecek ama henüz babaannemizin haberi yok.)
-Kvm: Özel üniversitede okuturuz napalım. Medipol varmış tv'de gördüm, orayı yazsın, çok güzel okul hem iyiymiş.Ben yardım ederim ödemesine. (Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni)
-Ben: Sağol anne biz okuturuz karı-koca çalışıyoruz, sen paranı kendine harca.

Daha başka muhabbetler de var da uzatmayayım.
Kvmin her konuda fikri vardır.
Kısacası kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş, sevgiler...

Eşinizin ' bayram için aileme gidelim, gerekirse ayrı odalarda otururuz' tezi o kadar komik ki...
Ayrı oturacaksanız niye gidiyorsunuz?
Oraya gidince bu işin öyle olmayacağı zaten belli.

Sokağa çıkma yasağı gibi çok güçlü bir sebep varken eş ailesine sınır koyamayan biri bu tip gereksiz konuşmalar karşısında nasıl sınır koyar? Sınır koyabilir mi? Tartışılır.
Koyduğunuz sınır anlaşılır mı?
Amacına ulaşır mı? O daha da tartışılır.

Kendi yaşanmışlığımdan örnek vereyim.
Kvm iyidir, hoştur, 26 yıldır kötülüğünü görmedim ama çok baskın ve etrafındaki herkesi yönetmeyi seven bir karakterdir.
75 yaşında ilkokul mezunu ama zengin bir ailenin kızı.

Bayramın ilk günü bayramlaşmıştık ama kısa konuştuk evden hiç çıkamadıkları için bunalıyor diye 2-3 günde bir arayıp sohbet ediyorum.
Biraz oyalanıyor.
Ramazan başında bize erzak göndermişti memlekette özel yaptırdığı keçi peyniri de vardı gelen kolide, eşim başka peynir yemiyor.
Bugünkü muhabbetimiz:
-Kvm: Peynir güzel mi? Yediniz mi Ramazanda?
-Ben: Yedik anne sağol, dün ıspanaklı börek yaptım hatta, ona da koydum güzel oldu.
-Kvm: Böreğe başka peynir alın, onu ziyan etmeyin, oğlum kahvaltıda yesin sen de ye ama sert diye sevmiyorsun sen pek.
-Ben: Çok kullanmadım zaten anne.
-Kvm: Kullanma böreğe çöreğe, peynir al marketten.
-Ben: Olur anne alalım. (Ne alıcam evde varken ona öyle söyledim)
-Kvm: Oğlan (19 yaşındaki oğlumuz) napıyor? Sınava çalışıyor mu?
-Ben: Pek çalışmıyor (Oğlumuz üniversite sınavına başvurmadı bile nasipse yurtdışına gidecek ama henüz babaannemizin haberi yok.)
-Kvm: Özel üniversitede okuturuz napalım. Medipol varmış tv'de gördüm, orayı yazsın, çok güzel okul hem iyiymiş.Ben yardım ederim ödemesine. (Eşim üniversite hazırlık Matematik öğretmeni)
-Ben: Sağol anne biz okuturuz karı-koca çalışıyoruz, sen paranı kendine harca.

Daha başka muhabbetler de var da uzatmayayım.
Kvmin her konuda fikri vardır.
Kısacası kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş, sevgiler...
Gittiğimiz gün sokağa çıkma yasağının birgün öncesiydi. Kv evi ilçe de bahçeli filan açık havada maskeli mesafeli otururuz hemde torunlarını görürler diye birşeyler alıp gittik ama yaşlı insanlar olduğu için hiç gitmemek en doğrusu tabi eşim bahçe ile ilgilendi mesafemizi koruyarak oturduk kv mutfakta ise ben girmedim mutfağa gibi onlem almaya çalıştık ama tabi bunlar bile yeterli değil.
Eşim söylüyor kızım 6 aylıktı yeni ek gıda geçmiştik kv tutturdu mercimek corbasi yaptim ondan içir çorba tuzlu ve salçalı olmaz dedim. Kv ısrar ediyor eşim , anne hayır kızım içemez onu daha dedi. Biz sizi öyle buyuttuk tarzı bir sürü laf eşim söylüyor ama onu da dinlemiyor kendi dogrulari en dogru onlara göre.
Peki bu kadar yıllık evlilik hayatinizda bunlar sizi rahatsız etmiyor mu ? Sonuçta yaş tecrübe sahibisiniz. Benim zoruma gidiyor soyledigim halde kendi doğrusunu diretiyor. Eskilerde sanırım ne desekte birsey ler değişmiyor.
Ara ara sert çıktım dayanamadigim yerlerde o zamanda küsüyor ya benim dedigimi kabul et yap , yapmıyorsan da sessiz kal.
Bayağı eski kafalı bizimkiler gelini biz yöneteceğiz modundalar. Sabrinizdan dolayı kutluyorum. Çünkü çok benzer yaşadıklarımız.
Çalışan anneyim 3 yaşında kreş düşünüyorum dedim, tv de gördüm kreşlerde çocukları dövüyorlar.
_Ben, bakıcı düşünüyorum 1 buçuk yaşından sonra (3 yaşına kadar)
_Kv, nasıl güveneceksin benim aklım kalır.
Bizim cocugumuz gitse yurt dışına kv kp hemen karsi cikar oralarda napicak yapamaz tr de okul mu bitti vs ama en dogru karari anne baba ve cocuk verir ortaklaşa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gittiğimiz gün sokağa çıkma yasağının birgün öncesiydi. Kv evi ilçe de bahçeli filan açık havada maskeli mesafeli otururuz hemde torunlarını görürler diye birşeyler alıp gittik ama yaşlı insanlar olduğu için hiç gitmemek en doğrusu tabi eşim bahçe ile ilgilendi mesafemizi koruyarak oturduk kv mutfakta ise ben girmedim mutfağa gibi onlem almaya çalıştık ama tabi bunlar bile yeterli değil.
Eşim söylüyor kızım 6 aylıktı yeni ek gıda geçmiştik kv tutturdu mercimek corbasi yaptim ondan içir çorba tuzlu ve salçalı olmaz dedim. Kv ısrar ediyor eşim , anne hayır kızım içemez onu daha dedi. Biz sizi öyle buyuttuk tarzı bir sürü laf eşim söylüyor ama onu da dinlemiyor kendi dogrulari en dogru onlara göre.
Peki bu kadar yıllık evlilik hayatinizda bunlar sizi rahatsız etmiyor mu ? Sonuçta yaş tecrübe sahibisiniz. Benim zoruma gidiyor soyledigim halde kendi doğrusunu diretiyor. Eskilerde sanırım ne desekte birsey ler değişmiyor.
Ara ara sert çıktım dayanamadigim yerlerde küsüyor ya benim dedigimi kabul et yap , yapmıyorsan da sessiz kal.
Bayağı eski kafalı bizimkiler gelini biz yöneteceğiz modundalar. Sabrinizdan dolayı kutluyorum. Çünkü çok benzer yaşadıklarımız.
Çalışan anneyim 3 yaşında kreş düşünüyorum dedim, tv de gördüm kreşlerde çocukları dövüyorlar.
_Ben, bakıcı düşünüyorum 1 buçuk yaşından sonra (3 yaşına kadar)
_Kv, nasıl güveneceksin benim aklım kalır.
Uzar gider dediğiniz gibi.
Ben olaya şöyle bakıyorum.
Kvmin huyunu, baskın karakterini değiştiremem.
Ağzını da bantlayamam.
Fikrini beyan edip karışmazsa çatlar,
bu defa hırçınlaşıp başka yerden patlar.
Ayrıca kusursuz dost arayan,
dostsuz kalır hem başka iyi yönleri var kvmin.
Annemin de değişik huyları var,
onu nasıl tolere ediyorsam,
eşime kendi annemi atıp tutmuyorsam
kvmi de öyle idare ediyorum.
Hem evimiz ayrı, her an beraber değiliz ayrıca
kvm öyle söyledi diye gidip böreklik peynir de almıyorum, oğlumuzu Medipol üniversitesine de yazdırmayacağız.
Bazen duymuyorum,
bazen duyup üzerinde durmuyorum
bazen olur, tamam deyip bildiğimi okuyorum,
bazen dediği aklıma yatıyor, hayat tecrübesi var görmüş geçirmiş kadın deyip dinliyorum.
Öyle böyle bugünlere geldik.
Allah başımızdan eksik etmesin,
dua kapılarımız kapanmasın.

Tabi tabi başladılar ona da akrabasının kızı var bizim kızdan 1 ay büyük teyze diyor abla diyor dedi kv. Cümle dahi kursa banane. Kv en kcuuk ima yapsan kusuyor işin kolayını bulmuş. Küssün , sonsuza denk umrumda dahi değil ama eşim üzülüyor diye alttan almaya çalışıyorum ama alttan aldıkça sürekli sürekli akıl veriyor :kızgın:
Akıl veren çok olur zaten, versin dursun :rapci: Benim kaynana da her şeyleri herkesten iyi biliyordu. Koşa koşa geldi toki taksidimi ödeyecekler diye, öyle para sıkıntısı da yok ha yanlış anlaşılmasın. 2 hafta güç bela dayandı tek çocuğa. Halbuki kızım o kadar yaramaz da değil. Anladın sen. Kıps.

Ben olaya şöyle bakıyorum.
Kvmin huyunu, baskın karakterini değiştiremem.
Ağzını da bantlayamam.
Fikrini beyan edip karışmazsa çatlar,
bu defa hırçınlaşıp başka yerden patlar.
Ayrıca kusursuz dost arayan,
dostsuz kalır hem başka iyi yönleri var kvmin.
Annemin de değişik huyları var,
onu nasıl tolere ediyorsam,
eşime kendi annemi atıp tutmuyorsam
kvmi de öyle idare ediyorum.
Hem evimiz ayrı, her an beraber değiliz ayrıca
kvm öyle söyledi diye gidip böreklik peynir de almıyorum, oğlumuzu Medipol üniversitesine de yazdırmayacağız.
Bazen duymuyorum,
bazen duyup üzerinde durmuyorum
bazen olur, tamam deyip bildiğimi okuyorum,
bazen dediği aklıma yatıyor, hayat tecrübesi var görmüş geçirmiş kadın deyip dinliyorum.
Öyle böyle bugünlere geldik.
Allah başımızdan eksik etmesin,
dua kapılarımız kapanmasın.
Bakış açınız çok olgun geldi faydalandığım noktalar oldu bu anlamda teşekkür ederim.

Benim kvde de karışmazsa çatlayan, başka yerden patlayan biridir. Hiç dua da etmez hiç kimseye, hiç duymadım.Genelde insanların olumsuz yönleri üzerinde durur.
Olumlu yönleri var ise birinin bana laf değdirerek anlatır. Örn, ayşe halan oglugile gitti gelin illa gel anne demiş gelini çok iyi halangili hiç üzmedi vs. bende cevap vermeden geçiyorum. Bu süreçte aramayı kestim denecek kadar azalttım zira sürekli elinizi yıkayın, kapı kolunuzu silin ,kızımı yürütün , hava almaya çıkarın tarzı akıl vermelerinden gına geldi.

Akıl veren çok olur zaten, versin dursun :rapci: Benim kaynana da her şeyleri herkesten iyi biliyordu. Koşa koşa geldi toki taksidimi ödeyecekler diye, öyle para sıkıntısı da yok ha yanlış anlaşılmasın. 2 hafta güç bela dayandı tek çocuğa. Halbuki kızım o kadar yaramaz da değil. Anladın sen. Kıps.
😄😄

canm henuz cocugum yok allah kismet ederse hamileyim suan ama ben yeni evliyken esimin ailesi ufakta olsa her karistiklarinda saygimi bozmadan uygun bir cevap verdim veya uzuldugumu bozuldugumu bi sekilde belli ettim. ornegin cok neseli ve guzel vakit gecriyorken bana laf soktujlarnda yada sinirlarini astiklarnda sustum surtmi astm hc knsmadm benmkiler bole bole duzeldiler sonradan bebek olunca degisirmis blmiyorm tabi

canm henuz cocugum yok allah kismet ederse hamileyim suan ama ben yeni evliyken esimin ailesi ufakta olsa her karistiklarinda saygimi bozmadan uygun bir cevap verdim veya uzuldugumu bozuldugumu bi sekilde belli ettim. ornegin cok neseli ve guzel vakit gecriyorken bana laf soktujlarnda yada sinirlarini astiklarnda sustum surtmi astm hc knsmadm benmkiler bole bole duzeldiler sonradan bebek olunca degisirmis blmiyorm tabi
Çok güzel bir davranış bence yansıtmak. Ben yapamayanlardanim ama yapmaya gayret edicem :)

Back
X