Biberon almayan bebeklere sütü nasıl içiriyorsunuz ?

ELALI

biriciğim, canım kızım...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
7.031
19
158
Slm kızlaropuyorumnanaktan
1 aylık olana kadar sağılan sütümü biberonla içen kızım artık biberonla süt içmiyor:kedi: kaşık maması, çorbası, meyve püresi derken kaşığa alıştı, geceleride emiyodu ama artık sütüm çok çok azaldı günlük süt tüketimi çok azbilmiyorumkismile
millet günde en az 500ml diyor, diğer besinleride aldığı için 500 çok gibime geliyor ama günlük en az 300 alması gerekir diye düşünüyorum ama nasıl yapıcam bilemiyorum (

bebeği biberon tutmayan anneler siz sütü nasıl içiriyorsunuz yavrulara?

Cnm benimki de 4. ayda bıraktı direk biberonu bende gece mamasını devam sütüyle hazırlanandan alıyorum ..200 cc diyo milupanın 7 tahıllısı ama benimki asla o kadar yemiceğinden 100 cc ye hazırlıyorum sen sağıyosan o sütle yapabilirsin ben devam sütü kullanıyorum sabah ki kahvaltısınıda 75 cc devam sütünden yapıyorum eee 175 cc oluyo böylece geri kalanının da gündüz biraz ve gece emzirerek tamamlamaya çalışıyorum sanırım 400 cc falan oluyodurr..
Ben çok denedim cnm ara da verdim ama almadıı bi daha biberonu

ben gunduz max 100 cc yi kasikla veriyorum doke saca.bizimki dogudundan itibaren almadi biberonalsanaalsanasmile gecede anne sutu veriyorum gunduzde veriyorum ama benimkide iyice azaldi.asil beni dusunduren su regl olayi da olmazsa ben bi dr yi arim.15 gun oldu nerdeyse cok yogun yaaa

Son düzenleme:
Ben mamalarına katıyorum , cicibebeyle karıştırıp alıştırma bardağıyla veriyorum, hani delikli ,suluk gibi bişey var ya onunla veriyorum. Biberon hayatta almaz çünkü. Benimki de emmiyor yaa, gece uyanınca emerdi onu da kesti, göğüslerim dolu oluyor çok üzülüyorum emmezse kesilecek. Gece uyandı meme verdim almadı, uyuttum , yarı uykuluyken verdim de öyle emdi.

mamasına katıyom imkanı yok içmiyo yoksa cnm sende öyle yap

cnm mamayı geceleri yatarken veriyorum onuda zaten sütlüsünden alıyorum...
gündüzleri kavaltıydı çorbaydı yoğurttu meyveydi derken bitiyo sütlü muhallebi yatarken veriyodum, sebze çorbasına falanda süt katılmaz sanırımfisfisfis

kötü yaa biberon almamaları inşallah zamanla alırlar, sen farklı biberon vermeyi denemişsindir sanırım...
bende artık sağacak kadar süt kalmıyo cnm olanı gece emiyo şu sıra sık uyandığı içinde süt yetmiyo bile
biberon almamasının sıkıntısıda burda devreye giriyo işte bilmiyorumkismile

bende dün 70cc sütü kaşıkla verdim biberonla içmeyince yarısı yere yarısı ağzına gitti
regl bende olmadım hala , emzirenlerde normal deniyo ama artık çokda az emiyo olurum inş kısa zamandada dr ye gitmek zorunda kalmam...

hahahahaaa:dance: cicibebe düşmanı nihan cicibebemi verir oldulülülülülülü
ben o sulukla su verdim onu bile doru düzgün ememedi bide senin yaptığın gibi denim bari...

Biberonun reddedilmesi:
Bebek büyüdükçe biberona alışması daha zor olur,bebeğiniz biberonu reddediyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi aç olduğu zaman besleyin,aç bebek biberonu daha kolay kabul eder.
Bazı bebekler annelerinin memesi yerine biberon verilmesine karşı çıkarlar,bu durumda bebeğinize öğün aralarında fazla aç olmadığı zamanlarda biberon verin.
Bebeğin biberonla beslenmesinden önce biberonla oynamasına izin verin.
Bebeğinizi hala emzirmekte iseniz göğüslerinizi ondan uzak tutun,kokunuzu alan bebek emmek ister.Mümkünse bir başkası bebeğinizi biberon ile beslesin.
ılk başlarken bebeğinizin hoşuna giden bir içeceği biberonun içine koyun.
Bebeğiniz uyurken uykudan kaldırıp biberon verin,bir süre sonra uyanıkken de biberonu kabul eder.
Bebek biberonu istemezse ondan uzaklaştırın sonra tekrar deneyin
alıntı

yaa benimki biberonu birakin alistirma bardaginida almiyor. agzinda gevelioyr ama hic cekmiyor. bende agzina döküp geri aliyorum sürekli biseyler icebilsin diye.öyle yutuyor. bunun bi formulü varmi

benim kızım hiç biberon almadı.
sütü şırıngaya cekiyorum agzının kenarından yavaşca içeri sıkıyorum
halaa bu şekilde içer sütünü
ben şikayetci degilim.bardak yada biberon kullansaydı cok gec bitircekti.
şırıngayla 5 dk içiyor

Benimki de bi ara istemedi devam sütü bu aya kadar aptamil kullandık gayet iyi iç,yodu ağzında gevelemye baişladı gece bile içmeyince bende bebelac aldım baktım onu içiyor maşalalhh.. Birde kaşıklı biberon gönderdi kk dan arkadaş sğolsun su içmediği için onula veriyorum kolay oluyor .. sanırım nuby ninde var ama onda sıvı verişliyormu bilmiyorum

YAĞMURCN kaşıklı biberonun markası nedir acaba???

nuby nin var ama o kadar iyi değil arkadş bana amerikan gönderdi hem sıvı hem katı içine dolduruyosun elinle sıka sıka ama amerikada geldi işte nuby denemedim ben

nubynin deliği çok büyük sıvı birşey vermek imkansız hiç almayın boşa para vermeyin. benimde denemediğim yol kalmadı biberon alsın diye ama nafile. kaç tane bi,beron aldım, suluklar aldım ama olmadı. herşeyigeçtim ek besin aldıklarından su içmeleri gerek kaşıkla çok az içirebiliyorum 1-20 cc falan çok yetersiz. nasıl hallediyorsunuz siz?

Benim bebeğim de ne yaptıysam bberonu almıyor. Şu göğüse benzer olanını deneyeniniz var mı? Bir onu almadım. Benimki 3 aylık ve zorlayamıyorum. Ağlayışına dayanamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Acemi de değilim ki, üçüncü çocuğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…