Bilgisi olan yardımcı olsun lütfenn

Linga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
51
36
88
33
Herkese merhaba. Kızlar ben en son 19 ekimde adet oldum. Normal periyodum 35 gün. 28 kasımda adet olmam gerekiyordu olmadım. Adetim geçtiği ikinci gün kan verdim negatif :( sonra bekledim bir hafta daha gelen giden olmayınca dr a gittim. Muayene etti ve yumurtlama dönemindesin dedi yine kana baktı negatif çıktı ve adet söktürücü olarak progestan verdi. İlacı içtim bitti üstünden bi hafta geçti hala gelen giden yok. Böyle bir şey başına gelen var mı? Yumurtlamam çok geç olmuş yani iki hafta önceydi o tarihte hamile kalma olasılığım var mıdır? Çünkü progestan içtiğim halde adetim sökülmedi. Eğer gebelik iki hafta önce ki yumurtlamayla tutmuşsa şuan kanda çıkar mı? Nerdeyse iki ay olacak fikri olan bilgi versin lütfen.

Progestanı içipte adeti sökülmeyen kimse var mı? Araştırdığımda herkes en geç bir haftaya görmüş kırmızıları.

Progestan eğer hamile isen tutunmasını sağlar sen doktor yumurtlama gunundesin dediği zamanlari degerkendirdiysen hamile olma ihtimalin yüksek canim

Burada bir kaç kişinin başına da senin ki gibi olaylar geldi mesela 3 ay adet görmedi arkadaş test yaptı negatif daha sonra gittiğinde 6 haftalik hamile çıktı senin gibi geç yumurtlamis

Evet değerlendirdim o günleri ama ilaçda içtim yani bilemiyorum progestan hem adet söküp hem bebeğin tutunmasını sağlıyor diyorlar soğru mu?

Progestanı içipte adeti sökülmeyen kimse var mı? Araştırdığımda herkes en geç bir haftaya görmüş kırmızıları.
Cnm bende kullandim progestani adet sokucu deildir dusuk onleyidir hamileysen bebek tutunu deilsen adet olursun biraz dadaha bekle ne kdr kac doz kullandin

Herkese merhaba. Kızlar ben en son 19 ekimde adet oldum. Normal periyodum 35 gün. 28 kasımda adet olmam gerekiyordu olmadım. Adetim geçtiği ikinci gün kan verdim negatif :KK43: sonra bekledim bir hafta daha gelen giden olmayınca dr a gittim. Muayene etti ve yumurtlama dönemindesin dedi yine kana baktı negatif çıktı ve adet söktürücü olarak progestan verdi. İlacı içtim bitti üstünden bi hafta geçti hala gelen giden yok. Böyle bir şey başına gelen var mı? Yumurtlamam çok geç olmuş yani iki hafta önceydi o tarihte hamile kalma olasılığım var mıdır? Çünkü progestan içtiğim halde adetim sökülmedi. Eğer gebelik iki hafta önce ki yumurtlamayla tutmuşsa şuan kanda çıkar mı? Nerdeyse iki ay olacak fikri olan bilgi versin lütfen.
Ğrogrstan genelde düşüğü engeller ilk defa duydum adet söktürücü şeklinde içildiğini.. bi test yap istersen

Adetimin geciktiği günlerde evde test yaptım ama çıkmadı tabi. Dr a gidip kan verdiğimde de negatif çıktı. Sonra muayene olmaya gittim bi sorun var mı die çünkü neredeyse iki hafta geçmişti adetim. Ozaman dr yumurtlama dönemi dedi ve progestan verdi. Beş gün iç daha da içme dedi içtim bitti bi hafta geçti yok. Farklı bir dr a gitsem mi ya napcağımı bilemedim

Ğrogrstan genelde düşüğü engeller ilk defa duydum adet söktürücü şeklinde içildiğini.. bi test yap istersen
Adet söktürücü olarak da kullanılıyormuş canım. Burada da bir çok arkadaş kullanmış. Aynı zamanda rahmi bebeğe hazırlayıp düşüğü engelliyormuş dediğin gibi. Çok garp bi ilaç gerçelten :)

Adetimin geciktiği günlerde evde test yaptım ama çıkmadı tabi. Dr a gidip kan verdiğimde de negatif çıktı. Sonra muayene olmaya gittim bi sorun var mı die çünkü neredeyse iki hafta geçmişti adetim. Ozaman dr yumurtlama dönemi dedi ve progestan verdi. Beş gün iç daha da içme dedi içtim bitti bi hafta geçti yok. Farklı bir dr a gitsem mi ya napcağımı bilemedim
Bi test daha yap bakalım yarın kan werirsin teste göre yada kadın doouma git çok enteresan

Git bence yakınde idrarfan test yaptın mı

Ay böyle entresan şeyler de benim başıma geliyor. Salı gününe farklı bi dr a randevu aldım. Yarın gitmek istemedim çünkü adet olcakmışım gibi ara ara belim ağrıyor. Olmasam şu iki günde artık farklı dr a gidicem bakalım :(

Git bence yakınde idrarfan test yaptın mı
Yapmadım canım çünkü hamilelik ihtimalini düşünmedim ki. Adet söktürücü içince olmaz die düşündüm. Ama progestan hamileliğe engel bir ilaç değilmiş. O beni şuan çelişkiye düşürdü

Yapmadım canım çünkü hamilelik ihtimalini düşünmedim ki. Adet söktürücü içince olmaz die düşündüm. Ama progestan hamileliğe engel bir ilaç değilmiş. O beni şuan çelişkiye düşürdü
İnşallah güzel haberler alıraın yarın bir git istersen

Yumurtlama dönemindesin dediğinde dr 5 aralıktı. Ve ilaç kullanmaya başladım
İnşallah güzel haberler alıraın yarın bir git istersen
Amin inşaAllah. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşaAllah. Salı gününe randevu aldım bakalım neler olacak

Merhaba oncelikle progesteron hormonu hakkinda kafalar karismis onu aciklayalim.
Progesteron bebegn rahme tutunmasini saglar. Rahmi gebelige hazir hale getirir.Dolayisiyla riskli gebeliklerde ignesi veya fitili verilir.ilacin İsmi progestandir.hormonun ismi progesterondur.
Sizin adet olmayisinzn sebebi progesteronun dusmemesi aslnda.
Her ay bir yumurta ureten folikuller, yumurta serbest kaldktan sonra sari cisim dedgmz korpus luteuma donusur. Korpus luteum ise bol miktarda progesteron salgilar. Dollenme gorulmediyse reglin yaklasik 21.gununden itibaren duser ve yeni bir adet dongusunu baslatan regl kanamasi meydana gelir.
Yani eger hamile degilseniz progesteronun dusmesi lazum ki adet olabilin.
Hamile iseniz progesteron zaten gitgide yukselecektir. Yuksek progesteron seviyesi hamilelige isaret de olabilir ozellikle cogul gebeliklerde veya mol gebeliklerde normalden fazla arttigi gorulmustr.
Umarim sorularnzi yanitlayablmsmdr

Merhaba oncelikle progesteron hormonu hakkinda kafalar karismis onu aciklayalim.
Progesteron bebegn rahme tutunmasini saglar. Rahmi gebelige hazir hale getirir.Dolayisiyla riskli gebeliklerde ignesi veya fitili verilir.ilacin İsmi progestandir.hormonun ismi progesterondur.
Sizin adet olmayisinzn sebebi progesteronun dusmemesi aslnda.
Her ay bir yumurta ureten folikuller, yumurta serbest kaldktan sonra sari cisim dedgmz korpus luteuma donusur. Korpus luteum ise bol miktarda progesteron salgilar. Dollenme gorulmediyse reglin yaklasik 21.gununden itibaren duser ve yeni bir adet dongusunu baslatan regl kanamasi meydana gelir.
Yani eger hamile degilseniz progesteronun dusmesi lazum ki adet olabilin.
Hamile iseniz progesteron zaten gitgide yukselecektir. Yuksek progesteron seviyesi hamilelige isaret de olabilir ozellikle cogul gebeliklerde veya mol gebeliklerde normalden fazla arttigi gorulmustr.
Umarim sorularnzi yanitlayablmsmdr
Çok teşekkür ederim size. Ancak böyle bi durumda hala adet olmayışım garip değil mi?

Çok teşekkür ederim size. Ancak böyle bi durumda hala adet olmayışım garip değil mi?
garip....adeta mensturasyon dongusu bi 15 gun pause lamis kendini,sonra devam etmis gbi..size tavsiyem 30 aralikta tekrar kan testine gtmeniz.o zamana kadar herhangi bir ilac kullanmayn bence

Back
X