Bi Sorum olacak ?

xXxTubaxXx

üzgün, hemde cok :(
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
258
0
96
Almanya
Kizlar, bi konu icin sizlere danismak istedim.
20 yasindayim ve Üniversite'ye baslayacagim insallah.
Ve sözlenmek istiyorum, üniversite egitimimin son senesinde ise dini nikah ve belki resmi nikah yapmayi düsünüyoruz.
Sizce sözlenmenin bi zarari olmaz degil mi egitimime, hani bazilari derler ya önce okulunu bitir ondan sonra, ama bende sadece bi söz olacak, yani uygun mudur sizce...
Ve anneme acilirsam, tepkisi ne olabilir, sadece sözlenmek istedigimi belirtirsem, yani bi engel cikabilir mi ? yasakkelime

annene hala soylemedinmi?
birde bu sate kadar dusundugune gore baya bi takmissin bu konuya :D (suan sabah olmusda)

anlayabiliorum :D da acele ise sytan karisir.. zamani geldiginde guzel hallolur hersey de cnm tamolark nebilmek istiosun? yani anneni bizden iyi taniosun tepkisi nslolur bilirsin asari yukari..birde muhakkak bahsi gecmistir evde bu konu ,ozman nsl di tepkisi..nnasl dvranir veya ne derdi?

bence çok erken. üniversite ortamına girmeden bu işlere kalkışma. neden dersen orda karşılaşacağın yeniliklerin düşüncelerine etkisi mutlaka olur. en güzel zamanında kendini bağlama. gez dolaş ama hemen işi resmiyete dökme bence.

bence çok erken. üniversite ortamına girmeden bu işlere kalkışma. neden dersen orda karşılaşacağın yeniliklerin düşüncelerine etkisi mutlaka olur. en güzel zamanında kendini bağlama. gez dolaş ama hemen işi resmiyete dökme bence.

kesinlikle katılıyorum..erkek arkadasinın sabırsız davranmasının nedeni de bu olabilir zaten yeni bir ortama gireceğin için tedirgin olabilir,seni kendine daha çok bağlamak istiyor olabilir sozlenerek..bence acele etme..aileleri isin icine sokmak sandığın kadar kolay değil..üniversitenin tadını çıkar..hayatının en güzel yılları olucak..

sevgilinin yerine kendini koyarak bi empati yap ve öyle karar ver bence aynı durumda sen olsaydın o üniye giderken sözlenmek isteseydin o karşı çıksaydı aklına ilk ne gelirdi onu düşün bence çok seviosan yani aşıksan bunu düşün ama sevgin çok yoğun değilse bence de erken söz için sonuçta 4 yıl bekliceksin uzakta yrütmek te bazen çok zor oluyo canım

Ve sözlenmek istiyorum, üniversite egitimimin son senesinde ise dini nikah ve belki resmi nikah yapmayi düsünüyoruz.

dini nikah yapmayı ama resmi nikahı belki yapmayı düşünüyorsunuz öyle mi? :umursamaz: hayat sizin tabii ama bilemiyorum, yaşınız 20, evde kalma korkunuzda olamaz bu yaşta. çok aceleci davranmayın... söz geri dönüşü olmayan birşey değil tabii ama aileleri de işin içine bu kadar erken atmaya gerek yok. senin rahatın için...

üniden sonra evlen derim ben üninin insana neler getireceği hiç belli olmuyor.bu kadar evlenmek için acele etmenıze gerek yok daha yaşınız genç

okula bi başla. 1. sınıfı bi bitir hele ondan sonra düşünürsün. benim fikrim bu. üni. ortamı çok farklı çünkü. bu kadar erken bağlamayın birine kendinizi. nikah ta üni bittikten sonra olmalı diye düşünüyorum. biz böyle düşünüyoruz şu an laelaelaelaelae aceleye gerek yok ya. zaten bu erkek milletinden hayır da gelmiyo. bekle canım sen biraz daha.. daha ne günler var.. :kahve:

kesınlıkle sozlenme derım. cunku o zorluyo olsun ıstıyo demssın. bılıyor unıversıte gıbı bı ortama gırecegını ve senı kaybetmemek ıcın ısı cıddıye baglıo garantı olsun dıe. bızımde ole ıdı aynı sehrdeydık ve o sene baska sehıre gdecektı. ısı garatıye baglayıp ole ayrılmak ıstıoduama bızımkıler kabul etmedı okul bıtsın dedı. ıı kı de dınlemsım onları. aldattıgını ogrendım. o yuzden hemen cıddıyete gırme derım. bekleyen zaten bekler seven zaten sever derım canım.
sımdı hersey toz pembe gelıo. ama sonra senı sıkmaya baslıo kurallar ayrı olmanın verdgı tartsmalar ben yasadım bılıyorum . inşallah senınkı benım gıbı olmaz
ıı dusun derım ben. dılerım mtlu olursun a.s.a.s.

Sözden bişey cıkmaz canım bende aynı durumdayım ne olacak tak yüzügünü git okula ne zararı var hemen evlenmıyorsun ya :))

sözlenme bence.. üni. de her şey değişir.. şimdi yok değişmez diye düşünsen bile bence bi kulak ver bunu diyenlere.. hemde sözlenince nolucak ki, 4 yıl sonra belki evlenicekseniz bence anlamsız..

okul bittiğinde kendi ayakların üzerinde durduğunda bi ciddiyet kat derim ben
şimdiden 4 yıl beklencek bi ilişkide söz çok gerekli değil diye düşünüyorum
bu yüzüğü takmanın bi zararı olmaz tabi takar gidersin okuluna ama aradaki zaman çok
yani 4 yıl da kim bilir neler yaşanıcak
karar senin canım

Kizlar, bi konu icin sizlere danismak istedim.
20 yasindayim ve Üniversite'ye baslayacagim insallah.
Sizce sözlenmenin bi zarari olmaz degil mi egitimime, hani bazilari derler ya önce okulunu bitir ondan sonra, ama bende sadece bi söz olacak, yani uygun mudur sizce...
Ve anneme acilirsam, tepkisi ne olabilir, sadece sözlenmek istedigimi belirtirsem, yani bi engel cikabilir mi ? yasakkelime

tatlım resmi nikah yaptırmadan dini nikahı yaptırma derim neden diye soracaksan .çünkü erkekler nasıl olsa dini nikahımız var diyip herşeyi yaşamak istiyolar evlilik öncesi... ama bu senin kararın tabi...
diğer soruna gelincede daha 20 yaşındasın eğer eğitimini tamamlamak istiyorsan senin düşüncesin sadece bu yönde olmalı..

üniversite çok farklı bi ortam bende bu sene mezun oldum üniversiteye başlamadan önce benimde bi sevgilim vardı ama sonra bitti...üniversitede başka kişilerle tanıyoşuyosun yaşın ilerledikçe daha mantıklı düşünüyosun..

ben üniversite okurken birine aşık oldum 2 yıldırda çıktık bu senede mezun oldum inşallah yazada düğün olacak allah nasip ederse...

yani şunu diyorum ilk önce mesleğini eline al garantiye al bunu

daha ailenin haberi yok bu durumdan ve

sınava hazırlanmak yerine sen aklını böyle şeylerle meşgul ediyorsunakannehir

erkek arkadaşın birşeyden mi korkuyor ki acele ediyorsunuz?

ne okumayı planlıyorsun bilmem ama aileler ne kadar geç karışırsa bu duruma o kadar iyi olur

önce bi okuluna başla sonra bi 3. sene olsun söz yaparsınız sonra 4. senenin sonunda da evlenirsiniz olur biter

üniversite hayatı tanımak adına güzel bi ortam, bi bakarsın istekleriniz değişmiştir

aceleye hacet yokkaydirigubbakcemile4

Back
X