• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
sıkıldımm çok sıkıldıkk artık aileleri idare edemiyoruz 7 ayda boğazıma kadar geldi bazı şeyler.sorun hep aileler..kimseyi memnun edemiyorum kimseye yaranamıyorum..annemlere gidiyorum kaynanamlar küsüyor oraya gidiyorum annemler küsüyor..iki hafta üstüste annemlere gitsek eşim surat yapıyor.ama on haftada kaynanamlara gtsek hiç şikayetçi olmuyor..dün tartıştık bunları söyledim..konu babamın bana küsmesiyle açıldı.babamı aramıyorum diye bana küsmüş babam eve giderken eşim söyledi bende herkesi aynı ayna memnun edemiyorum ben kime küseyim sıkıldım artık herkes benden bişeyler bekliyor dedim..önceki gün görümcem bizde kalmıştı sırf merakından eminim.kaynanamlarda bizdeydi akşamdan gitti onlar.annemlermi bişey söyledi dedi hayır dedim.ben kendımı zorluyorum annen ameliyat oldu diye oradan çıkmıyorum şikayette etmiyorum ama sen aynı eşitliği bize göstermiyosun dedim.sizde on saat oturuyosak bizde iki saat oturuluyo dedim böyle olunca bizimkilerde bana küsüyor dedim.celallendi tabi.senın annen ameliyat olursa bigün bende bu hesapları yaparım.madem sevmiyosun istemiyosun ne sen bize git bi daha ne ben size gidiyim herkes kendı ailesyle görüşsün dedi.çok sinirlendim yaptıgım hiç bi iyiliği görmüyor.sevmiyorum görümcemi bunu oda biliyor ama asla saygısızlık etmedim ona karşı bile ama hala ben kötüyüm.annemler iki haftada bir bize gelirler.eşim dün bana diyorki ben ayrımcılıkmı yapıyorum annenler her hafta geliyor gelmesinmi diyorum diyor yaa senın öyle bişey demeye hakkın varmı.bende dedimki onumu sayıyorsun taksime çizik atıyormusun bu haftada geldiler diye dedim. bu lafları benı o kadar soğutuyorki kendınden..
bu konu yüzünden kavga etmekten bıktım sonunda hep küsüyoruz akşamları eve gelmek istemiyorum o zamanlar 2 yabancı gibi yaşamak istemiyorum haftalarca,bu konuları devamlı acarsak sonumuz iyimi dedi boşanmaya kadar gidecek konular neden açıyorsun ,cicim aylarımız olmadı bu aileler yüzünden dedi...
bizim sonumuz ne olacak böyle bende bilmiyorum..bu hafta sonu yine kaynanamlardayım,görümcem direktifleri verdi sağolsun cumadan gideceğim hemde kurban keseceklermiş.2 günüm yine heba olacak. benım derdim yaranamamakk kendımden o kadar fedakarlık yapıyorum ama kaynanamlarla ne zaman otursak hemen gelin kaynana muhabbetleri açılıyor.bıktım artık göz göre göre haksızlıklardan sıkıldım ne yapıcam bilmiyorum..

Ailenin kusmesine anlam veremedim ama esinin ailesine karsi tavrini koy biraz.
Ozellikle gorumcene, kim oluyorda direktifler verip sana ve aile icinize karisabiliyor.
Birde ben hic sevmem boyle civik civik, surekli gidip gelmeleri.
Hem yenide evlisiniz, gitmeyin her hafta ailelere.
Esinin ailesine de yuz verme, arkasini toparlayamazsin sonra cnm.
Esinde sana rest cekmeye kalktiginda, sen cek restini, koy tavrini ve ardinda da dur.
Nasil alistirirsan oyle gidersin.
Tavizde tavizi dogrurur.
Birde sen istedigin kadar iyi niyetli yaklas, ne esin ne de ailesi bunu anlamaz.
Bosver sen saygini yitirme ama gonlun nasil istiyorsa oyle davran.
Haftasonlari da oturun kendi evinizde anacim:))

ahh bu aileler evlilkte tartışmalar genelde 3.kişilerden kaynaklanıyor canım gitmek istemiyorum canım istemiyor desen eşine yanlış mı anlar yada gittiniz akşama kadar kaynananda akşam da annene gitseniz otursanız olmazmı?

Ailenin kusmesine anlam veremedim ama esinin ailesine karsi tavrini koy biraz.
Ozellikle gorumcene, kim oluyorda direktifler verip sana ve aile icinize karisabiliyor.
Birde ben hic sevmem boyle civik civik, surekli gidip gelmeleri.
Hem yenide evlisiniz, gitmeyin her hafta ailelere.
Esinin ailesine de yuz verme, arkasini toparlayamazsin sonra cnm.
Esinde sana rest cekmeye kalktiginda, sen cek restini, koy tavrini ve ardinda da dur.
Nasil alistirirsan oyle gidersin.
Tavizde tavizi dogrurur.
Birde sen istedigin kadar iyi niyetli yaklas, ne esin ne de ailesi bunu anlamaz.
Bosver sen saygini yitirme ama gonlun nasil istiyorsa oyle davran.
Haftasonlari da oturun kendi evinizde anacim:))

kaynanamlar acayip insanlar zaten bir iki defa annemlere gittiğimizde onlara ugramadgımız oldu.eşimi arayıp hepsi sitem etmiş görümcem aramış bagırmalar falan hepsi küstü nerdeyse.kaynanam ameliyat oldu diye gidiyoruz her hafta.iş falan yapamıyor.gidip köle gibi çalışıyorum.

ahh bu aileler evlilkte tartışmalar genelde 3.kişilerden kaynaklanıyor canım gitmek istemiyorum canım istemiyor desen eşine yanlış mı anlar yada gittiniz akşama kadar kaynananda akşam da annene gitseniz otursanız olmazmı?

gitmek istemiyorum desem biliyorumki oda benım annemlere gitmiycek ve yine sorun olacak...zaten öyle oluyor önce kaynanamlara gidiyoruz sonra annemlere gidiyoruzz.ama 5 saat kaynanamlarda geçiyorsa 2 saat bizde...

yeni evlisiniz bi düzene oturmamış olabilir ama kavgayla düzelmez bunlar
siz eşinize demişsiniz ya sen benim annemlerin geldiği günleri çeltik mi atıyorsun diye ama sende gittik mi 10 saat oturuyoruz demişsin yani boşuna bi inatlaşma içine girmişsiniz
biz haftanın bi günü kayınvalidemlere bi günü de annemlere yemeğe gidiyoruz ikimizde çalıştığımız için ve her hafta gittiğimiz için pek gelmiyorlar bize
sakin bi zamanda kavga etmeden konuşun yorulduğunuzu kalp kırmamak için kendi evinde vakit geçiremediğinizi haftasonu birlikte zaman geçirmek istediğinizi söyleyin senin ailen benim ailem ayrımı yapmadan iki tarafı da kırmadan orta yol bulmak istediğinizi söyleyin
uzak mı oturuyorsunuz ailelere

Hadi kayinvaliden ameliyat olmus yardima gidersin anlarimda, gorumcen ne halt yemeye karisiyor size?
Birde gorumcen bekar mi?

Esinle konusmalisin, onun ailesi varsa seninde var.
Rekabet soz konusu degil.
Ister gidersin ister gitmezsin, o da senin vicdanina kalmis bisi.
Restini 1 kere cek, hergun bu konu uzerine tartismak anlamsiz.
Bi muddet gitmeyin ailelere, beraber gezin tozun, yada evinizde oturun.
Gorumce ile mesafeni mutlaka koru, bi haltlar cevirmezsin.

Son düzenleme:
Hadi kayinvaliden ameliyat olmus yardima gidersin anlarimda, gorumcen ne halt yemeye karisiyor size?
Birde gorumcen bekar mi?

karışıyor işte.kendısı hasta o yüzden iyice şımartmışlar başlarına çıkmış oda.30 yaşında 10 yıllık evli.annem ameliyat oldu diye hep annesınde kalıyor kocasında kendı evlerinde kalıyor..madem annenden ayrı yatacaksın bir gün neden kocasının yanını değilde bizim evi tercih ediyor anlamadım..

bunlar ufak tefek şeyler bana göre fazla uzatmamak lazım ..

her sıkıntı duyduğun olayı özellikle eşinin ailesiyle eşine söylememen lazım ..

evliliğin ilk dönemlerinde herkes aynı sıkıntıyla az çok karşılaşıyor ..

gelinsen böyle kendi ailene ayda bi kere ama eşinin ailesine sık sık uğrayacak ve onlarla kendi aevlatlarından daha çok ilgileniceksin ..

bak ozaman senden kıymetlisii varmıı ama azıcık sık dişini nolurr eşine bu kadar senin ailen benim ailem muhabbeti yapma bırak o ne derse desin ama sen sabırlı ol .. mükafatını fazlasıyla alırsın ..
canım benim huzur istiyorsan önce eşinle iyi olucaksın onun gönlünü yapıcaksın ki oda eşim ve ailem diye bölünmeyecek ..

samimi olarak düşüncelerimi yazdım umarım kırılmazsın bana ..

gitmek istemiyorum desem biliyorumki oda benım annemlere gitmiycek ve yine sorun olacak...zaten öyle oluyor önce kaynanamlara gidiyoruz sonra annemlere gidiyoruzz.ama 5 saat kaynanamlarda geçiyorsa 2 saat bizde...

aynı durum bizde de var malesef allahtan küsmüyorlar annemler ama eşim de aynı senin eşin gibi davranıyor problem çıkarıyor napıcaz inan bilmiyorum ayrım yaptığımı düşünüyor eşim :((

bunlar ufak tefek şeyler bana göre fazla uzatmamak lazım ..

her sıkıntı duyduğun olayı özellikle eşinin ailesiyle eşine söylememen lazım ..

evliliğin ilk dönemlerinde herkes aynı sıkıntıyla az çok karşılaşıyor ..

gelinsen böyle kendi ailene ayda bi kere ama eşinin ailesine sık sık uğrayacak ve onlarla kendi aevlatlarından daha çok ilgileniceksin ..

bak ozaman senden kıymetlisii varmıı ama azıcık sık dişini nolurr eşine bu kadar senin ailen benim ailem muhabbeti yapma bırak o ne derse desin ama sen sabırlı ol .. mükafatını fazlasıyla alırsın ..
canım benim huzur istiyorsan önce eşinle iyi olucaksın onun gönlünü yapıcaksın ki oda eşim ve ailem diye bölünmeyecek ..

samimi olarak düşüncelerimi yazdım umarım kırılmazsın bana ..

kaynanamlar ve annemler yakın bizde 15-20 dk lık uzaklıktayız araba ile.
kendı oğullarından çok ilgileniyrum gerçekten ben anneme babama davranmadıgım kadar iyi davranıyorum anneme masaj yapmış saçını başını taramış insan değilim ama kaynanama yapıyorum resmen.bu bana zor geliyor işte elbette yapıcam kaynanam neticede ama yaranamıyorum yine.bi kere benım gelinim iyi demezler laf sokma çabasındalar devamlı bende soğuyorum böyle olunca.

bencede esinin gonlunu yapip ona yon vermeye calis onun yaninda hic bir sekilde sikayet etme krsinlikle tatli dilinden taviz verme sonra iste onu dusunuyomuz gibi bu hafta gitmeyelim evde dinlen sen cok yoruldun istebu haftasonunu kendimize ayirslim diye yavas yavas bu ziyaretleri azaltabilirsin anladigi kadariyla hic bir erkege kavgayla restle sitee bisey yaptiramiyosun ama karsisindakini tatlin dili onu dusunen biri gibi gorunce yelkenleri suya indirir biraz abir istiyor ama olsunsonuc iyi oluyo birde esinin yaninda ne kaynananla neden grumceyle catisma o yokken catissan bile seni sikayet ederse gorumcen aaa ben oyle demek istemedim yanlis ablamis x abla falan diye gozl doldur be hic oyle demek isermiyim diyesonunda esnin kayitsiz sartsiz senin tarafinda oldugunu gorursun...

bencede esinin gonlunu yapip ona yon vermeye calis onun yaninda hic bir sekilde sikayet etme krsinlikle tatli dilinden taviz verme sonra iste onu dusunuyomuz gibi bu hafta gitmeyelim evde dinlen sen cok yoruldun istebu haftasonunu kendimize ayirslim diye yavas yavas bu ziyaretleri azaltabilirsin anladigi kadariyla hic bir erkege kavgayla restle sitee bisey yaptiramiyosun ama karsisindakini tatlin dili onu dusunen biri gibi gorunce yelkenleri suya indirir biraz abir istiyor ama olsunsonuc iyi oluyo birde esinin yaninda ne kaynananla neden grumceyle catisma o yokken catissan bile seni sikayet ederse gorumcen aaa ben oyle demek istemedim yanlis ablamis x abla falan diye gozl doldur be hic oyle demek isermiyim diyesonunda esnin kayitsiz sartsiz senin tarafinda oldugunu gorursun...

çok istiyorum bende görümceme karşılık vermeyi ama yapamıyorum..kırmak istemiyorum galiba.beynınde bi kitle var çünkü stres yapmasını istemiyorum.zaten başıma ne geliyosa iyi niyetimden geliyor.bi şekilde kaynanamlara gitmeyi engellesem bu sefer benm annemler diyecek bize gelmiyosunuz diye.gitsek yine kaynanamlar bekliyecek yanı durum kördüğüm.

kendı oğullarından çok ilgileniyrum gerçekten ben anneme babama davranmadıgım kadar iyi davranıyorum anneme masaj yapmış saçını başını taramış insan değilim ama kaynanama yapıyorum resmen.bu bana zor geliyor işte elbette yapıcam kaynanam neticede ama yaranamıyorum yine.bi kere benım gelinim iyi demezler laf sokma çabasındalar devamlı bende soğuyorum böyle olunca.

Arkadasim, sana laf sokan bir k.valideye neden masaj yaptigini inan ki cozemedim.

Arkadasim, sana laf sokan bir k.valideye neden masaj yaptigini inan ki cozemedim.

aslında durum şu ki.kaynanam gerçekten çok iyi bi insan banada çok iyi davranır.ama kızının yanında değişiyor kadın..kadın benı kucagına alıp seven bir kadın ama görümcemn yanında bunu yapsa görümcem anında çemkiriyor anne kendınden ödün verme herkes için diye.
bide kaynanam ameliyatlı yardım etmek istiyorum gerçekten kötü gelin olmak istemiyorum öyle düşünmelerini istemiyorum sanırım burda hata yapıyorum.

yukarda arkadaş yapman gerekeni çok güzel anlatmış.bu sorunu eşinle tatlılıkla iyilikle konuşarak çözebilirsin biraz sabırlı olursan yavaş yavaş bu gitme gelmeleri azaltıp bir düzene oturtabilirsin.bu hafta evde kalalım dinlenelim yada sinemaya gidelim arkadaşlarla buluşalım vs gibi önerilerle orta yolu bulursunuz canım ama tatlı dille yaklaş zıtlaşma derim:31:

en güzeli uzak bir memlekette oturmak benim gibi yazları anneme giderim 1 ay kalırız kaynanamlara kışın gideriz 3 bilemedin 4 gün kalırız çünkü eşim bile annesigilde kalmak istemiyor rahat edemiyor yanii annemlerde daha rahatım diyor ama her erkek bir değil işte
birde şunu anlamıyorum erkek nie illa annesinde daha çok zaman geçirmek için eşini zorlar ki hayret bişey yaa madem oda sıkılmış bu durumdan eşit olsun herşey bir seferinde senin annenlere önce gidin diğerinde kaynananlara gidin bir gidişinizde annenlerde 5 saat oturun diğer seferinde kaynananlarda eşinle böyle anlaşmaya varın ve bunları ailelerinizle paylaşın yoksa aramız açılıyor deyin biz mutsuz oluyoruz deyin konuşun onlarda anlayışla karşılarlar inşallah yoksa yine bildiğinizi yapın
ayrıca kaynananı sırtında da taşısan yine yaranamazsın yine adı üstünde o kaynana sen gelinsin .......

Nasıl yani? Siz bu kadar ilgili alakadarken bile mi sorunlar çıkıyor??

Tabii ben daha evli olmadığım için, şu anda olaya konuları yaşamayan biri olarak yorum yapıyor olacağım.
Fakat bence sizin yaptığınız en büyük yanlış bu, etrafımdan gördüğüm kadarı ile, ne kadar mesafeli ve sadece gerektiği kadar ilgili davranırsanız, aranız o kadar iyi olur düşüncesindeyim...
Ama hayatın her evresinde bu böyle değil midir? Kendinden ne kadar ödün verirsen ve ne kadar kendini bir konuda hırpalarsan o kadar üzülen sen oluyorsun neticede.
Başka da kimseye birşey olmuyor, bence ailelere yakın oturuyor olmanızında dez avantajlarından biri bu olsa gerek, yakınsınız diye devamlı onlara gitmenizi ilgilenmenizi beklerler.

Kendi ailenin bu kadar tavır koyması yanlış, sonuçta sen evlisin artık ve eskisi gibi kendi ailen ile ilgilenemeyebilirsin.
Tabii ki gidilir, ziyaretler yapılır yeri geldi mi kalınır bile (duruma göre).
Fakat bu demek değil ki haftada 2-3 sefer gideceksin, bence haftada 1 sefer her iki aileye de ziyaret yeterli bir miktardır düşüncesindeyim.
Tabii dediğim gibi, ben daha evlenmedim ve bu gibi durumları yaşamadan yaptım yorumu...
Allah kolaylık versin size... İnşallah sorunlarınız hallolur...

en güzeli uzak bir memlekette oturmak benim gibi yazları anneme giderim 1 ay kalırız kaynanamlara kışın gideriz 3 bilemedin 4 gün kalırız çünkü eşim bile annesigilde kalmak istemiyor rahat edemiyor yanii annemlerde daha rahatım diyor ama her erkek bir değil işte
birde şunu anlamıyorum erkek nie illa annesinde daha çok zaman geçirmek için eşini zorlar ki hayret bişey yaa madem oda sıkılmış bu durumdan eşit olsun herşey bir seferinde senin annenlere önce gidin diğerinde kaynananlara gidin bir gidişinizde annenlerde 5 saat oturun diğer seferinde kaynananlarda eşinle böyle anlaşmaya varın ve bunları ailelerinizle paylaşın yoksa aramız açılıyor deyin biz mutsuz oluyoruz deyin konuşun onlarda anlayışla karşılarlar inşallah yoksa yine bildiğinizi yapın
ayrıca kaynananı sırtında da taşısan yine yaranamazsın yine adı üstünde o kaynana sen gelinsin .......

eşimde ilk aylarda öyleydi bize daha çok gitmek isterdi ama ailesi küsünce surat yapınca onların etkisi altında kaldı eminim..bide babam sağolsun eşimle bi konuşma yapmış annenlerede git üzülmesinler,sen erkek evlatsın hep beklerler senı,ablanada git otur yarım saat üzülmesin.ablasıyla annemler aynı binadalar..babamı eşim idol olarak görüyor neredeyse o yüzden onunda etkisi var..

Back
X