Bilemiyorum...

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Merhabalar;
2018 üniversite sınavına girmeye ve Sosyoloji okumaya karar vermiştim. Ama çok fena gel gitlerim ve kaygılarım var. Birincisi neredeyse 24 yaşıma giricem. Diğer insanlar gibi şuna ilgim ya da yeteneğim var diyemiyorum. Çünkü henüz keşfemedim. Ve bu durum canımı sıkıyor. Sosyoloji sevdiğim bir bölüm ama iş alanlarına çok vakıf değilim. Sınava girsem ayrı bir dert girmesem ayrı bir dert. Ben neden diğer insanlar gibi değilim. İnsanlar bir alan belirliyor. Ve başarılı oluyorlar.Ben neden henüz bu alanı keşfedemedim. Lütfen beni aydınlatın. Ne yapmalıyım?

Korku ve kaygıların seni oturduğun sandalye ile bütünleştirir. O yüzden ayağa kalk ve adım at. Bol bol araştır, nerde olmak istiyorsun, ne olmak istiyorsun durmadan araştır. Yapmak istediğin ne varsa yap, erteleme.

Korku ve kaygıların seni oturduğun sandalye ile bütünleştirir. O yüzden ayağa kalk ve adım at. Bol bol araştır, nerde olmak istiyorsun, ne olmak istiyorsun durmadan araştır. Yapmak istediğin ne varsa yap, erteleme.
Teşekkür ederim. Sosyoloji istediğim bir bölüm aslında sosyal bilimleri çok seviyorum. Sadece ucu bucağı net sınırları yok gibi. Bu yüzden ister istemez kaygılanıyorum.

Sosyoloji süper bir karar:sampiyon: bemim de ilgimi çeken bir bölümdü ünv. sosyoloji okuyan arkadaşları gördükçe.okumasi da eğlenceli olur kanısındayım.

Sosyoloji süper bir karar:sampiyon: bemim de ilgimi çeken bir bölümdü ünv. sosyoloji okuyan arkadaşları gördükçe.okumasi da eğlenceli olur kanısındayım.
Peki ya sonrası? İşte ondan emin değilim.

Sosyoloji mezunuyum bir kere daha gelsem yine okumak isterdim :-) ama iş imkânları fena iyi değil. Ben formasyon sahibiyim özel ders veriyorum. Akademiye girmeye uğraşıyorum ama bir müddet askıya aldım. Çok yoğunum.

sosyoloji iyi bir bolum ilerleyen zamanlarda tipki aile hekimligi gibi her aileye bir sosyolog planlari var nekadar isleme konur bilemem ama bu sartlar altinda onu açik bir meslek

Sosyoloji mezunuyum bir kere daha gelsem yine okumak isterdim :-) ama iş imkânları fena iyi değil. Ben formasyon sahibiyim özel ders veriyorum. Akademiye girmeye uğraşıyorum ama bir müddet askıya aldım. Çok yoğunum.
Ya çok sevindim. Bencede bir insan ufkuna hizmet etmek istiyorsa mutlaka okumalı..

sosyoloji iyi bir bolum ilerleyen zamanlarda tipki aile hekimligi gibi her aileye bir sosyolog planlari var nekadar isleme konur bilemem ama bu sartlar altinda onu açik bir meslek
Ya gerçekten mi? Çok sevindim...

Ya çok sevindim. Bencede bir insan ufkuna hizmet etmek istiyorsa mutlaka okumalı..
Canım tabi ki ben çok severek okudum. Ama şu da bir gerçek ki günümüz şartlarında hemen yerleşemiyorsun. Aynı anda çift anadal ya da açıktan bir bölüm yazmanı tavsiye ederim. Tarih gibi. Formasyon ve Aile Danışmanlığı sertifikalar ondan yararlanıp her an tetikte olman lazım. Yabancı dil şart.

Sonrası hemen atama olmasa da, Asdep, SYDV gibi alımları takip edebilirsin. En kötü ihtimal formasyonu kullanıp özel ders verebilirsiniz atanana kadar. Kazancım iyi şükür. Ama henüz atanamadım. Bu zorlukları da düşünmen lazım. Sosyoloji bana çok şey kattı.

Ya gerçekten mi? Çok sevindim...
ben 2 yillik sosyal hizemtler okuyorum aciktan sonra sinavla sosyoloji bolumune gecebiliyormusum bunun icin okuyorum ogretim gorevlisi bir arkadasim uzerine basa basa sosyolojinin onu cok acik diyerek bu fikri verdi bana
sosyologlar icin plan guzel ama hayata gecirilirse ki bence gecirilir

Sosyoloji denilince aklıma şu sahte psikolog geliyor :) neyse... Bence de sosyoloji güzel bölüm. Mezun bi arkadaşım, çok seviyor mesleğini. Yolun açık olsun

Sosyolojide okuduğun üniversite de çok önemli. Mesela; Konya Selçuk, Sakarya, Ankara Gazi, İzmir Dokuz Eylül, Erciyes Kayseri gibi ilk sıralamalarda olan zor yerleri seç ki aldığın eğitimin niteliği olsun.

Canım tabi ki ben çok severek okudum. Ama şu da bir gerçek ki günümüz şartlarında hemen yerleşemiyorsun. Aynı anda çift anadal ya da açıktan bir bölüm yazmanı tavsiye ederim. Tarih gibi. Formasyon ve Aile Danışmanlığı sertifikalar ondan yararlanıp her an tetikte olman lazım. Yabancı dil şart.

Sonrası hemen atama olmasa da, Asdep, SYDV gibi alımları takip edebilirsin. En kötü ihtimal formasyonu kullanıp özel ders verebilirsiniz atanana kadar. Kazancım iyi şükür. Ama henüz atanamadım. Bu zorlukları da düşünmen lazım. Sosyoloji bana çok şey kattı.
Gercekten emek isteyen bir bölüm. Bunun farkındayım. Bakalım gayret benden takdir Allahtan..

Sosyolojide okuduğun üniversite de çok önemli. Mesela; Konya Selçuk, Sakarya, Ankara Gazi, İzmir Dokuz Eylül, Erciyes Kayseri gibi ilk sıralamalarda olan zor yerleri seç ki aldığın eğitimin niteliği olsun.
Şehir dışına çıkamam. Mesela istanbul üniversitesi nasıl?

Şehir dışına çıkamam. Mesela istanbul üniversite nasıl?
İstanbul da gayet iyi canım. Üst sıralarda o da. Ben Karabük te başladım, Erciyes' e yatay geçiş yaptım. Eğitimlerinin arasında dünya kadar fark vardı

İstanbul da gayet iyi canım. Üst sıralarda o da. Ben Karabük te başladım, Erciyes' e yatay geçiş yaptım. Eğitimlerinin arasında dünya kadar fark vardı
Bir arkadaşım Konya Selçuk Üniversitesinden mezun oldu. Zehir gibi bir çocuk. Ama özgür düşünce ortamı tam manasıyla yokmuş. Bir kaç kere dersten atıldı.

Back
X