Biberon.. emmeyi bırakmadan..

Ahtapot Anne

Feeling lonely nowadays..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
4.599
En iyi cevaplar
1
5.842
358
Merhaba kızlar. Ikinci sezaryenimi pzt günü oldum. Çok şükür sağlıklı sihhatliyiz. Mastit olmamak icin sütümün tamamını sağıp rahatlamam lazım sonra da bu süt boşa gitsin istemiyorum. Biberonla versem emmeyi bırakır diye korkuyorum. Biberondan birkac kez içse alışır da birakir mi hem biberon hem de emerek devam eder mi? Ne tavsiye edersiniz?

Bebek hemsiresiyim ve ona gore yorum yapmak istiyorum. Eger anne sabirla bebegini emzirmeye devam ederse mastitte olmaz bebek biberonada alismaz. Eger doktor onerisi.yoksa sutunuzu sagmamanizi tavsiye ediyorum. Bebek onu bosaltacaktir ek birsey vermezseniz. Ama sutunuz coksa ve bebek bitiremiyorsa elbette sagin. Aksi halde ates titreme ve enfeksiyon yapacaktir. Kendinizi sık sık emzirip aralarda biberon verirseniz sizi birakmaz. Aksine biberona alismasi daha zor bebeklerin..

Hemsire hanım çok teşekkür ederim. Hastanedeki ilk günümüzde sık sık emzirip sütü arttırdık hic mamaya ihtiyac duymadık, doyuyor ve göğsümü tam bosaltamiyor. Taş gibi sertleşiyor, ilk bebegimde de bu sorunu yaşadım. Antibiyotik kullandik bunun icin vs. Yine ayni duruma dusmeyeyim diyorum. Her ay anne sütünün terkibinin değiştiğini düşünürsek simdiki bu kadar kıymetli ilk sütü daha sonra versem mi? Saklamak istiyorum faydası olur düşüncesiyle..

Ay gecmis olsun kesinlikle mastit kadar anneyi zorlayan birsey yoktur demekki bunyeniz fazla sut uretiyor masallah. Saklayip verirseniz bi sorun olmaz ama her sagdiginiz saati ve tarihi yazmaniz lazim saklama kosullari cok onemli. Bunun icin ozel posetler var alabilirsiniz. Ama onu verirseniz yine sutunuz kalacak garip bi dongu

Evet süt saklama posetlerim var gercekten garip bir döngü teşekkür ederim

Merhabalar ekim annesiyim bebegim ilk hafta sarilik olduktan sonra mama vermistim ama biberon almadim kaşıkla verdim daha sonra ilk ay kontrollerde kilosu artmayınca mamayi arttiralim dedi dr ve ilk ayda kaşıkla devam ettikten sonra 2. Aydan itibaren mamajoo nun gold biberonunu aldim kullandım.
Şükür emziriyorum halen, 4.ayda ise basladim lansinohun 2 li elektrikli pompasini kullanıyorum bazen onunda biberonunu veriyorum ama hem emzirme hem biberon kullaniyoruz halen öneririm.
Cok uzun oldu kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…