Bilgisi olanlar lütfen yardım edin..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
konyada güzel restorannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn bilen

Son düzenleme:
Tapulu arsam var ama belediyede yol görünüyormuş, bununla ilgili ne yapılabilir, belediyeye dilekçe mi vermem gerek....

Tam bilgim yok ama bir ara duymuştum çoğu arazi kamulaştırıldı ve itiraz süreleri vardı itiraz edip arazi karşılığında para veriyorlardı sizin arazi de kamulaştırmaya denk gelmiş olmasın ? Belediyeyle görüşün bir an önce...

ya itiraz süresi geçti ise bizim arazinin yol göründüğünden hiç haberimiz yoktu düzenli olarak vergileride ödendi, öyle bir yerde ki aslında merkezde sayılır ama bulunduğu muhit hep imarsız, ama bütün araziler dolu tek boş bizimki..

hayatım bizimde yaklaşık 1 dönüm arazimiz var 3. köprünün bağlantı yolu geçiyormuş üstünden. değerinin çok üstünde para vereceklermiş hatta arazi üzerindeki ağaç ev ne varsa onlar içinde para vereceklermiş

Yani kim nereden bilsin belediyenin boş araziyi kamulaştırdıgını vardır bununda bir sistemi. Belki geçmemiştir süresi geçse bile senin elinde tapun var belediyeye devretmediginde ortada hukuki yollara başvurursun en kötü ihtimalle sen vakit kaybetmeden belediyeye uğra bir an önce. Bütün tapularda yenileniyordu bu arada. birşeyler dönüyor ortada ama hayırlısı

yok ya bizim ki o kadar değerli değildir sanmıyorum arsayı kaptırmayalım yeter..

tapu annemin üstüne ben gitsem olur mu,yada annem bana vekalet versin arazi başka yerde çünkü..

tapu annemin üstüne ben gitsem olur mu,yada annem bana vekalet versin arazi başka yerde çünkü..

VEkalet için noter e filan gitmek gerekiyor oraya gidene kadar belediyeye gidersiniz. ÖNce telefonla görüşün ne yapmanız gerektiğini belki önce tapu kadastroya uğramak gerekiyordur

Bunun dört yolu var;

belediye imar planında yol olarak ayırmıştır ama henüz üzerine yol yapılmamıştır. Bu durumda henüz birşey yapımamışsa idare mahkemesine dava açıp tazminat istersiniz

yol yapılmıştır ama belediye size para ödememiştir. bu durumda belediyeye başvurur arazinin bedelini istersiniz belediye bir bedel biçer bedeli beğenirseniz alırısnız beğenmezseniz asliye hukuk mahkemesine dava açarsınız

yol yapılmıştır veya yapılacaktır ve kamulaştırma işlemi başlamıştır bu durumda arsa kimin üzerineyse belediye ona tebligat yapar bir bedel bildirir bedeli beğenirseniz anlaşırsınız beğenmezseniz belediye kamulaştırma bedel tespiti ve tescili davası açar

ya da kamulaştırma yapılmasını istemezsiniz o zaman size yapılan tebligattan sonra 30 gün içinde idare mahkemesine kamulaştırma işleminin iptali için dava açarsınız ama bunu pek kazanan olmuyor

Tapulu arsam var ama belediyede yol görünüyormuş, bununla ilgili ne yapılabilir, belediyeye dilekçe mi vermem gerek....

bence en sağlıklısı bir avukar tanıdığınız varsa irtibata geçin ondan bilgi alın daha sağlam olur. onlar daha iyi yardımcı olurlar size bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…