Bilgisayar (oyun) bağımlılığı (kardeşim)

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Merhaba kızlar benim hatta tüm ailemin sorunu bu. 11. Sınıfa giden bi erkek kardeşim var. Kendimi bildim bileli bilgisayar başına geçtiğinde kalkmasını bilmeyen bi çocuk. Yaptığı şey de oyun oynamak. Hafta içi okuldan dolayı oyun oynamasına izin vermiyoruz bu sefer bi kenara çekilip cep telefonundan oyunlarla ilgili videolar izliyor yada son zamanlarda yabancı diziler izliyor. Haftasonu da kahvaltidan sonr bi basliyor biraktirana kdar hatta gece yarilarina kadar oyun oynuyor. Çok içine kapanık biridir ne derdini anlatır ne derdi olanla dertlesir. Evdeki problemler bile biraz olsun önemli değildir onun için (yani dışarıdan öyle gösteriyor kendini). Defalarca konuştum bi derdi mi var neden böyle ağzından bir cümle dahi alamadım. Çalışkan bi çocuk değil okul konusunda aslında bi problemi olmasın çalışkan olmamasına da razıyım (ailem özellikle annem haric). Ama neden böyle bilmiyorum. Korkuyorum bi yandan bi sorunu olmasından ama nasıl cozucem bilemiyorum :/ Bazen aklıma doktora götürmek geliyor bilg bağımlılığı için ama nasıl konusucam ne dicem bilmiyorum. Hic yardım edecek yada fikrini soyleyecek birileri var mi aranızda. ?

Bu çok illet bir şey gerçekten bende bile var bu bağımlılık malesef
Öyle aşırı olmasa da akşam girip bir oyun oynamasam rahat edemiyorum
Ama bunu kendi irademle aşmaya başladım
Başkaları ne derse desin etki etmiyor malesef kendi anlayıp geri çekilmeli
Bu yüzden asosyaldir sosyal değildir çünkü oyundan başka bir şeye ihtiyaç hissettiğini sanmıyorum
Zor bir durum

Bu çok illet bir şey gerçekten bende bile var bu bağımlılık malesef
Öyle aşırı olmasa da akşam girip bir oyun oynamasam rahat edemiyorum
Ama bunu kendi irademle aşmaya başladım
Başkaları ne derse desin etki etmiyor malesef kendi anlayıp geri çekilmeli
Bu yüzden asosyaldir sosyal değildir çünkü oyundan başka bir şeye ihtiyaç hissettiğini sanmıyorum
Zor bir durum

Kendi kendine anlayana kadar geç olmasından korkuyorum. Okulu bitecek seneye ya sıkı çalışıp üniversiteyi kazanacak ya işe girecek. Teknik lisede bilg. Bölümünde okuyor bide.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kendi kendine anlayana kadar geç olmasından korkuyorum. Okulu bitecek seneye ya sıkı çalışıp üniversiteyi kazanacak ya işe girecek. Teknik lisede bilg. Bölümünde okuyor bide.

Dediğim gibi zor bir durum abimde böyleydi benim malesef
Yine çok şükür güzel bir iş edindi ama çok bağımlıydı erkek çocuklarında çok daha fazla bu durum
Yeğenlerimde de var mesela bizde bir çözüm bulamadık yasaklar falanda bir yere kadar etkili
Teknoloji çağı internetten pcden uzak tutmak ne mümkün :26:

Dediğim gibi zor bir durum abimde böyleydi benim malesef
Yine çok şükür güzel bir iş edindi ama çok bağımlıydı erkek çocuklarında çok daha fazla bu durum
Yeğenlerimde de var mesela bizde bir çözüm bulamadık yasaklar falanda bir yere kadar etkili
Teknoloji çağı internetten pcden uzak tutmak ne mümkün :26:

Ben yasaklamaya karşıyım. Ama her seferinde hadi kapat hadi kapat nereye kadar. Birde artık çocuk değil ki kizasin. Insallah abiniz gibi kendiliğinden düzelir ve hayatını olumsuz etkilemez bu durum.

ah ben ne çektim bu oyun bağımlılığından...psikiyatrilerde gezdim oğlumla...benim ki stratejik bir oyun oynardı...ben dershanelere gönderirken o bilgisayar başından kalkmazdı...engellemeler,cezalar hibir işe yaramazdı.....ama sınıfta hiç kalmadı...okulunu da bitirdi...çok zeki ve çabuk algılayan bir çocuk...hiç defter kitap açmadan nasıl bitirdi ben hiç çözemedim....bu oyunun turnuvalarına katıldı...Almanya'da,Kore'de müsabakalarda kupayla döndü...çok ilginçtir...bu oyun bağımlılığı ve bilgisayar tutkusu ona küçük yaşta iş kapıları açtı....şu anda 22 yaşında Türkiye'de ilk 5 te olan bir bilişim şirketinde proje yöneticisi ve ekip lideri olarak çalışıyor....aynı zamanda okumaya da devam ediyor....her oynayan böyle olur demiyorum tabii...yanlış anlaşılmasın...sadece ben de çok uğraştığım için yazmadan geçemedim....bilginiz olsun istedim....

Teşekkür ederim bizimki de turnuvalara katilmak istiyo sürekli takip ediyor. Turkiyeye ziyarete geldiklerinde mutlaka gidiyor. Ama ne ders çalışıyor ne de bizimle vakit geciriyor. Hic sınıfta kalmadi cok şükür ama nasil gecti bende bilmiyorum.

Yok mu hiç akil verecek birisi?

Yok mu hiç akil verecek birisi?

Benim kardeşim de bilgisayar bağımlısı diye bilirim ama benim kardeşim oyun oynamaz,lisede bölümüde bilgisayar yazılım ve programlama konularında kendini geliştiriyor sürekli kodlar yazıyor programlar yapıyor,ilk başta bilgisayar başındayken bizde sürekli temkinliydik bütün gün pc başında çünkü ama şuan tam bir bilgisayar kurdu oldu staj gördüğü şirketten çok iyi bir maaş karşılığı iş teklifi aldı,hatta başka şirketlerden bile iş teklifi alıyor(bilişim şirketleri) ve yaşı henüz 18 o yüzden size derimki fazla üstüne gitmeyin belki kardeşiniz de bilgisayara yatkındır,benim kardeşimde şuan lise son evde fazla ders çalışmaz ama her sene takdir alıyor.

Benim kardesimde yazilim bölümünde ve tek destekleyen benim evde. Dediginiz gibi kendini geliştirmek için olsa kod falan yazsa kimsenin bi sıkıntısı olmaz ki kimseye laf soyletmem o zaman ama sürekli ya oyun ya dizi oluyo bilgisayardayken. İlkokuldan beri çalışkan bi öğrenci değil her sene kilpayi kurtuluyoruz sınıfta kalmaktan. Aptal bi çocuk değil çokta zeki ben Müh. okuyorum bilgisayar konusunda benden cok daha fazla bilgisi var. Sorun oyun oynarken kendini kaybetmesi biraksak sabah baslar gece yarilarina kadar devam eder. Gözleri kan canagina dönüyor bana misin demiyor.

Lol oynuyor genelde

O oyunu oynamayan yok heralde günümüzde :1: Ben de oynuyordum deli gibi bağımlısıydım sabahlara kadar oynardım kardeşin gibi. Bir süre sonra sıkıyor oynamak istemiyorsun ama o bir süre dediğim 1 yıl filan olabilir yani ben geçen sene çok oynardım şimdi tamamen bıraktım hesabımı da sattım. :1:
Turnuvalarda çok büyük paralar var ondan dolayı katılmak istiyordur yetenekliyse engel olmayın ama yetenek yoksa yol yakınken vazgeçsin. Sonuçta her şey yetenek gerektirdiği gibi bu oyun da ne kadar çok oynarsan oyna yetenek istiyor.

O oyunu oynamayan yok heralde günümüzde :1: Ben de oynuyordum deli gibi bağımlısıydım sabahlara kadar oynardım kardeşin gibi. Bir süre sonra sıkıyor oynamak istemiyorsun ama o bir süre dediğim 1 yıl filan olabilir yani ben geçen sene çok oynardım şimdi tamamen bıraktım hesabımı da sattım. :1:
Turnuvalarda çok büyük paralar var ondan dolayı katılmak istiyordur yetenekliyse engel olmayın ama yetenek yoksa yol yakınken vazgeçsin. Sonuçta her şey yetenek gerektirdiği gibi bu oyun da ne kadar çok oynarsan oyna yetenek istiyor.

Valla sıkılıp birakirsa bu oyunu baska oyuna sarar kesin:) yetenekli mi bilmiyorum oyunu pek bilmiyorsun acikcasi. Yalnız birakin oynasın demişsin ya insan 10 saat oyun oynar mi ya sağlıklı değil bi kere.
Ayrica dediğim gibi içine kapanık birisi bu kadar bilgisayar düşkünü olmasının farklı bi sebebi olmasından korkuyorum.

Valla sıkılıp birakirsa bu oyunu baska oyuna sarar kesin:) yetenekli mi bilmiyorum oyunu pek bilmiyorsun acikcasi. Yalnız birakin oynasın demişsin ya insan 10 saat oyun oynar mi ya sağlıklı değil bi kere.
Ayrica dediğim gibi içine kapanık birisi bu kadar bilgisayar düşkünü olmasının farklı bi sebebi olmasından korkuyorum.

Ben de asosyaldim ve içime kapanıktım, hala da içime kapanığım. 10 saat evet gerçekten çok fazla. Bu oyunu en iyi oynayan insanlar Kore'de ve takımca günde 10 saat antrenman yapıyorlar. Henüz profesyonel bir oyuncu düzeyine ulaşmayıp da 10 saat oynaması sıkıntı gerçekten. Muhtemelen oyunda geniş bir arkadaş çevresi vardır. Ben arkadaşlarım olmayınca oyun oynamıyorum çünkü. Bir süre sonra hemen sıkılıyorsun arkadaşların olmayınca.
Dışarı çıkıp gezebileceği içine kapanıklığını aşabileceği arkadaşları yok mu hiç? Yoksa var da kendisi mi istemiyor?

Ben de asosyaldim ve içime kapanıktım, hala da içime kapanığım. 10 saat evet gerçekten çok fazla. Bu oyunu en iyi oynayan insanlar Kore'de ve takımca günde 10 saat antrenman yapıyorlar. Henüz profesyonel bir oyuncu düzeyine ulaşmayıp da 10 saat oynaması sıkıntı gerçekten. Muhtemelen oyunda geniş bir arkadaş çevresi vardır. Ben arkadaşlarım olmayınca oyun oynamıyorum çünkü. Bir süre sonra hemen sıkılıyorsun arkadaşların olmayınca.
Dışarı çıkıp gezebileceği içine kapanıklığını aşabileceği arkadaşları yok mu hiç? Yoksa var da kendisi mi istemiyor?

Var arada cikar, beraber de vakit geciririz. Insallah bi gün ya bırakır bu bagimliligini yada bu alanda gider. Bu zamanlari icin pişman olmasın da.

İnşallah vazgeçer canım. Ama bir süre sonra sıkılır merak etme. Oyun kaybettikçe isteği azalır.

Aynı benim kardeşim
6.sınıfa gidiyor oyun oynamazsa oyun oynayanların videosunu izliyor ne anlıyorsa.. bir süre koyduk telefon da alamıyor. tabi sizin kardeşiniz biraz büyük

Back
X