Bi yazı için trip atan komşularım

Sessaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2019
11
7
1
32
Merhaba hanımlar
Başkasına göre normal ama bana dert olan bir konu.Normalde komşularımla görüşürdüm.Görünce falan oturmaya çağırırdım.Hatta kapılarına kadar gidip davet etmisliğim bile vardır ama gelin görünki onlar beni hiç çağırmadı.1 yaşında bebeğim var ve çok huysuz gundüzleri uyumaz uyursada en ufak sese uyanır.oturdugum apartmanda zaten 1. Katta oturuyorum ve gün içerisinde aparmanda ses hiç eksik olmaz 300 defa girip çıkılır merdivenlerden paldır küldür ve bebeğim sürekli seslere uyanır.bende apartman girişine yazı astım sessiz olunmasını istedim.o yazıyı astıktan sonra aralarında konuşurlarken duydum böyle yazı asmak ayıpmış herkesin kapısını çalıp sessiz olmalarını istemem gerekiyormuş.sonra komşularım benimle konuşmayı kesti hatta samimi oldugum karşı konşum bile beni görünce öcü görmüş gibi bakıyor konuşmuyor.sanki küfür yazıp astık.bu akşamda benim elektrik kontağıdan dumanlar çıkmaya başladı çıktık baktık eşimle apartman bile duman olmuş oğlumda ağlayınca karşı komşum kapıya çıktı beş karış surat noldu falan dedi.dedik kablolar yanmış ev duman oldu o yüzden çıktık he hı deyip içeri girdi.inanın oturup ağlıyasım geldi zoruma gitti.eşim evde olmasa ben tek kalsam kapısını çalıp yardım isteyeceğim kimse yok.bi yazı için bu davranış normalmi sizce?.1.katta oturuyorum diye herkesin sesini görültüsünü çekmek zorundamıyım sanki.siz olsanız o yazıyı kaldırırmıydınız.okuyanlara teşekkür ederim.yazıp rahatlamak istedim

Gün içinde ki sesi kesemezsiniz malesef orası giriş ve ordan bir sürü insan geciyor o dediginizin oluru çok az ki bence hiç yok.
Yazınin üslubu normal çok tepki vermişler. Sorunlular demek umursamazdim. Umursamiyorum da benimkilerde böyle 😃

Bence komsularınıza karsı beklenti içerisine girmeyin. Tabiki normal degil ama komsuluk kalmadı artık. 2 yıl sonra komsularım evime ziyarete geldi ve baktımki aşırı dedikoducular bir iki kez evlerine çagırdı lar gitmedim bi bahane uydurdum. Karsı komsum var yaslı lar Allah razı olsun asırı iyiler bi sıkıntım derdim olsa koşarlar bende onlara, ama yinede beklenti içerisine girmiyorum. Yeni binadan tanıstıgım yaşıtım komsum var 3 yıl sonra evime geldi tanıstık bikaç sefer gelip gittik bakalım suanlık iyiyiz, bu arada NEKADAR samimi olsada evime habersiz gelmesinden de korkmuyor degilim, nede olsa evim dagınık olabilir ve dedikodu olabilir. Kısaca bırakın muhatap olmayın, sevdiğiniz komsunun olursa konusun baglantıyı keserse de cokta umursamayın

Sizin komşularda topluca bir sorun var sanırım aynını bende yaptım kimsenin haberi yoktu benim astığımdan duyduklarında tebrik falan ettiler. Görüşmeyin canım sizde bakın keyfinize hiç gelemem böyle insanlara haklı olduğunu bildikleri için yediremiyorlar kendilerine umursamayın boşverin :kahve:

Ama bence sızde de hata var cunku sureklı gorustugunuz ınsanlara el muamelesi yapmıssınız bende olsam kırılırdım. O yazı herkes uzerıne alınsın dıye yazıldı degıl mı? Empatı kurun sızın ıcın lütfen bebegınızı aglatmayın dıye bır yazı assalar ustunuze alınmaz mıydınız? Kendınızı el gıbı hıssetmez mıydınız? Sız o yazıyı yazarak rica etmemıssınız gıbı olmus onların tarafından bakınca. Mesela bı komsu toplantısında ayy benım bebegımde cıt sesıne uyanıyor dıyerek konuya yumusak bır gecıs yapabılırdınız dıye dusunuyorum

Yazıda hiçbir sorun yok komşular tepkiyi abartmış.Gün içindeki sesi engellemeniz mümkün değil ama en fazla takmasalardı,bu düsmanca tavır neden? Sanki yer aramıslar gibi geldi bana

Toplum kuralları gereğince, zaten merdivenlerden insan gibi inip cıkmaları lazım.
Kımsenın uyarmasına gerek yok.
Ustune bi de alınmaları, son derece gereksiz olmus
Komsu komsunun kulune muhtactır derler ama inanın komsusuzluk daha iyi.
Bebegınıze cekırdek aılenıze bakın, alınan alınsın

İyi yapmışsınız yazı asmakta tamam giriş katında oturuyor olabilirsiniz ama biraz dikkat edip sessiz olabilirler sonuçta oradada bir insan yaşıyor sen giriş katında oturuyorsun bütün gürültüyü çekmek zorundasın diye bişey yok biraz anlayışlı olmaları gerekiyor utanmadan birde tavır yapıyorlar.

Yanlış anlamayın ama akşamları falan neysede gün içinde hergün herkes parmak üstünde girip çıkamazki binaya büyükleri geçtim çocuklar laftan anlamaz 😊
Zate
Yanlış anlamayın ama akşamları falan neysede gün içinde hergün herkes parmak üstünde girip çıkamazki binaya büyükleri geçtim çocuklar laftan anlamaz 😊
zaten sadece gündüz olsa neyse derimde gece 1de 3te bile oluyor.her gece her gece insanda sinirleniyor.çünkü normal olarak yürümeyip merdivenlere ayaklarını vura vura çıkıyorlar

Yani aslında güzel bir üslupla yazmışsınız ama kimseyi sırf sizin oğlunuz zor uyuyor, kolay uyanıyor diye apartman içindeki sesle ilgili uyarmaya hakkınız yok. Giriş katta oturuyormuşsunuz, mecbur ses gürültü olacak

Bence komsularınıza karsı beklenti içerisine girmeyin. Tabiki normal degil ama komsuluk kalmadı artık. 2 yıl sonra komsularım evime ziyarete geldi ve baktımki aşırı dedikoducular bir iki kez evlerine çagırdı lar gitmedim bi bahane uydurdum. Karsı komsum var yaslı lar Allah razı olsun asırı iyiler bi sıkıntım derdim olsa koşarlar bende onlara, ama yinede beklenti içerisine girmiyorum. Yeni binadan tanıstıgım yaşıtım komsum var 3 yıl sonra evime geldi tanıstık bikaç sefer gelip gittik bakalım suanlık iyiyiz, bu arada NEKADAR samimi olsada evime habersiz gelmesinden de korkmuyor degilim, nede olsa evim dagınık olabilir ve dedikodu olabilir. Kısaca bırakın muhatap olmayın, sevdiğiniz komsunun olursa konusun baglantıyı keserse de cokta umursamayın
Beklenti degilde insan aradada olsa kapısını çalıp sohbet muhabbet edecek birisini arıyor

Merhaba hanımlar
Başkasına göre normal ama bana dert olan bir konu.Normalde komşularımla görüşürdüm.Görünce falan oturmaya çağırırdım.Hatta kapılarına kadar gidip davet etmisliğim bile vardır ama gelin görünki onlar beni hiç çağırmadı.1 yaşında bebeğim var ve çok huysuz gundüzleri uyumaz uyursada en ufak sese uyanır.oturdugum apartmanda zaten 1. Katta oturuyorum ve gün içerisinde aparmanda ses hiç eksik olmaz 300 defa girip çıkılır merdivenlerden paldır küldür ve bebeğim sürekli seslere uyanır.bende apartman girişine yazı astım sessiz olunmasını istedim.o yazıyı astıktan sonra aralarında konuşurlarken duydum böyle yazı asmak ayıpmış herkesin kapısını çalıp sessiz olmalarını istemem gerekiyormuş.sonra komşularım benimle konuşmayı kesti hatta samimi oldugum karşı konşum bile beni görünce öcü görmüş gibi bakıyor konuşmuyor.sanki küfür yazıp astık.bu akşamda benim elektrik kontağıdan dumanlar çıkmaya başladı çıktık baktık eşimle apartman bile duman olmuş oğlumda ağlayınca karşı komşum kapıya çıktı beş karış surat noldu falan dedi.dedik kablolar yanmış ev duman oldu o yüzden çıktık he hı deyip içeri girdi.inanın oturup ağlıyasım geldi zoruma gitti.eşim evde olmasa ben tek kalsam kapısını çalıp yardım isteyeceğim kimse yok.bi yazı için bu davranış normalmi sizce?.1.katta oturuyorum diye herkesin sesini görültüsünü çekmek zorundamıyım sanki.siz olsanız o yazıyı kaldırırmıydınız.okuyanlara teşekkür ederim.yazıp rahatlamak istedim
hiçte abartmıyorsun, eminim bir çoğu çocuk sahibidir ve bu konuda anlayışlı olmaları gerekirdi; ancak belli ki sizi dedikodu malzemesi yapıp, birbirlerine yakınlaşmışlar gibi geldi bana. bence kafanıza takmayın, selam verirlerse verin vermezlerse boşver geç git, sende suratlarına bakma....birde onların Kalpleri o kadar çirkinki, yarın birgün birbirlerine girerler ve sana iyi olup, birbirlerinin dedikodusunu yaparlar. haa kiracı isen de boş ver. üzülme, güçlü ol...

Komşu var komşu var. Apartmana parmak ucunda girilmesini istemiyorsanız haklısınız. Bizim apartmandaki komşular mağaradan taşınmışlar. Apt.kapısını sonuna kadar açıp bırakmaktan mahvettiler. Açma kapama menteşeleri dayanmıyor. Kapının camı kırıldı yani şiddetli çarpmalardan. 5bine kadar yolu varmış da kapı değiştirceklermiş de. Toplantıya bile gitmedim. Napıyolarsa yapsınlar.
Ben küfür bile yazdım onlara, yazmak yetmedi avazım çıktığı kadar bağırarak küfrettim. Yarabbi şükür deyip devam ettiler yaptıklarına. Konuşmasınlar niye dert ediyosun ki?

Back
X