bilemiyorum bilmiyorum bilmiyorummm...:(

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
selam kızlar;
benim sorunum işim :(
işsiz değilim ama işimdende hiç memnun değilim bilgisayar prog. mezunuyum ama hiç mesleğimle alakalı bi işde çalışamadım olmadı...
şimdi özdilek unlu mamüllerdeyim nişanlıyım çeyiz yapıyorum babam annem alamayız diyolar hiç bişeyini diyolar çalışmak zorundayım işden öyle sıkıldım ki 2 kız var eziyorlar çok hep müsteriye bana baktırıyolar uyanıklık yapıyolar bende insanları kırmayı sevmiyorum pek bişey demiyorum vardıyalı işim gece vardiyasıda var öğlen 4 gece 12,8 ay oldu ama işe gireli onlar açılışdan beri çalıştıkları için hep bi üstünlük taslama yoruldum nişanlım evlenince orada çalıştırmam diyo seni gece vardıyası na bırakmam diyo yani daimi bi iş değil benim için,evlenincede çalışacağım bi işim olsun istiyorum ama iş bulamıyorum ya burdan çıkınca iş bulamazsam diye korkuyorum zaten kışında evde çok sıkılırım çok daraldım bilmiyorum bi çıkar yol istiyorum işten cook sıkıldım ;((

evet bakıyorum ama nasıl biş de çalışabilirim onu bile bilmiyorum bilgi işlem veya sekreterlik olabilir diyorum ama benim istediğim işler beni istemiyoo

ben kendimden örnek vereyim size.bende istemediğim işlerde çalıştım ama zorla burnumdan gele gele.size tavsiyem istemediğiniz işte çok kalıcı olmayın.ben bile bu ara yine bi işe hazırlanıyorum ama geçici düşünüyorum.hep daha iyisini isteyinn ve öyle olsun.çabalayın vazgeçmeyin o işi kendinize basamak görün ben işyerlerimden çok şeyler öğrendim sevmesemde.ama işimi amaç değil araç olarak kullanıyorum.izin günlerinizde tıbbi sekreterlik kursunua yazılabilirsiniz.ben son işyerimde çalışan birini yönlendirdim şua hastanede çalışıyo.

iş arama sitelereden cv oluşturup sürekli başvurularınızı yapın, kısa sürede inşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz, Bence de iş bulmadan işten ayrılmayın hem sizin evde olmanız sizin için zor olur hemde ailenizi söyledikleri doğrultusunda iş için ayrı bir baskı görebilirsiniz... Çalıştığınız kızları görmemezlikten gelmeye çalışın yoklarmış gibi, elbet bir yolu bulunuz yada ne bilim müdürünüze felan anlatın

Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum.
Seni çok iyi anlıyorum.
Herkes bilgisayar programcılığını duyunca ooo iyi iş var sizin sektörde diyor ama öyle değil.
İnşallah en kısa zamanda kafana göre bi iş bulursn..:50:

bilg programcısı arkadaşım var yazılımcı maaşı 3000 hayret hayat çok tuhaf...

tutturan tutturuyo ama bu tür işlerde hep tecrübe istediler hep kapıdan döndürüldüm grafiker olmak istiyordum kurslara gittim ama tecrübe istediler yine olmadı olmadı :(

Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum.
Seni çok iyi anlıyorum.
Herkes bilgisayar programcılığını duyunca ooo iyi iş var sizin sektörde diyor ama öyle değil.
İnşallah en kısa zamanda kafana göre bi iş bulursn..:50:

siz çalışıyor musunuz ?

tutturan tutturuyo ama bu tür işlerde hep tecrübe istediler hep kapıdan döndürüldüm grafiker olmak istiyordum kurslara gittim ama tecrübe istediler yine olmadı olmadı :(

evet tecrübe gerçekten istiyolar.ama bu dediğim arkadaşım zamanında grafiker olmak istemiş çok ve inanırmısın 5 kuruş almadan aylarca çalıştığını söyledi.ve sonunda grafik işinide yapmış başarmış ve o işten para kazanmaya başlamış.yazmış hep cv lerine tecrübe kazanmak istiyorum diye üstüne basa basa şirketlere.tecrübesiz öğrenmek için işi kabul edildi.yoksa heryer evet tecrübe arıyo doğru...boş zamanlarınızda grafik üzerine çalışın derim ben.azimli insana hayranım

5 ay parasız grafikerlikte çalıştım tecrübe olsun diye ama yine maaş bağlamadılar çıktım parasız çalışcak yaşıda geçtim sanki,para için çalışıyorum alakasız meslek yapıyorum pasta satıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum

kpss girdim olmadı,notere dedim bundan 1 yıl önce iş öğretin para almayayım stajer olayım ona da çağırmadılar iş aramak bile tiksindiriyo artık pes ediyorum galiba :(

5 ay parasız grafikerlikte çalıştım tecrübe olsun diye ama yine maaş bağlamadılar çıktım parasız çalışcak yaşıda geçtim sanki,para için çalışıyorum alakasız meslek yapıyorum pasta satıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum

kpss girdim olmadı,notere dedim bundan 1 yıl önce iş öğretin para almayayım stajer olayım ona da çağırmadılar iş aramak bile tiksindiriyo artık pes ediyorum galiba :(

zor tabi okuyup böyle bu halde olmak napalım hayat herkese aynı imkanları sunmuyoo...

zor tabi okuyup böyle bu halde olmak napalım hayat herkese aynı imkanları sunmuyoo...

haklısın canım ama artık en azından aa sen okudun orda mı çalışıyon laflarını unuttum takmıyorum gerçekten ya da alıştım

annem geçen nişanlım ve ailesinin yanında şöyle dedi kaynanam işinden memnun musun dedi idare ediyorum dedim annem de sanki tezgahtar olsun diye okuttuk dedi gülüştüler gülüştüm napayım

haklısın canım ama artık en azından aa sen okudun orda mı çalışıyon laflarını unuttum takmıyorum gerçekten ya da alıştım

annem geçen nişanlım ve ailesinin yanında şöyle dedi kaynanam işinden memnun musun dedi idare ediyorum dedim annem de sanki tezgahtar olsun diye okuttuk dedi gülüştüler gülüştüm napayım

öle derler aldırış etme bende mücadele ediyorum çok şeyler yaşadım ama yılmadım ayakta durmaya çalışıyorum.buna mecburuz çünkü gülmek zorundayız.okuyupda işsiz kalanda var okumayıp güzel işi olanda...

Grafikerlikte çalışırken yaptığınız işler nasıldı. Size ait bir ürün çıkarabildiniz mi? Ya da evde kendi kendinize çeşitli tasarımlar yapabilir misiniz? Misal logo tasarlarsınız. Bunlardan bir portföy oluşturabilirsiniz. Basit bir web sayfası üzerinde yaptıklarınızı sergiler, çıktılarıyla da işlere başvurursunuz. Bu şekilde karakter tasarlayan birini biliyorum. Çizgi karakterler. Bir oyun firmasına daha önceki tasarımlarını göstererek başvurmuştu. Bu şekilde kariyer sitelerinden de başvurularda bulunabilirsiniz. Mühim olan insanlara gösterecek bir şeylerinizin olması.

Neden bulamayasın iş..Bence gayette güzel bulursun. Kariyer.net e cv gir orası bile yeter. İlk başlarda pek tatmin olmazsın belki maaşla filan ama kesin bulursun. Korkma sadece cesur ol. Ben her işten çıkarken ayy birdaha iş bulamam diye korkardım ama hep de bir öncekinden daha iyisini buldum .Oluyor yani. Benim bir ark. var iş bulamam korkusuna yıllardır memnun olmadığı yerde çalışıyor. Bence cesaret , birazda uğraş az da kısmet varsa gerisi gelir..

Siz programcıyız diyorsunuz bundan 14 sene önce bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum sandım ki tüm işler bana gelecek öyle havalıyım :) Gerçek dünya ile tanışınca öyle olmadığını gördüm... İlk iş yerim bir tasarım firması idi ve ben oraya öyle komik bir maaşa başladım ki anlatamam, yazılım yapacağım ama hak getire.. ne biliyorsun dersen okulda teori tamam pratik sıfır. Tek yaptığım iş ise o güne kadar staj! O firmada 1 yıl iş öğrenmek adına çalıştım, resmen süründüm desem yeridir ancak sonrasında Türkiye'nin sayılı firmalarından birisine geçtim..

Mesleğini yapmak istiyorsan gözünü karartıp sıfırdan başlayacaksın...
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama sana tavsiyem çağrı merkezi olabilir yükselme şansın var, çağrı merkezi yöneticiliğine kadar yolu var birde açık öğretim 4 yıllığa tamamlarsan son derece keyifle çalışabilirsin..

Sağlık sektörü olabilir bilgisayar kullanımın iyi hastanelerin belirli departmanlarına başvurabilirsin..

ya da sıfırdan başlamayı göze alıp üç kuruşa belli bir süre bir yerde işi öğrenebilirsin..

sevgiyle...

Back
X