• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayarda oyun bağımlılığı yeter artık

AYSEECE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.989
3
116
İzmir
arkadaslar benim sorunum belki basit5 gelebilir ama benim için evliliğimi bitirecek dereceye getirdi.eşim sürekli bbilgisayarda oyun oynuyor maç yapıyor.4yıllık evliyiz bıktım artık.haftasonlaqrı sabah bir baslıyor geceye kadar.haftaiçide işten geliyor baslıyor geceye kadar yalnız yatıyorum hep.gece 2de falan yanıma geliyor. çözemiyoruz.1saat oyna gel yanıma diyorum bikaç gün iyi.sonra yine bağımlı. dayanamadım ve ailemin yanıma geldim bıktım ben. hiç sosyal hayatımız yok.biryere götürmüyor götürsede zorla zevksiz olduğu belli.evfime gelen kimse yok çünkü eşim biyere gtmiyor.napıcam ben artık dayanağım kalmadı.sözde onu kısıtlıyormuşum.akıl verin.

arkadaslar benim sorunum belki basit5 gelebilir ama benim için evliliğimi bitirecek dereceye getirdi.eşim sürekli bbilgisayarda oyun oynuyor maç yapıyor.4yıllık evliyiz bıktım artık.haftasonlaqrı sabah bir baslıyor geceye kadar.haftaiçide işten geliyor baslıyor geceye kadar yalnız yatıyorum hep.gece 2de falan yanıma geliyor. çözemiyoruz.1saat oyna gel yanıma diyorum bikaç gün iyi.sonra yine bağımlı. dayanamadım ve ailemin yanıma geldim bıktım ben. hiç sosyal hayatımız yok.biryere götürmüyor götürsede zorla zevksiz olduğu belli.evfime gelen kimse yok çünkü eşim biyere gtmiyor.napıcam ben artık dayanağım kalmadı.sözde onu kısıtlıyormuşum.akıl verin.
.malesef bu bir bağımlılık...önce onun artık bu oyun oynama işini bir tarafa bırakması lazım..aslında 1 hafta falan oyun oynamasa kendisi de daha sonra oynamak istemeyecektir..

Son düzenleme:
Bilgisayar bağımlılığı kesinlikle bir hastalık. İnsanları sosyallikten uzaklaştıran, aile huzurunu bozan ve tedavi gedilmes gereken bir hastalık
Allah sabır versin size

maç demek ki daha çok ilgisini çekiyor sende onun ilgisini çek seksiliğini kullan derim...ayrıca otur konuş.bu şekilde davranmasının kendisine ve evliliğine zarar verdiğini söyle....olmadı bir uzmandan yardım al.ama çok baskıcı olma.neden oyuna bu kadar düşkün olduğunu anlamaya çalış.benim bir arkadaşım vardı onunda kocaası bilgisayara çok meraklı sürekli oyun oynardı.konuştuklarında küçükken kendisine izin verilmediği bununda içinde hep kaldığını söylemiş zamanla geçmişti.dediğim gibi ilgiyi kendinde topla...hatta çık dışarıya alışveriş yap özel olsun ama:))))

Ailenin yanına bu sebepten gittiğini biliyormu peki...ne diyeçıktın evden..ve onun tepkisi ne oldu?

her yolu kulandım kızlar.olmadı.yine bağımlı.evden o sebeple gittiğimi biliyo.sadece msj atıyo napıyosun oğlum nsl falan. cvp vermiyorum.

evde neti kapattırın bir süre..veya konsol alın sizde katılın bi süre eşinize...yani sürekli değil ama belli saatler ayırın birlikte eşlik edin...hem hoşuna gider hemde birlikte zaman geçirirsiniz...
Benim eşimde tam bir oyun hastası,gerçi bende öyle...Birlikte oynuyoruz....yada ben bazen oynamak istemiyorum sadece yanına geliyorum bişiler hazırlıyorum atıştırmalık meyve çerez v.s. yanında zaman geçiriyorum oda hoşlanıyor bundan..yanından kalktımmı gidiyorum diye küsüyor bile:)))

dayanamıyorum ben. ben benlikten çıktım.ruh gibiyim. birde gurbetteyim. kimsem yok orda eşimin yüzünden evime gelen bile yok.bitese bitsin bu evlilik

Aaa deli mi bu adam? Karısı almış çocuğu gitmiş, adam sadece mesaj çekiyor. Benim de kocam fifa oynardı saatlerce. tehdit ettim geçti. Bir ara da assasin creed'le kafayı bozmuştu, bir de beni çağırıyor yanına tercüme ediyorum konuşmaları =)) Hey Allah'ım. Çökerttirme bilgisayarı bana dedim geçti.

dayanamıyorum ben. ben benlikten çıktım.ruh gibiyim. birde gurbetteyim. kimsem yok orda eşimin yüzünden evime gelen bile yok.bitese bitsin bu evlilik

Kız oyun oynuyor diye koca bırakılır mı? Sabret azıcık, baktın düzelmiyor bana özel mesaj at sabote edelim beraber:34:

bir arkadaşımın eşi de bilgisayarda sürekli crysis diye bir oyun oynuyormuş...

3 yıllık evli onlar da...

arkadaşım paintte kendi eliyle crysis iğrenç ölsü yanımda dur diye kocaman bir not yazmış...

ve çizdiği bu resmi bilgisayara masa üstü olarak kaydetmiş...

eşi bilgisayarı açtığında karşısında bu notu görünce anlamış hatasını...

oyanmıyor artık...

hatta eşi bunu fotoğraflayıp facebooka koymuştu bulursam ekliyeyim resmi....

deneyin sizde belki işe yarar

$215525_142043709197685_100001761701472_246188_593591_n.webp

Son düzenleme:
her yolu denedim.tehditler ettim.daha 2 aylık bebeğimiz vr.tmm bize iii ama bu yetmezki.vazgecemiyo.yapılcak bişey kalmadı.benimde eşim fifa hastası.4 yıldır sabrediyorum ama yeter artık

her yolu denedim.tehditler ettim.daha 2 aylık bebeğimiz vr.tmm bize iii ama bu yetmezki.vazgecemiyo.yapılcak bişey kalmadı.benimde eşim fifa hastası.4 yıldır sabrediyorum ama yeter artık

Kız içinden dosya silseydin, bozulurdu oyun. Her yeni yüklediğinde aynı dosyayı yine silcektin adam anlamayacaktı. Ben de çok çektim oyun merakından. Elimin altından ne crysisler ne fifalar geçti. Pehhhhh, şimdi oynamıyor kocam.

sen 4 yıllık evliymişsin ben 1 yıllık evliyim baş edemiyorum bu oyunlardan nefret ediyorum sabah işe gitmeden bile pcye bakıp öyle gidiyor

normal hayatını sürdüremeyecek kadar oyun merakı basite indirgenemez. eşinizin kesinlikle psikologa/psikiyatriste gitmesi gerek. ha ikna olur olmaz bilmiyorum. ama benim bir arkadaşım bu yüzden boşandı. "evlilik bu değil, sen oyun oynayasın diye evlenmedim seninle" dedi. çok basit bir konu değil, ciddi olduğunuzu ona gerçekten iyice ifade etmelisiniz. bu yüzden koca boşanır mı düşüncesine katılmıyorum. adam oyun oynamak için evden dışarı çıkmıyor, muhtemelen kimsenin gelmesini de istemiyordur. asosyal olmuş çıkmış, kesinlikle terapiye ihtiyacı var. bazen sorunlar terapisiz de çözülebilir ama sorunu açığa çıkaracak bir diyalog kurmak gerekli sorun yaşayan kişiyle. bunu başaramadınız sanırım, ailenizin yanına gittiğiniz için terapist şart diye düşünüyorum.

Benim 18 yaşındaki oğlumda oyun bağımlısı ne yapsam vazgeçiremedim işe de gitse okulada gitse mutlaka oynayacak zaman yaratıyor kendine...Doktorada götürdüm ama çare olmadı belki askere giderse bırakır diye düşünüyorum artık...

sen kimsenin dediğine bakma, önce mantığını, sonra kalbini dinle. Millet nelerle uğraşıyor, ondan dedim oyun için adam mı boşanır diye. Ben kendimden biliyorum, dıdısının dıdısından mişli konuşmuyorum. Benim de küçük bebeğim var, ağır geldi ona ondan kaçıyordu besbelli. Sonra velet büyüdükçe yavrusuyla ilgilenmeye başladı. Suratıma bakmıyordu, bırak yardım edecek bebek bakımına. Geçti gitti. Stresliydi, bitti şükür. Belki seninkisinin de bir sıkıntısı var da gömüyor kendini oyuna.

canım ya yerden göğe kadar haklsın.sen sadece ilgi istiyosun.eşin senin ve oğlunun kıymetini anlar biran önce

Back
X