bi sorum olacak

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
kızlar eşimn teyzesi şehr dışından geldi kv yi ziyarete. ben bu şehre evlendkten sonra geldm. ve ben geldkten sonra bi defa gelmişti teyzesi. hoigeldine gittik kv lere. ama bana nasılsın alıştın mı vs. hiç bişi sormadı. pek de ilgilenmedi benle. nedenini biliyorum kv min istediği gibi bi geln değilim onla gezmelere gitmiyorum ya da zırt pırt kapılarını çalmıyorum. çalışıyorum ben.hergün işteyim yorgunum. evliliğe bu şehre herşeye ama herşeye alışmaya çalışıyorum.
ve eşim de annesinin beklentileri yüzünden çok baskı yaptı bana ama ben annesinin isteklerini yapmadım yapamadım. böyle sorunlarımz oldu ve teyzesi de bunları duymuş olacak ki gayet soğuk davrandı bana.kv me eşimle gittik haftada 1 bazen daha sık bazen daha seyrek ama asla saygısızlık yapmadım.ama extradan kendm de gtmedm. zaten arabam yok. eşim de h.sonları da çalışıyordu. moralm de hep bozuktu. gitmek de istemedm.sanırım teyzesi bundan dolayı öyle soğuk. herneyse benm içim rahat kısacası.
sorum şu ki;
daha önce teyze geldiğinde yanına gittk akşam h.geldne. bana pek yüz vermedi. h.sonunu beklemeden gidecekleri için de ertesi gün kv yi arayıp bu akşam bekliyorum teyzemle geln olur mu dedim. h.içi akşam olmasın rağmen çağrdım geldiler. ki biz yeni ev kurmuşuz kendinin ben çağırmadan gelmesi gerekliydi ama ben fırsat vermeden aradm çağırdım. kalmalarına yakın da teyze dedi ki elimz boş geldk kusura bakma dedi. size geleceğimizi bilemedim dedi. nasıl bilemez ben de ona şaşrdım!!! biricik yeğenleri eşim hele de evlendkten sonra bisbiricik oldu. yeni ev kurmuş nasıl geleceğini bilemeden!!! ondan hediye beklemedm aklıma da gelemdi eli boş gelmiş die ama kendi beni aptal yerine koymaya çalışarak bilemedm size geleceğimi dedi.

geçen akşam da yine gittik h.geldine.bu 2. gelişi teyzenin ben evlendkten sonra kv ye. yine pek ilgilenmedi benle. kv mlerden ayrılıken bize de beklerim dedim.hem teyzeye hem kızına hem de kv ye. kapıdan çıkarken de dedm kv ye bekliyorum teyzeyi getir birlkte geln dedm. bakalım dediler.
şimdiii teyze yi benm yine özel davet etmem gerekli mi yoksa gelmek isterse gelir zaten çağırdım diye düşnmem yeterli mi. ki benm içimden gelen 2. şık . araba aldık geçen hafta bi hayrlı olsun da demedi gittiğimzde üstelik.

kayınvalıde doldurmussa eger onu yanıltmak ıcın bır kez daha ara davet et
senden cıksın canım..
en azından ben aradım gelmedı dıyebılecek durumda olursun...o da ne garıp teyzeymıs :27:

Benim de bir sorum olacak :)

Çok afedersin ama bu teyzenin seninle ilgilenmesi gerçekten bu kadar önemli mi ?

Benim de bir sorum olacak :)

Çok afedersin ama bu teyzenin seninle ilgilenmesi gerçekten bu kadar önemli mi ?

hayr hiiiç önemli değil annesi de ilgilenmesin umrumda değil eşimle iyi olmak öncelikli tercihm her zman,ama eşim annemi atamam die ağlayıp durdu aylarca. sanki at dedik ona.
ilgilenmesi önemli değil ama evime bi daha özel davet edip de ona hizmet etmek istemiyourm. ilgilenmemesini belirttim çünkü dolmuş belli ki bi şeklde bana karşı ve bu teyzeyi çok da pohpohlamak içimden gelmiyor. fikir almak istedim.

Adın üstünde gelinsin sen kayınvalidene demişsin ama teyze hanımda bekler bir davet.
Ben olsam açıkçası beklerdim yani :1:
El öpmekten dudak aşınmaz demiş atalar.Ben senin yerinde olsam tatlı dille arar konuşurdum.
Belki de teyze hanımda size alışmaya çalışıyordur sizin oraya alışmaya çalıştığınız gibi..
:34:

kayınvalıde doldurmussa eger onu yanıltmak ıcın bır kez daha ara davet et
senden cıksın canım..
en azından ben aradım gelmedı dıyebılecek durumda olursun...o da ne garıp teyzeymıs :27:

her geldiğinde böyle özel davetlerle çağırmak istemiyorum. alışmasınlar diye düşünüyorum.

O zaman o seni takmıyorsa,sen de onu takma.
Saygıda kusur etmezsin,büyüklüğünü sayarsın ama samimi davranmazsın olur biter.

Gelmezse keyfi bilir.Bizde hayırlı olsuna zaten davet edilmez.
Gelmek isteyen,niyetini söyler,ona göre gün belirlenir.
Mesela evlenen,doğum yapan veya ev alan,"bana gelin" demez.
Gelin,beni tebrik edin,hediye getirin demek gibi olmasın diye düşünülür.

O zaman o seni takmıyorsa,sen de onu takma.
Saygıda kusur etmezsin,büyüklüğünü sayarsın ama samimi davranmazsın olur biter.

Gelmezse keyfi bilir.Bizde hayırlı olsuna zaten davet edilmez.
Gelmek isteyen,niyetini söyler,ona göre gün belirlenir.
Mesela evlenen,doğum yapan veya ev alan,"bana gelin" demez.
Gelin,beni tebrik edin,hediye getirin demek gibi olmasın diye düşünülür.

ben de öyle düşndm geçen geldiğinde ben davet ettm hadi neyse. ama bu defa müsait olursan bi uğrııcaz demesi lazım die düşndm. geçen geldiğinde getiremediği hediyesini de getirmeye gelmiş olur en azından die düşndm:)

kızlar eşimn teyzesi şehr dışından geldi kv yi ziyarete. ben bu şehre evlendkten sonra geldm. ve ben geldkten sonra bi defa gelmişti teyzesi. hoigeldine gittik kv lere. ama bana nasılsın alıştın mı vs. hiç bişi sormadı. pek de ilgilenmedi benle. nedenini biliyorum kv min istediği gibi bi geln değilim onla gezmelere gitmiyorum ya da zırt pırt kapılarını çalmıyorum. çalışıyorum ben.hergün işteyim yorgunum. evliliğe bu şehre herşeye ama herşeye alışmaya çalışıyorum.
ve eşim de annesinin beklentileri yüzünden çok baskı yaptı bana ama ben annesinin isteklerini yapmadım yapamadım. böyle sorunlarımz oldu ve teyzesi de bunları duymuş olacak ki gayet soğuk davrandı bana.kv me eşimle gittik haftada 1 bazen daha sık bazen daha seyrek ama asla saygısızlık yapmadım.ama extradan kendm de gtmedm. zaten arabam yok. eşim de h.sonları da çalışıyordu. moralm de hep bozuktu. gitmek de istemedm.sanırım teyzesi bundan dolayı öyle soğuk. herneyse benm içim rahat kısacası.
sorum şu ki;
daha önce teyze geldiğinde yanına gittk akşam h.geldne. bana pek yüz vermedi. h.sonunu beklemeden gidecekleri için de ertesi gün kv yi arayıp bu akşam bekliyorum teyzemle geln olur mu dedim. h.içi akşam olmasın rağmen çağrdım geldiler. ki biz yeni ev kurmuşuz kendinin ben çağırmadan gelmesi gerekliydi ama ben fırsat vermeden aradm çağırdım. kalmalarına yakın da teyze dedi ki elimz boş geldk kusura bakma dedi. size geleceğimizi bilemedim dedi. nasıl bilemez ben de ona şaşrdım!!! biricik yeğenleri eşim hele de evlendkten sonra bisbiricik oldu. yeni ev kurmuş nasıl geleceğini bilemeden!!! ondan hediye beklemedm aklıma da gelemdi eli boş gelmiş die ama kendi beni aptal yerine koymaya çalışarak bilemedm size geleceğimi dedi.

geçen akşam da yine gittik h.geldine.bu 2. gelişi teyzenin ben evlendkten sonra kv ye. yine pek ilgilenmedi benle. kv mlerden ayrılıken bize de beklerim dedim.hem teyzeye hem kızına hem de kv ye. kapıdan çıkarken de dedm kv ye bekliyorum teyzeyi getir birlkte geln dedm. bakalım dediler.
şimdiii teyze yi benm yine özel davet etmem gerekli mi yoksa gelmek isterse gelir zaten çağırdım diye düşnmem yeterli mi. ki benm içimden gelen 2. şık . araba aldık geçen hafta bi hayrlı olsun da demedi gittiğimzde üstelik.

aman yaa. bırak üstüne bu kadar düşme... hep biz gelinler mi bu kadar lattan alıcaz. biraz da onlar alttan alsınlar...

teyzeyle aramızda bir sıcaklık bir samimiyet olsaydı, yine onun demesine bakmadan ben davet ederdim.
ama bana pas vermiyorsa, aramızda da muhabbet yoksa bir kere davet ettim, şimdi gelmek isterlerse müsait olduğum zamanı sorup gelebilirleri diye düşünürdüm sanırım ben.
kendimden örnek vereyim.
geçenlerde eşimin sevmediğim bir yengesi gelmiş ist.a, o da kendisinden pek hoşlanmadığımı anlamış geçmiş zamanda.
neyse hep kayınvalidemlerde görüşürdük daha hiç evime gelmemişlerdi.
yine onlar geldi diye hoşgeldine gitmeye niyetlendik eşimle, tam hazırlanacaktık telefon geldi. müsaitseniz size gelmek istiyorlarmış dedi kayınvalidem. ben de buyur ettim.
hem ev görmeye, hem bebek görmeye gelmiş oldular :)
ama ben hiç takmadım, yapısal sanırım. böyle şeylere çoğunlukla önem vermiyorum.
müsaitsem gidiyorum, evime davet ediyorum.
ama mesela annem çok dikkat eder, bazen danıştığımız olur nasıl yapalım eski usüller nasıldı diye :1:

Son düzenleme:
teyzeyle aramızda bir sıcaklık bir samimiyet olsaydı, yine onun demesine bakmadan ben davet ederdim.
Ama bana pas vermiyorsa, aramızda da muhabbet yoksa bir kere davet ettim, şimdi gelmek isterlerse müsait olduğum zamanı sorup gelebilirleri diye düşünürdüm sanırım ben.
Kendimden örnek vereyim.
Geçenlerde eşimin sevmediğim bir yengesi gelmiş ist.a, o da kendisinden pek hoşlanmadığımı anlamış geçmiş zamanda.
Neyse hep kayınvalidemlerde görüşürdük daha hiç evime gelmemişlerdi.
Yine onlar geldi diye hoşgeldine gitmeye niyetlendik eşimle, tam hazırlanacaktık telefon geldi. Müsaitseniz size gelmek istiyorlarmış dedi kayınvalidem. Ben de buyur ettim.
Hem ev görmeye, hem bebek görmeye gelmiş oldular :)
ama ben hiç takmadım, yapısal sanırım. Böyle şeylere çoğunlukla önem vermiyorum.
Müsaitsem gidiyorum, evime davet ediyorum.
Ama mesela annem çok dikkat eder, bazen danıştığımız olur nasıl yapalım eski usüller nasıldı diye :1:

bizde öyle olmadı işte baştan beri. Gelinden çok şey bekledi,ler hep. Bir de çalışıyorum die rahatsz etmeyelm moduna girip bana yüklüyorlar davet olayını. çağırdm maalesef... Geldiler. çağırmııcaktım da başta eşim... Sonra da ailesi laf etmesnler die ısrar ettm geln die:(((( sinir oluyorum herşeye..

bizde öyle olmadı işte baştan beri. Gelinden çok şey bekledi,ler hep. Bir de çalışıyorum die rahatsz etmeyelm moduna girip bana yüklüyorlar davet olayını. çağırdm maalesef... Geldiler. çağırmııcaktım da başta eşim... Sonra da ailesi laf etmesnler die ısrar ettm geln die:(((( sinir oluyorum herşeye..

evet sen çalışınca çat kapı gelmek istememeleri normal..
benim eşim karışmaz pek böyle şeylere, ama senin eşin gelsinler gitsinler sen de davet et gibi konulara dikkat ediyorsa sen de eşinin güzel hatırı için davet edersin :) -etmişsin de ne güzel.
zaten çalışan insansın öyle çeşit çeşit yapmana gerek yok. bi tatlı bi tuzlu hadi belki bir de salata tamam..
yemeğe davetlilerse o daha kolay.
sürekli olan şeyler değil neticede dert etme. bir daha ne zaman göreceksin:34:
hem evinde misafir ağırlamış olacaksın. berekettir bereket :3:

Teyzenin seninle ilgilenip ilgilenmediğini önemseme bu kadar...Bak canım ben senin yerinde olsam ne yapardım biliyor musun,

Teyzeyi tekrar çağırırdım.Çok özenerek sofra kurar,en iyi şekilde ağırlardım onları.Ve şunu sakın unutma,önemli olan misafirin midesini doyurmak değil,gönlünü doyurmaktır....Hazırlık ikramlarımın yanı sıra en iyi ikramımı tatlı dilimle yapardım.Bol bol sohbet edip,hakkımda yanlış izlenim varsa silmek isterdim..Sonra da eklerdim,bak teyze bidahakine çağırmıcam kendiniz gelin,biz akrabayız artık,diğer sefer siz sürpriz yapıp sevindirin,darılırım de,gülümseyerek ve içtenlikle söyle bunları da...Eşinin de duyacağı şekilde..

Bidaha geldiklerinde de;davet etmezsin,teyze de gelmiyosa işte ozaman art niyet ararsın,eşine de kırgın şekilde anlatırsın;ben elimden geleni yaptım geçen geldiklerinde ama teyzem niye böyle yaptı bak gelmedi dersin,söyleme biçimin sana kalmış artık...Gelirse zaten,sorun olmadığı anlamına gelir,rahat ol biraz..

sorum şu ki;

HEY ALLAHIM YARABBİM kız sana yüz vermeyen insanları zorla evine çağırma sebebin ne, merak etme sevmiyorlarsa kimseyi zorlama, bırak onlar senin etrafında pervane olsunlar, kimse için kendini sıkıntıya sokma, bırak ne halleri varsa görsünler.

daha önce çağırmışsın..seni bilmem ama ben olsam çağırmazdım..

gelmek isteyen beni gündüz arayıp akşam çaya gelebilir pekala...

Teyzenin seninle ilgilenip ilgilenmediğini önemseme bu kadar...Bak canım ben senin yerinde olsam ne yapardım biliyor musun,

Teyzeyi tekrar çağırırdım.Çok özenerek sofra kurar,en iyi şekilde ağırlardım onları.Ve şunu sakın unutma,önemli olan misafirin midesini doyurmak değil,gönlünü doyurmaktır....Hazırlık ikramlarımın yanı sıra en iyi ikramımı tatlı dilimle yapardım.Bol bol sohbet edip,hakkımda yanlış izlenim varsa silmek isterdim..Sonra da eklerdim,bak teyze bidahakine çağırmıcam kendiniz gelin,biz akrabayız artık,diğer sefer siz sürpriz yapıp sevindirin,darılırım de,gülümseyerek ve içtenlikle söyle bunları da...Eşinin de duyacağı şekilde..

Bidaha geldiklerinde de;davet etmezsin,teyze de gelmiyosa işte ozaman art niyet ararsın,eşine de kırgın şekilde anlatırsın;ben elimden geleni yaptım geçen geldiklerinde ama teyzem niye böyle yaptı bak gelmedi dersin,söyleme biçimin sana kalmış artık...Gelirse zaten,sorun olmadığı anlamına gelir,rahat ol biraz..

eşim yine işteydi maalesef onlar geldiğinde.......beni mecbur gördkçe onlar ben de sus payı olsun die çağrdıkça gönüllerini doyurmama kolay olmuyor. içimden gelmiyor gönül doyurmak. bu şartlarda yine de elimden geleni yaptım:(...

sorum şu ki;

Valla şu bisbiricik yeğen kısmına bayıldım. Gerçekten de öyle oluyor maalesef. Evlenmeden önce aile bağları güçlü bile olmasa erkekler ana kuzusu oluyor, analar karalar bağlıyor. Nasıl iş anlamadım. Kadın nasıl bilmez size geleceğini saçmalamış resmen.
Bence özel olarak asla davet etme..hem neden kafaya takıyorsun ki bunları… ne kadar, uzak o kadar iyi.

eşim yine işteydi maalesef onlar geldiğinde.......beni mecbur gördkçe onlar ben de sus payı olsun die çağrdıkça gönüllerini doyurmama kolay olmuyor. içimden gelmiyor gönül doyurmak. bu şartlarda yine de elimden geleni yaptım:(...

Anlıyorum seni,bazılarına ağzınla kuş tutsan yaranamazsın...Eşinin evde olduğu bir akşam çağırsaydın keşke yada çağırsan...Yani herşey eşinin gözü önünde olsa...İçinden gelmiyorsa tabiki çağırma,mecbur değilsin,kimsenin seni yönlendirmesine de izin verme...Eşin birdaha birşey demeye yüz bulamasın diye çağırman konusunda fikir vermiştim sadece...

İçinden nasıl geliyorsa öyle hareket et,eşin birşeylere mecbur mu tutuyor,sende uygula aynı şeyi ona...Babamlar kırılıyor haftada şu kadar ara,şu aralıklarda onlara gitmemiz lazım de,ona bazı şeyleri dayatarak mecbur kalmasını sağla,anlasın neler hissettiğini...Allah yardımcın olsun canım.

nasıl geçti acaba misafirlerle vakit?
eşin memnun oldu mu?

misafrlerle vakt idare eder...
eşim memnun olmaz olur mu hiç? tam onlar çıktı eşim geldi eve. tabaklar dolu dolu ikramları gördü evin düzenini gördü. tepsiye serdiğim dabtel örtüyü gördü. tam annesinin istediği gibi işte . memnun olmaz olur mu:) sinirimden gülüyorum
ilgine teşekkürler.

Back
X