bilgisi olanlardan yardım istiyorum

zathara

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
2.773
7.045
358
İzmir
hanımlar direk konuya gireyim yakınımız olan bir teyze var 65 yaşında 1 evi var hayırsız bir oğlu ve birde kızı var .... oğlan sen öl evi satıp kızınıda sokağa atarım diyor .... bu teyze evi kızın üstüne yapmak istoyor ama oğlan mahkemeye verse geri alır hakkını diyorlar . bende öyle biliyorum... nasıl bir yol izlerse oğlanın alma ihtimali ortadan kalkar... (bunu evlat ayırmak olarak görmeyin oğlan gerçekden kötü biri)

Evlatliktan red ederse ancak mumkun bu kisiye miras kalmama durumu diye biliyorum hukukcu arkadaslar da yazar eminim

Anne vefat etmiş olsa devlet o malı o adama yedirmez direk iki hisse olarak kayıtlara geçiyor.
Adam evi satışa çıkarsa kardeşin imzası şart.
Öyle agzıyla atmasın

hanımlar direk konuya gireyim yakınımız olan bir teyze var 65 yaşında 1 evi var hayırsız bir oğlu ve birde kızı var .... oğlan sen öl evi satıp kızınıda sokağa atarım diyor .... bu teyze evi kızın üstüne yapmak istoyor ama oğlan mahkemeye verse geri alır hakkını diyorlar . bende öyle biliyorum... nasıl bir yol izlerse oğlanın alma ihtimali ortadan kalkar... (bunu evlat ayırmak olarak görmeyin oğlan gerçekden kötü biri)
Evi kızının üzerine geçirse bile vefat durumunda oğlu hakkını alır mahkeme yoluyla,evlatlıktan reddetmede yok.

Son düzenleme:
Başkasına satacak o da kızına satacak geri. Belki öyle olur.

Banka kayıtlarında da başkasından bu teyzenin hesabına para geçişi görünecek.
Sonra da kızının hesabından başkası denen şahsın hesabına.

Oğlunu mirastan red edebilir. Evi satar, parasını yedim der, kızına verir. Evlatlıktan red yok ama mirastan red var bizim hukukumuzda.

Evi satamaz, satsa bile mal kaçırma davası açar kızı. Allah gecinden versin teyze ölürse miras paylaşımı davası açar kızı en kötü.

Evi kızı üzerine yapacak bayan kızının üzerine evi yaptıktan 10 yıl içinde ölmezse ev kızınındır.
Fakat evi kızının üzerine yaptı 10 yıl olmadan öldü, oğlu hakkını alır.

Satış degilde bağış yoluyla evi kizina verebilir veya vasiyetname ile bırakabilir ama şahsi fikrim ne olursa olsun evlat kötü de olsa bence miras esit paylastirilmali bu konuda ayrim yapilmamalidir.

Son derece basit canım anne kızına bağış yapıcak kımse alamaz o zaman

O iş öyle olmuyor arkadaşlar. Mahfuz hisse denen bir furum var. Altsoyun ve anne bananın hissesi. Yani evlafın 3/4 olan hissesini vermek istemese bile, devlet yarısını verdiriyor

Satış degilde bağış yoluyla evi kizina verebilir veya vasiyetname ile bırakabilir ama şahsi fikrim ne olursa olsun evlat kötü de olsa bence miras esit paylastirilmali bu konuda ayrim yapilmamalidir.

amaç ev satılmasın kızı o evde otursun ... oğlan gerçekden fazla bencil annesine bakmaz aramaz sormaz bekar kızı herşeyiyle ilgileniyor... evin değeride fazla değil satılınca yarısı kıza bir ev almaz malesef

O iş öyle olmuyor arkadaşlar. Mahfuz hisse denen bir furum var. Altsoyun ve anne bananın hissesi. Yani evlafın 3/4 olan hissesini vermek istemese bile, devlet yarısını verdiriyor

aslında ayrımcılık yapan anne baba için çok iyi bu kanunlar ama iste istisnalar var... anneye kız bakıyor oğlandan bir fayda yok
.... acaba araya bakım girdiği için kız hakedebilirmi diye düşünmüyorda değilim

Ya bir şey duymuştum aile saglıgı merkezine bir teyze gelmişti o anlatıyordu ömür boyu bakımını üstlenmek sarıyla mirası kızına bırakabiliyordu o da öyle bir şey yapacaktı saglık raporu için gelmişti

Back
X