• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olanlar yardimci olur mu lütfen

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Merhaba arkadaşlar aranızda bilgisi olan var mı avukat varsa çok daha iyi olur bir konuda bilginize ihtiyacım var aklıma siz geldiniz.Benim bir akrabamın eşi günlük inşaat işlerinde çalışıyordu sigortasını da ara ara kendi yatırıyordu. Beton dökülürken beton firması pompayi yüksek gerilim hattına kurmuş ve akrabamın eşi de dokununca akıma kapıldı.Ekim ayından bu yana bilinci kapalı olarak yatağa mahkum şekilde evde eşi tarafından bakımı sağlanıyor. Başka hiçbir gelirleri yok 2 tane de başarılı ortaokula giden çocukları var. Firma bir geçmiş olsun dahi dememiş hicbir şekilde ulaşmamış. Yasal olarak bir haklari var mı?

Çok geçmiş olsun.
Hala bu şekilde hayati riskler icinde sigortasız, güvencesiz çalışanların olması çol üzücü.
Yasal yontem fikrim yok malesef,konu uste çıksın diye yazdm

Arkadaşım, adliyede çalışıyorsunuz. Bulunduğunuz adliyede iş mahkemesine gidip detaylıca bilgi alırsınız.

Konuyu detaylandırıp ekşi sözlüğe taşıma şansınız var mı? Orads daha iyi tepki gelebilir. Bu duruma şahitlik edecek başkaları ya da kamera görüntüsü iyi olurdu. Hem sigortasız çalıştırmaktan hem de bu durumdan ötürü ceza alırlardı.

Hakları olmaz olur mu elbette var. İşverenin sorumluluğu diye anlatılmıştı hukuk dersinde ama avukat değilim bir avukat detaylı bilgi verir umarım. Üstelik burda ihmal var. Sigorta da ödenmemiş. Bence ciddi bir tazminat alırlar. Çok üzüldüm inşallah sağlığına kavuşur bir an önce 🙏

İçimi dağladı konu..
Rabbim tez zaman da şifa versin inşallah.
Hukukçu değilim ama kesinlikle haklarınız var direk adliyeye gidin avukatlarla görüşün dava açılmalı kamera kayıtları vs bir delil bulunur peşini sakın bırakmayın.
Genelde böyle vicdandan yoksun sigortasız çalıştıran işyerleri bu şekilde kazalar da belli bir miktar para teklif eder aile şikayette bulunmasın diye sessiz kalmaları çok ilginç.
Ne olursa olsun hakkınız bırakmayın hem aileye tazminat verilmeli hemde sigortasız çalıştığı için cezai işlemler olucaktır diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar aranızda bilgisi olan var mı avukat varsa çok daha iyi olur bir konuda bilginize ihtiyacım var aklıma siz geldiniz.Benim bir akrabamın eşi günlük inşaat işlerinde çalışıyordu sigortasını da ara ara kendi yatırıyordu. Beton dökülürken beton firması pompayi yüksek gerilim hattına kurmuş ve akrabamın eşi de dokununca akıma kapıldı.Ekim ayından bu yana bilinci kapalı olarak yatağa mahkum şekilde evde eşi tarafından bakımı sağlanıyor. Başka hiçbir gelirleri yok 2 tane de başarılı ortaokula giden çocukları var. Firma bir geçmiş olsun dahi dememiş hicbir şekilde ulaşmamış. Yasal olarak bir haklari var mı?
Hangi şehirdeler?

Geçmiş olsun bilgim yok üstte dursun

Avukata danismalilar. Tazminat davası için önden ücret almadan çalışan avukatlar olabiliyor.

Back
X