Bilen birinin cevabına ihtiyacım var

MorSeker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
596
571
103
Burası yeri değil diye konuyu taşınır belki...

Ama lütfen cevap almak istiyorum önce benim için sorun suan. Belki yeni ogrendim yada pek bilgim yok diye böyle düşünüyorum.

30. Haftamdayım kan idrar testi yapıldı bugün. Seker yükleme yapmadık sadece tok karnınaydım tokluk şeker 116 normal dedi doktor.
İdrarda şeker çıkmış yarın gel yükleme yapalım dedi.
Şimdi soruyorum normalde şekerim yok. Oğlumda gebelik sekeri çıkmadı.
Kanda çıkmayan şeker idrarda çıkar mı. İdrarda çıkması şeker var anlamına mı gelir. Eğer şeker varsa bu zamana kadar bilinmeyen şeker çocuğa zarar vermiş midir.

Cevaba ihtiyacım var yoksa yarın tahlil sonuçlarına kadar aklıma hersey gelir. :KK43:

valla şu şeker yüklemesi beni bir türlü çözemediğim bir konu..
canan karataya göre kesinlikle yapılmaması gerekiyor ve hatta çok mantıklı şekilde açıklıyor durumu..

sizin sorunlarınızın cevabını bilmiyorum ama ben 2 hamileliğimde de yaptırmadım..

Tam bilemiyorum yanıltıcı birşey söylemek istemem ama
idrar da şekerin çıkması için kan şekerinin yüksek olması gerekir.
tokluk oranın iyi, onun için açlık oranına da bakmak istemiştir doktorun.

Tam bilemiyorum yanıltıcı birşey söylemek istemem ama
idrar da şekerin çıkması için kan şekerinin yüksek olması gerekir.
tokluk oranın iyi, onun için açlık oranına da bakmak istemiştir doktorun.

saçma bi yorum olacak ama; benim aklıma gelen tok karnına meyve suyu içtim ultrasonda bebek hareket etsin yüzünü göstersin diye ondan fazla şeker idrardan atıldı mı diye düşünüyorum. Tabi hiç bir bilgim yok bilen kişiye saçma gelebilir yorumum :oops:

valla şu şeker yüklemesi beni bir türlü çözemediğim bir konu..
canan karataya göre kesinlikle yapılmaması gerekiyor ve hatta çok mantıklı şekilde açıklıyor durumu..

sizin sorunlarınızın cevabını bilmiyorum ama ben 2 hamileliğimde de yaptırmadım..

Bende ilk gebeligimde herseyi yaptırdım doktor ne dediyse. Bunda bu konu uzun süredir gündemde ve dediğiniz gibi açıklaması mantıkli ama şeker var ise önlem alınmazsa çocuk kalan zamanda da zarar görebilir bu engelleniyor.

Bende yaptirmama kararı almıştım böyle olunca yaptırmam gerek diye düşünüyorum.

saçma bi yorum olacak ama; benim aklıma gelen tok karnına meyve suyu içtim ultrasonda bebek hareket etsin yüzünü göstersin diye ondan fazla şeker idrardan atıldı mı diye düşünüyorum. Tabi hiç bir bilgim yok bilen kişiye saçma gelebilir yorumum :oops:

:))
Senin kan da tokluk oranın 116.
14O mg barajını geçmemiş.
Normal şartlarda idrarında çıkmaması lazımdı.

Çünkü dediğim gibi şeker hastalarında kan şekerinin yükselmesi sonucu idrar da cıkar diye biliyorum.
O zaman da idrarda çıkınca şeker vardır anlamına geliyor.
Abim de şeker hastası, ondan dolayı bir aralar epey araştırmıştım.
Meyve suyu bunu etkiler mi orasını bende bilmiyorum :)))

Kesinlikle yūkleme yaptirmayin.. Canan karatay i dinleyin. Internette videolari var izleyin.. Ben bu durumda olsam yaptirmam..ben yukleme yaptirdim yuksek cikti tekrarladilar ikikez yasamis oldum.. Ama ozaman bu bilgiye sahip degildim.
Yukleme yaptirmak istemediginizi tahlil vermek istediginizi soyleyin tahlilden oncede baklava yiyin biraz.. Canan hocaboyle soyluyor

:))
Senin kan da tokluk oranın 116.
14O mg barajını geçmemiş.
Normal şartlarda idrarında çıkmaması lazımdı.

Çünkü dediğim gibi şeker hastalarında kan şekerinin yükselmesi sonucu idrar da cıkar diye biliyorum.
O zaman da idrarda çıkınca şeker vardır anlamına geliyor.
Abim de şeker hastası, ondan dolayı bir aralar epey araştırmıştım.
Meyve suyu bunu etkiler mi orasını bende bilmiyorum :)))

Kesinlikle yūkleme yaptirmayin.. Canan karatay i dinleyin. Internette videolari var izleyin.. Ben bu durumda olsam yaptirmam..ben yukleme yaptirdim yuksek cikti tekrarladilar ikikez yasamis oldum.. Ama ozaman bu bilgiye sahip degildim.
Yukleme yaptirmak istemediginizi tahlil vermek istediginizi soyleyin tahlilden oncede baklava yiyin biraz.. Canan hocaboyle soyluyor

Zaten tahlilden önce meyve suyu içtim ondan idrarda çıktımı acaba diyorum saçma olabilir tabi fikrim.

Bunu yaptirmamakta bir risk değilmi bence yatırın diyen dr ile yaptırma diyen dr iki düşünce açıklamalarıda mantıklı arada olan bize oluyor valla

Senin yol haritan şuan da doktorun,
neyin gerekli neyin gerekli olmadıgını sana sadece o söyleyebilir.
Olmadı 2 farklı doktorun görüşünü al, öyle karar ver.

Sonuçta tıpta herkes aynı eğitimi alıyor,
Öyle doktor oluyor.. Bu kadar korkunç birşey olsaydı hiç bir doktor heyecan olsun diye şeker yüklemesi yapmazdı diye düşünüyorum.

Ailesel diyabetik yatkınlık ve iki gebeliğimdede obez bir hamile olmam nedeniyle yükleme yaptırdım. 24. haftada ikisindede 100 lük yükleme yaptırdım hatta doktorum ilkinde 50 lik yükleme istemişti itiraz ettim 100 lük olsun diye ama gerek görmeyince yaptırdım 50 liğim 150 çıktığı için ertesi gün 100 lük yapıldı neyseki 100 lüğün sonucunda bir sıkıntı olmadığını öğrendik. Gebelik diyabeti genelde 24. hafta kontrol edilir ama daha geç dönemlerde de bakılabilen birşey. Merak etme öncelikle gebelik diyabetin varsa ve bu yarınki tahlilde anlaşılırsa bebeğin için geç kalınmış bir durum yok. Öncelikle bir haftalık bir profil çıkarman gerekecek yanı hergün açlık ve tokluk şekerine bakılacak ve o değerler sınırın üzerindeyse öncelikle diyetle normale çekmeni deneyecekler olmazsa da ihtiyacın olan doza göre insülin kullanacaksın. Ama bu korkulacak bir durum değil. Troid hormonu gibi bebeğinde gelişim sıkıntısı yaratacak bir durum değil. Eğer yüksek çıkarsa iyi bir endokrolog ile görüş ve onun takibine gir. O sana yol gösterir zaten. Hayır eğer yüksek çıkmazsa da idrar tahlilinde şekerin yanı sıra protein kaçağı olup olmadığına ve kültür sonucuna bakmaları gerekir. Bu diyabetle ilgili bir durum değil kontrol etmeleri gereken başka bir durum. Sen içini ferah tut geç kalmış bir durumun yok merak etme.

Doktorlar genelde yukleme yapilsin diye bunu soyluyor bnada aynisini soylemislerdi korkudan seker yuklemesi yaptirdim o ara griptim nefeste alamiyordum o seker beni bir hafta sersemletti sekerli hic birsey gormek istemedim sonradan ogrendimki gebelikte idrarda seker cikmasi normalmis doktor bni keklemis suan kizim 7 aylik o da bnde saglikliyiz ama cok da yuksekse yinede onleminizi alin

Bakın yanlış anlamayın ama sağlıkla ilgili bir durum da özellikle bir bebek söz konusu burda, bu şekilde kesin yönlendirmeler de bulunmayın,
Bu işler öyle video izleyip karar verilecek işler değil.
Canan karatay belki dogru söylüyordur ama sağlık bütünlük ister.
Hastanın tansiyonu, gebelik seyiri bunların hepsi bütündür.
Bu hastayı takip eden doktorun vereceği karar önemli.

Kanda seker orani yuksek mi peki?

Meyvesuyu evet etkiliyor.Ben hamile degilim ama meyvesuyunun yarisini icip olcturdugumde 97 cikmisti doktor sasirdi hatta.Meyvesuyu ictigimi soyleyince ondandir demisti.

Bide soyle bir durum var.Hamilelerse idrarda seker cikmasi normal diye biliyorum canim.Enfeksiyon oldugunda falanda yuksek cikabilir

Ailesel diyabetik yatkınlık ve iki gebeliğimdede obez bir hamile olmam nedeniyle yükleme yaptırdım. 24. haftada ikisindede 100 lük yükleme yaptırdım hatta doktorum ilkinde 50 lik yükleme istemişti itiraz ettim 100 lük olsun diye ama gerek görmeyince yaptırdım 50 liğim 150 çıktığı için ertesi gün 100 lük yapıldı neyseki 100 lüğün sonucunda bir sıkıntı olmadığını öğrendik. Gebelik diyabeti genelde 24. hafta kontrol edilir ama daha geç dönemlerde de bakılabilen birşey. Merak etme öncelikle gebelik diyabetin varsa ve bu yarınki tahlilde anlaşılırsa bebeğin için geç kalınmış bir durum yok. Öncelikle bir haftalık bir profil çıkarman gerekecek yanı hergün açlık ve tokluk şekerine bakılacak ve o değerler sınırın üzerindeyse öncelikle diyetle normale çekmeni deneyecekler olmazsa da ihtiyacın olan doza göre insülin kullanacaksın. Ama bu korkulacak bir durum değil. Troid hormonu gibi bebeğinde gelişim sıkıntısı yaratacak bir durum değil. Eğer yüksek çıkarsa iyi bir endokrolog ile görüş ve onun takibine gir. O sana yol gösterir zaten. Hayır eğer yüksek çıkmazsa da idrar tahlilinde şekerin yanı sıra protein kaçağı olup olmadığına ve kültür sonucuna bakmaları gerekir. Bu diyabetle ilgili bir durum değil kontrol etmeleri gereken başka bir durum. Sen içini ferah tut geç kalmış bir durumun yok merak etme.

İçimi ferahlattınız teşekkürler

Doktorlar genelde yukleme yapilsin diye bunu soyluyor bnada aynisini soylemislerdi korkudan seker yuklemesi yaptirdim o ara griptim nefeste alamiyordum o seker beni bir hafta sersemletti sekerli hic birsey gormek istemedim sonradan ogrendimki gebelikte idrarda seker cikmasi normalmis doktor bni keklemis suan kizim 7 aylik o da bnde saglikliyiz ama cok da yuksekse yinede onleminizi alin

Var olması da sorun bunu bu sekilde öğreniyorlar sadece sanırım başka türlü emin olunmazsa yine doktorları suçlarız aslında Rabbim hayırlı uzun ömürler versin

Bakın yanlış anlamayın ama sağlıkla ilgili bir durum da özellikle bir bebek söz konusu burda, bu şekilde kesin yönlendirmeler de bulunmayın,
Bu işler öyle video izleyip karar verilecek işler değil.
Canan karatay belki dogru söylüyordur ama sağlık bütünlük ister.
Hastanın tansiyonu, gebelik seyiri bunların hepsi bütündür.
Bu hastayı takip eden doktorun vereceği karar önemli.

Kanda seker orani yuksek mi peki?

Meyvesuyu evet etkiliyor.Ben hamile degilim ama meyvesuyunun yarisini icip olcturdugumde 97 cikmisti doktor sasirdi hatta.Meyvesuyu ictigimi soyleyince ondandir demisti.

Kanda yüksek değil hatta 1 hafta önce 88 di yine tok karnına o zaman meyve suyu yada tatlı bişey almamıştım. Bugün tekrar istedi idrarla birlikte bugün meyve suyu içmiştim tokluk 116 çıkmış dediğim gibi bu yüzden aklıma o geldi.

Benim annem şeker hastası kilolu sonradan olan hap içiyor

Neyse ben hamile iken hep şöyle mi böyle mi dedim

Önce açlık Şekeri yaptı 143 çıktı sınır 140 annen var yükleme yapalım dedi

Yükleme yaptık beni öyle etkilemedi sersemletmedi susatmadı sonuçta yüksek çıktı

Diyet yaptın kalan 4 ayda toplamda 12 kilo ile 3250 bebek doğurdum ama diyetisyen olmasa idi çok kilo alırdımmm

Bu arada ben çay kahve şekersiz içerim reçel bal pekmez vs yemem tatlı ya da Meyvesuyu sevmem

Buna rağmen yüksek çıktı ekmek pilav yağlı et peynir vs de kıstık

Bazı kişiler de herşeyi yer yükselmez

Özetle yüksekse bile bundan sonra dikkat eder dengelersiniz doktorunuz ne diyorsa onu yapın

Bir de karatay demişler ama bu açıklamaları nedeni ile ceza aldı meslekten 1 ay men edildi diye biliyorum

Seker yuklemesi yaptırın.

Bu arada uzuuuuun sureli acliktan sonra mi yediniz yemek? O durumda idrara seker gecer diye hatirliyorum.

Benim annem şeker hastası kilolu sonradan olan hap içiyor

Neyse ben hamile iken hep şöyle mi böyle mi dedim

Önce açlık Şekeri yaptı 143 çıktı sınır 140 annen var yükleme yapalım dedi

Yükleme yaptık beni öyle etkilemedi sersemletmedi susatmadı sonuçta yüksek çıktı

Diyet yaptın kalan 4 ayda toplamda 12 kilo ile 3250 bebek doğurdum ama diyetisyen olmasa idi çok kilo alırdımmm

Bu arada ben çay kahve şekersiz içerim reçel bal pekmez vs yemem tatlı ya da Meyvesuyu sevmem

Buna rağmen yüksek çıktı ekmek pilav yağlı et peynir vs de kıstık

Bazı kişiler de herşeyi yer yükselmez

Özetle yüksekse bile bundan sonra dikkat eder dengelersiniz doktorunuz ne diyorsa onu yapın

Bir de karatay demişler ama bu açıklamaları nedeni ile ceza aldı meslekten 1 ay men edildi diye biliyorum

Evet bi süre uzaklaştırıldı. Yarın doktor ile detaylı görüşeceğim. Cevaplar beni rahatlattı yarında kadar biraz daha rahatım en azından. Dediğim gibi benim meyve suyundan sonra şekerim 116 çıktı normal sınırlarda en azından oradan bi işaret olurdu gibime geliyor

Şeker yüklemesi yaptırın derim. Yaptırmazsanız içiniz doğuma kadar rahat etmeyecektir. Doktorunuz emin olmak istemiştir sonuçtan.

Evt doktorum ile görüşüp en doğrusuna karar veririz. Sonuç iyi olur inşallah teşekkürler

Back
X