Bıktım Artık Bu Arkadaş Sorunlarından!!!!!

Forumlardan takip ettiğim kadarıyla genelde senin fikirlerin yakın gelirdi bana, bunda ters düşmek biraz şaşırttı :)

Ben şöyle katılmıyorum, notları vermek kendi tercihi. Kız daha yüksek almışsa ben konu sahibinin yerinde olsam ancak sevinirim. Bunu da şu nedenle söylüyorum. Açıkçası üniversite hayatım boyunca sevmediğim tek bir insanla notumu paylaşmadım. Ama notumu verdiğim insanların kaç aldığıyla da hiç ilgilenmedim.

Özetlemem gerekirse, kullanıldığını düşündüğü nokta bana garip gelen. Bu kız ona dostluk göstermese evet haklı, hem notlarımı alıyor hem de yüzüme bakmıyor demiyor tamam. Daha önce bir konu vardı, vize final zamanı iyi davranıp, sonra yüzüne bakmıyordu kızın. Bu öyle değil ama. 'Benden yüksek aldı, beni kullandı' demesi garip. 'Okuldan kaçtı gezdi ben de notlarımı verdim' demesi garip.

Şu önemsenme olayına da gelince söylediklerine ben de katılıyorum, sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Herkeste bi 'benim kuyumu kazıyorlar, dedikodumu yapıyorlar' paronoyası var. Neden yapsınlar ki bunu? İnsanlar elinde olmayan bir şeyi kıskanır ve meyve veren ağaç taşlanır misali onla uğraşır evet ama bu konuda ve pek çok konuda gördüğüm insanların bu tip bir durumu yok. Kızlar en fazla arkadaşlık etmek istemiyordur konu sahibiyle. Bundan öncesi de lise zaten. Ne kuyu kazması olacak allah aşkına? Ergenlerin birbirine yaptığı uyuzluklar ne zaman kötülük oldu? Ayrıca sürekli senle uğraşılıyorsa, bence insan dönüp kendine bakmalı, hata ondadır. Burada sadece bu yazdıklarına bakarak, karşı tarafım bir kötülük, fesatlık yaptığını görmediğim için kendinizi bu kadar önemsemeyin dedim aslında.

Ben olayı şyle okudum ve anladım:

K.s. kızlar arkdaş. Kız not istiyor, k.s. güzelce, arkadaşça notlarını veriyor , diğer kız da güzel bir not alıyor.

Diğer kızın davranışı fotodan k.s.ni kırpmak; vardığım sonuç kız, bizim kızı takmıyor, arkadaş olarak görmüyor, değer vermiyor.
Bence yapılması gereken aksiyon: Sana arkadaş olarak bakmayan birine arkadaş olarak bakmayı bırakmak, net

Bir de 3-4 üstte yazan mesajları da oku, diğer kız bayağı fesat bence.
.

K.s. kızlar arkdaş. Kız not istiyor, k.s. güzelce, arkadaşça notlarını veriyor , diğer kız da güzel bir not alıyor.

Diğer kızın davranışı fotodan k.s.ni kırpmak; vardığım sonuç kız, bizim kızı takmıyor, arkadaş olarak görmüyor, değer vermiyor.
Bence yapılması gereken aksiyon: Sana arkadaş olarak bakmayan birine arkadaş olarak bakmayı bırakmak, net

.
Konu sahibi bu yüzden huysuzlanıyor da benden yüksek alıyor diyor bence(evet bu ifade aslında yanlış).Benim sayemde hazır not eline geçiyor yüksek alıyor.Ama beni takmıyor.Halbuki ben ona çok değer veriyordum diyor.Ama öbürü değer vermiyor.

.

Konu sahibi bu yüzden huysuzlanıyor da benden yüksek alıyor diyor bence(evet bu ifade aslında yanlış).Benim sayemde hazır not eline geçiyor yüksek alıyor.Ama beni takmıyor.Halbuki ben ona çok değer veriyordum diyor.Ama öbürü değer vermiyor.

Tamam şimdi anladım. Ben ikisini neden bilmem bağımsız olarak düşündüm. Hani ortada kıza yapılan bir kötülük yok gibi okumuştum. Şimdi oturdu. Haklısınız o zaman. Verme notlarını falan o zaman. Kim yakınsa ondan alsınlar.

Distance ben hic katilmiyorum sana.

Insanlar neden gelip gidip not verdim cumlesine takilip konu sahibesine fesat damgasi yapistirmis burayi hic anlayamadim zaten. Kiz bir ornek vermis, ben insanca davranip notlarimi paylastim demis. Karsliginda ben de insanca davranilmayi ve dostluk bekliyorum demis.

Gosterdigimiz dostlugu ve iyi niyeti beklemek gayet normal, iyi niyet karsiliginda kullanilmayi normal gormek kendimize deger vermediginizin gostergesi. Deger gormedigin birine deger vermek bence iyi bir sey degil.

Konu sahibesi tabi ki kendini onemsemeli, herkes onemsemeli. Adam gibi davranmayan, kullanan, fesatlik yapan insanlara karsi en onemli varligimizi yani kendimizi korumaliyiz. Canimizi sikan, uzen, zrivalayan insanlarla gorusmemek kendimizi onemsemektir ve bu iyi bir seydir. Herkes kendini onemsemeli.

O kadar haklı,o kadar doğru yazmissin ki Cherry..
Sonuna kadar katiliyorum

Ne güzel bi kalbin var öyle senin :KK36:

biliyormusun ben hep yalnizdim hiç arkadaşim olmadi olsa çok uzun süremedi benim kıymetimi bilmedi...
engelli olduğum için belki de.. uzak davraniyorlardi konuşmuyodu benle kimse.. çok çektim senden daha fazlasini...
halada yalnizim bi tane bile yok...
eşim var o yetiyo bana.. kendisi de ilkokul arkadaşimdi.. 13 yıl görmedik kader mi sans mi bilemeyiz. karşıma çikardi.. evlendik..
eşimin de yok çok arkadaşi varmişti hepsi yüz çevirdi...
arkadaş et gez toz ama alışveriş etme derler.. bu kişiler alışveriş peşinde.
bi tane arkadaşim olsun istiyorum tüm derdimi paylaşabilecegim oturup kahve içebilecegim felan ama fesatlik çok:( güvenemiyorum.

Tamam şimdi anladım. Ben ikisini neden bilmem bağımsız olarak düşündüm. Hani ortada kıza yapılan bir kötülük yok gibi okumuştum. Şimdi oturdu. Haklısınız o zaman. Verme notlarını falan o zaman. Kim yakınsa ondan alsınlar.

O kadar haklı,o kadar doğru yazmissin ki Cherry..
Sonuna kadar katiliyorum

Ne güzel bi kalbin var öyle senin :KK36:

Valla kızlar biliyorsunuz üniversitede arkadaşlıklar genelde yüzeysel, ama çıkarcılık işin ayrı bir boyutu. Çıkarcı o kadar ok insan var ki sormayın. Ben de 18 yaşındayken çok iyi niyetliydim ama iyi niyetim çok sömürüldü o yüzden çıkarcı tipleri görür görmez tanı yorum :) Böyle tiplerle arkadaşlık insanın kendine zarar bunu bilir bunu söylerim.

bi ünvden arkadaşim msj atti dedi ki sen çok yalnizdin tek başina takılırdin hiç bizle takılmadin diyoo bende dedim ki
benle arkadaş olmak istemedin ki istemezsin beni diye yanina gitmedim kusura bakma.. dedim.
anlarim yüz ifadeleri.. isteyip istemediği..
iyi niyetimi yararlanmaya calışanda oldu yüz vermemek için kırdım hepsini kullandirmam kendimi... kırılırsa kendi bilir.

Back
X