Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

VikingPrincess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
1.183
4
0
İstanbul
Oturduğum mahallede sürekli bağıra bağıra bir şeyler satan seyyar satıcılardan bıktım artık!Hiç abartmıyorum sabah 9 da başlıyorlar akşam ezanına kadar patates soğancısı,kavun karpuzcusu,hurdacısı,domates patlıcancısı,şeftalicisi maksimum yarımşar saat arayla resmi geçit düzenliyor.Uyu uyuyabilirsen!Rüyamda sürekli kendimi tarlada yada meyve sebze halinde görüyorum artık.Bunları bir şekilde engellemenin bir yolu yok mu?Nereye şikayet edebilirim?Yoksa bi gün tencere tava ne bulursam atıcam valla kafalarına:47:

Bulunduğun ilçenin belediyesini ara ya da zabıta müdürlüğünü...
Bazılarının megafon ayarı da abartılı oluyor ve zülmü bambaşka
bir boyuta çekiyorlar... Benim en sinir olduğum şey de ne sattıklarını
o kadar bağırmalarına rağmen anlamamam...

Birde overlokcular var unutmuşsunuz :)))

Hanımların dikkatine ! Overlok makinesi ayağınıza geldi... Halı kilim, paspas kenarına, halı fleks kenarına overlok çekilir, 5 dakikada yapılır hemen teslim edilir :D
Neyse şaka bi yana aynı sorunu bizde yaşıyorduk sokağımızdan biri belediyeye şikayet etmiş megafonlarını kıstılar artık. Siz de öyle yapın bence tamamen bitmeselerde en azından daha az rahatsız edici olur.

Hanımların dikkatine ! Overlok makinesi ayağınıza geldi... Halı kilim, paspas kenarına, halı fleks kenarına overlok çekilir, 5 dakikada yapılır hemen teslim edilir :D
Neyse şaka bi yana aynı sorunu bizde yaşıyorduk sokağımızdan biri belediyeye şikayet etmiş megafonlarını kıstılar artık. Siz de öyle yapın bence tamamen bitmeselerde en azından daha az rahatsız edici olur.

Evett işte tam da bunlar; kimse benim onları katledesim var.Ben dikmende oturuyordum bu günde 3 kez geçiryordu,iş yerim çankaya da aynı ses oradada... Evlendim gaziosmanpaşadayım yine aynı ses.SÜrekli bu dış ses dinime imanıma yetti bu overlokçu...Nereye gidersem orda...Yıldım.

Birde overlokcular var unutmuşsunuz :)))
yok burda overlokçu nadiren geçiyor genelde zerzevatçı
Adamlar keyfinden bağırmıyor ya canım ekmek parası...
Parkta birbirlerine ana avrat küfreden çocuklardan iyidir..
anladık ekmek parası da bizimki de kafa yani şişiyor bi yerde.sokakta oynayan çocuklar ayrı bi gürültü kaynağı onların da gırtlağını sıkıcam bi gün ama neyse ki okullar açılıp havalar da soğuyunca kurtuluyoruz onlardan

megafon falan değil valla bunların kendi öz hakiki sesleri bütün mahalleyi çınlatıyor

yok burda overlokçu nadiren geçiyor genelde zerzevatçı

anladık ekmek parası da bizimki de kafa yani şişiyor bi yerde.sokakta oynayan çocuklar ayrı bi gürültü kaynağı onların da gırtlağını sıkıcam bi gün ama neyse ki okullar açılıp havalar da soğuyunca kurtuluyoruz onlardan

megafon falan değil valla bunların kendi öz hakiki sesleri bütün mahalleyi çınlatıyor

Ilk okudugumda satıcılar haklı seslerını duyuracaklar tabı ama belkı cok fazla gecıyorlardırda
rahatsız olmussunuzdur dıye dusunecektım taa kı su mesaja kadar.

sız hıc cocuk olup sokakta oynamadınız herhalde?
yoksa sızde bızde cocuk olduk ama bunlar gıbı degıldık mı dıyeceksınız?
''gurultu kaynagı'' lafınızın kabalıgına ınmıyorum. cocuklar bılgısayar ekranına gomulmektense gurultu kaynagı olsunlar bence.
kendı kafanızın sıskınlıgını almak ıcın gırltlak sıkmak cok fazla degıl mı sızcede?
kurtulmanıza az kaldı az daha sabır dıyeyım ne dıyelım.

Annem bir kere hurdacıya takmıştı kafayı. Ama takılmayacak gibi değil ki. Bir gün adama iyi bir saydırmış. Diğer gün adam artık yanlış yola mı girdi ne oldu yine kapının önünden geçerken annem "yine mi sen" diye çıkışınca nasıl topukladı görmeliydiniz :52: Tamam ekmek parası ama sıradan bir mahallede her gün iki defa insanların hurda çıkarmasını mı bekliyorlar anlamıyorum ki. Zaten çoğu kez dedikleri de anlaşılmıyor. bgjsgnserjgergccciiiiiiiiiiiiiiii.......

Ilk okudugumda satıcılar haklı seslerını duyuracaklar tabı ama belkı cok fazla gecıyorlardırda
rahatsız olmussunuzdur dıye dusunecektım taa kı su mesaja kadar.

sız hıc cocuk olup sokakta oynamadınız herhalde?
yoksa sızde bızde cocuk olduk ama bunlar gıbı degıldık mı dıyeceksınız?
''gurultu kaynagı'' lafınızın kabalıgına ınmıyorum. cocuklar bılgısayar ekranına gomulmektense gurultu kaynagı olsunlar bence.
kendı kafanızın sıskınlıgını almak ıcın gırltlak sıkmak cok fazla degıl mı sızcede?
kurtulmanıza az kaldı az daha sabır dıyeyım ne dıyelım.

Valla çocuklar insanın ömrünü tüketiyor, oturduğum sitede sabah 8 de sokaktalar, gece 1'e kadar, 1 den sonra da top oynayan gençler. Yıldım seslerinden, çığlık çığlığa bir gürültüdür gidiyor, iyilikle söylüyorsun olmuyor, kötülükle söylüyorsun olmuyor,anne-babalarını uyarıyorsun olmuyor,site yönetimi çaresiz. Bazen bende bir temiz pataklıyayım istiyorum. Gece yarıları çocukların oyun saati değil, sabahın körü de değil bence. İnsanların dinlenmeleri gereken saatler var, işten eve döndüğümde 11 gibi yastığa başımı koyup uyumak istemeyi bencil bir istek olarak görmüyorum ben, sabah 6 da kalkıp, 6:40 otobüsüne yetişen bir çalışanım. Ve evet çocuklar gürültü kaynağı ve üstelik de çok terbiyesizler. Biz oynamasınlar demiyoruz ama her şeyin bir zamanı var, bir çocuk günde 14-15 saat sokakta bırakılmaz ki

Son düzenleme:
Bende hasretim seyyar saticilara.... Ahhh burdada olsada market pazar dolasmaktan kurtulsak......ohhhh hersey dibinde.....konu sahibi birseyleri fazlaca abartmis....ben yurt disinda yasadigim halde gece 11 kadar oynarlar sesleri civil civil....hatta simdide sesleri geliyor hicte rahatsiz degilim.... Simdi cocukluklarini yasayamiyacaklarda ne zaman yasicaklar... Bizler simdi gidip disarda kosturup oynayabilirmiyizki....

bende su davulcular icin aynısını dusunuyorum:26: dun rahatsızdım uyumam gerekyordu sabah erken kalkıp doktora gidicektim ama sagolsunlar gecenin 3 unde ayaga diktiler coluk cocuk hastası var nasıl is bu ya hoplayarak uyandıryorlar insanı insanların calar saati var herkes kurup uyanıyor artık..senin durumunda betermis ya insan cıldırır valla:31:

bende su davulcular icin aynısını dusunuyorum:26: dun rahatsızdım uyumam gerekyordu sabah erken kalkıp doktora gidicektim ama sagolsunlar gecenin 3 unde ayaga diktiler coluk cocuk hastası var nasıl is bu ya hoplayarak uyandıryorlar insanı insanların calar saati var herkes kurup uyanıyor artık..senin durumunda betermis ya insan cıldırır valla:31:

Bence davul kültürü köyde kalmalı, hoş pek kültür denemez ama... Mesela alevi arkadaşlarım var ve cidden rahatsız oluyorlar. Kalkmayacak adamı rahatsız etmeye hakları var mı?

Birde düzgün çalsalar neyse. Dan da da dann dan dan... Amaa para istemeye geldiklerinde ne nağmeler ne maniler...

Bence davul kültürü köyde kalmalı, hoş pek kültür denemez ama... Mesela alevi arkadaşlarım var ve cidden rahatsız oluyorlar. Kalkmayacak adamı rahatsız etmeye hakları var mı?

Birde düzgün çalsalar neyse. Dan da da dann dan dan... Amaa para istemeye geldiklerinde ne nağmeler ne maniler...

Bence köyde falan kalmamalı...Yozlaşıp gidiyor çoğu şeyimiz... Bari o kalsın... Ne kadar kötü çalarlarsa çalsınlar, bir alevi olmama rağmen asla rahatsız olmuyorum...Bunun kalkıp kalkmamakla pek ilgisi yok... Bizim dinimize özgü birşey sonuçta.Elbetteki çalınacak... Rahatsız olan Türkiye'yi terketmeli...

Bizim eski oturdugumuz mahallede gürültü çoktu sokak satıcı falan çocuklar hatta büyük insanlar yaz kış demeden sokakata oturuyorlardı çocuklar sogana okuldan geldilermi inelerdi öglen 12.30 dan gecenin 4 -5 kadar sokakta oynarlardı çocukların başına bi iş gelse anne ve babalarının hiç haberi olmuyorlardı özellikle bazı anne ve babalar o kadar sorumsuz davranıyorlardaki ben bira cocugun birinde dedim senin hiçmi dersin yok çalışacak dedim okulda yapıyoruz biz ödevimizi diyor .Şimdiki oturdugumuz yer site elbette çocuklar oyun oynayacak akşam saat 22 den sonra gürültü yapmak yasak son ses müzik vs neyseki bizim sitenin çocukları anlayışlı öyle sesli yıkalım dökelim oynamıyorlar biraz ailelerde önemli çocukların oyun oynama saatini ayarlamalılar

Bence köyde falan kalmamalı...Yozlaşıp gidiyor çoğu şeyimiz... Bari o kalsın... Ne kadar kötü çalarlarsa çalsınlar, bir alevi olmama rağmen asla rahatsız olmuyorum...Bunun kalkıp kalkmamakla pek ilgisi yok... Bizim dinimize özgü birşey sonuçta.Elbetteki çalınacak... Rahatsız olan Türkiye'yi terketmeli...

Siz olmuyorsunuz. Ama olanlar var? Gece yarısı bebeği çığlıklarla uyananlar vardır belki hı? Dinimizde insanları rahatsız etmek yok. Davul farz yada sünnet değildir yanlış biliyorsunuz.

siz cozumu bulmussunuz davul sesini sevmeyen turkiyeyi terketsin vay be:9:
bu ulke benim vatanım canım ya zor o biraz yani terketmem falan bir davulcu yuzunden cok hasta olan insanın davul sesi yuzunden yataktan fırladıgını duyuyorum bilmeden konusmamak lazımmıs demekki zaten bazı yererde yasaklandı bile birinci katta oturuyoruz sanki evin icinde calısyorlar cocuklar korkarak uyanıyor yahu siz ne diyorsunuz:31:

Siz olmuyorsunuz. Ama olanlar var? Gece yarısı bebeği çığlıklarla uyananlar vardır belki hı? Dinimizde insanları rahatsız etmek yok. Davul farz yada sünnet değildir yanlış biliyorsunuz.

dinde benim bildigim oruc tutmak var davul calınması yok :31: ama ne diyeyim valla baksanıza turkiyeyi terkedin davul sesinden rahatsz oluyorsanız diyebiliyorsa :53:

Valla çocuklar insanın ömrünü tüketiyor, oturduğum sitede sabah 8 de sokaktalar, gece 1'e kadar, 1 den sonra da top oynayan gençler. Yıldım seslerinden, çığlık çığlığa bir gürültüdür gidiyor, iyilikle söylüyorsun olmuyor, kötülükle söylüyorsun olmuyor,anne-babalarını uyarıyorsun olmuyor,site yönetimi çaresiz. Bazen bende bir temiz pataklıyayım istiyorum. Gece yarıları çocukların oyun saati değil, sabahın körü de değil bence. İnsanların dinlenmeleri gereken saatler var, işten eve döndüğümde 11 gibi yastığa başımı koyup uyumak istemeyi bencil bir istek olarak görmüyorum ben, sabah 6 da kalkıp, 6:40 otobüsüne yetişen bir çalışanım. Ve evet çocuklar gürültü kaynağı ve üstelik de çok terbiyesizler. Biz oynamasınlar demiyoruz ama her şeyin bir zamanı var, bir çocuk günde 14-15 saat sokakta bırakılmaz ki

evet cocukların oynama saatlerı erken olabılır yada cok gec vakıte kadar olabılır.
zaten ınsan rahatsızda olur moralı bozuk olur felan ama cocukların gurultu kaynagı olarak tabır edılmesı bana cok kaba gelıyor.
bu benım fıkrım. cocukların cıvıl cıvıl seslerıne bayılıyorum. keske olsalarda oynasalar bızım burdakıler hep buyuduler.

ayrıca herseyı kendımıze gore yonetemeyız. rahatsız oluyoruz ınsanlar satıs yapmasın rahatsız oluyoruz cocuklar oynamasın gurultu etmesın. tabıkı herseyın bı standartı var ama bana gore abartılacak seyler degıller. bu tabıkı benım fıkrım. herkesın fıkrıne saygım var.

Back
X