Bıktım

hayalperestprenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
164
Puanlar
103
Kızlar merhaba. 2 bebeğim var biri 2 yaşında biri 6 aylık. Bugün misafirimiz gelecek, bende sabah kalkıp biraz evi toplayayım hazırlık yapayım dedim. Kalktım küçük olan benimle uyandı, yedirdim tekrar uyutup odadan çıktım. Tam temizliğe başladım ki küçük olan tekrar ağlamış duymamışım eşim de bakmayınca sesiyle diğerini de uyandırmış. Çocuklara bakta azıcık toplayayım bari dedim. Hiç oralı olmadı. Eşimle aynı saatte yattık bi bir de ben gün içinde iki çocukla uğraşıyorım. Çok yorgunmuş, çok uykusu varmış bilmem ne. Bir de tartışınca küfür etti bana. Şimdi kendisi uyuyor. Ben çocuklarla başka odaya geldim. Misafiri de kendisi çağırdı üstelik. Ne yapmalıyım?

Misafir kim? Gelince “kusura bakmayın eşim baba olduğunun farkına varamadığı için çocuklarla ilgilenmeyince ben hazırlık yapamadım. Evimiz dağınık, ikram edecek bir şey yok ama hoşgeldiniz” deyin. Sonrasında küfür, hakaret, şiddet görmeyecekseniz tabi.

Şöyle adamlara peş peşe çocuk yapmayı bırakın artık ya

Ayrıca sen asla çalışmak istemeyip evde devrilip yattığın için başına bunlar geliyor biliyorsun değil mi? 2 çocuğu da çalışmamak için yapmışsın şimdi ceremesini çekiyorsun.

İkramların hepsini dışarıdan aldır. Evi de temizleme, olduğu kadar. Senin misafirine bir başıma bu kadar yetişebildim dersin

Kendi misafirini kendi ağırlasın diyeceğim de beş çeşit kek börek yap ağırla, yarasın kocana. İki çocuk yaptığına göre biri daha bir yaşına gelmeden ne yapsan azdır

Ben burada buna ikna oldum ya sırf kimse çalış demesin diye peş peşe çocuk doğurup duruyorlar.

Eşiniz uyanında evde hazırlık ve düzen olmadığını görecek. Beğenmezse toplayacak. Onu çarşıya yollayacaksınız. El yapımı börek, poğaça, tatlı aldıracaksınız. İki çocuklu eve gelen kimse dağınıklığı önemsemez, eşiniz toparlamazsa siz de toplamayın ve o konuyu takmayın. Misafirler geldiğinde çayı demleyip yiyecekleri ikram edeceksiniz, bu kadar.

Ben burada buna ikna oldum ya sırf kimse çalış demesin diye peş peşe çocuk doğurup duruyorlar.
Kız konularında var zaten hiç çocuğu yokken eşi çalış çalış diyormuş demesin diye doğurmuş resmen

Ben olsam misafir için hazırlık yapmam. Gelenlere hazır şeyler ikram ederim. 2 çocukla bir şey hazırlamadığımı da söylerim. Ama bu geçici bir çözüm. Koca kişisi kendine gelmedikçe sen daha çok küfür duyarsın.

Çocuk yapma mesela

Kız konularında var zaten hiç çocuğu yokken eşi çalış çalış diyormuş demesin diye doğurmuş resmen
Ağırlasın o zaman, işte çalışmayan evde çalışacak. Hayat kimseyi yan gelip yatırmıyor

Çocuklar doğmuş, kocanın karakter bu şekil şu an bunları değiştiremeyiz.

İki seçenek var, birinci seçenek misafir geleceğini önceden bildiğiniz için akşam çocukları uyuttuğunuzda hazırlığınızı yapacaktınız artık iki çocuklu bir anne için daha sistematik davranmanız gerekiyor bunu eleyelim

İkinci seçenek eşinize uyanınca hazır poğaça börek tatlı tuzlu aldırmak yanına çayınızı kahvenizi demlemek iki çocukla da olabildiğince oyuncaktır ıvırdır zıvırdır göz önünde olmayacak şekilde toparlayıp etrafı düzeltmek ve misafirleri ağırlamak

Başka yolu yok şu an için

`