bilinc altım ve ben. hakikaten bir derdim var :(

yenidunyaperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
143
34
98
Adana
arkadaşlar merhaba
benim erkek arkadaşım acayip derecede güzellik düşkünü birisi. hatta bana ilişkimizin ilk zamanlarında da defalarca söyledi
karşı cinste aradığı ilk şey güzellikmiş. tabi bunun yanında gösterişli, maddi anlamda ayakları yere basan, hamarat ve itaatkar
bir eşmiş aradığı beyfendinin.neyse ben saygı duydum tabi herkesin kendi fikri sonucta. şimdi diyeceksinz kendisi brad pitt mi ki bunları isteyebiliyor. kendisinin iyi bir kariyeri iyi bir işi
var ve boyu dışında (1.70) kesinlikle yakışıklı biri ama birgün biterse her anlamda daha iyisini bulacagımı da bılıyorum (hatırlarsınız gecen gün kefil olma meselesıyle gündeme gelmiştik :) ). neyse kısaca ozet geceym tanıstıktan kısa bır sure sonra evllenme teklif etti. dogru kisi oldugumdan nasıl bu kadar cabuk emin olabiliyorsun dedigimde kesinlkle eminim demekten baska birşey soylemedi. bende emin olmamama ragmen olumlu dusundugumu soyledım.

Cevrem tarafından özellikle karşı cins tarafından cok begenilen biriyim. bir devlet kurumunda yöneticiyim. kariyerimde iyi
sayılır. hatta fotograflarımı tüm sülalesine göstermiş annesi yani o derece.ama ona ragmen erkek arkadaşımın güzellik düşkünü
olması farkında olmadan bilinc altıma öyle bir işlemiş ki sanki birgün bakımsız olsam benden soguyacakmış gibi hssediyorum her
gördügüm kızla kendimi kıyaslıyorum. evlenince başımı örtmemi istiyor. ben baslangıcta pek taraftar değilm bu konu icin ama
ailesiyle falan tanıstıktan sonra bunun aileden gelen birşey olduguna, gercekten Allah icin bunu yapmamı istedigini anladım ve
örtünmeye karar verdim ailesi ve kendisinin mutlulugu icin kabul ettim, belki benim icinde böylesi hayırlıdır dedim. ama henuz
kapanmadım. evde baş örtüsü taktıgımda kendimi cok cirkin yabancı gibi hissediyorum sanki ben değilmişim gibi. e adamda bu
kadar güzellik düskünü olunca acaba diyorum.

etrafına bekar erkek arkadasları var ve onlara kız bulmaya calısıyor zaman zaman. konusu bıryerde gectıgınde şöyle bir kız var
dıye hemen atlıyor konuya güzel mi kapalı mı diye. bende ister istemez rahatsız oldum bu durumdan. neden boyle yapıyorsun dıye
sordugumda ali için ahmet için diyor. beni cok begendigini güzel buldugunu biliyorum ama her gördügü kızla beni kıyasladıgını
da bılıyorum. sonuc genellikle benim lehime oluyor ki halen peşimden ayrılmıyor. ama yine de bu durum beni rahatsız ediyor.
adamın huyu bu sanırım. ciddiye almıyorum huyu bu dıyorum ama son gunlerde farkettım ki bu durum yetersizlik duygusu olarak
bilinç altıma işliyor ben farkında olmada.
ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek hic bilmiyorum bunaldım iyice.

bana fikir verin bır yorum yapın lutfen hanımlar

edit: ayrıca size önerim sizlerde günlük hayatta yaşadıgınız şeylerin sadece bilinc düzeyinde değil bilinc altınıza da nasıl yansıdıgını görmeye calısın. uzun vadede yanlıslar yapmamak icin iç gözleminizi yogunlaştırın bence. benim bilinc altıma yansıyan bu aksaklıgın farkına varmam bile bir nimet diyebilrim. cunku aşık olunca insanın gözü görmüyor birşeyi

bu kadar güzellik meraklısı bi insanla nasıl baş edebilirsin merak ediyorum. 10 yıl sonraki psikolojin nasıl olacak acaba bilinçaltın ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum. bu arada sevgilin kendine modern köle istiyor: güzel, kapalı, hamarat, çalışan ve itaatkar başka derdi varmıymış :37::37:

Kefillikle ilgili açtığın konuda hepimiz fikir belirtmiştik, adamın rengi hala aynı farkında mısın ?

Güzel,hamarat,eli ekmek tutan ve her istenileni yapan bir eş istiyor, sırtını dayayacak yer lazım erkek arkadaşına

Bende istiyorum, böyle köle olacak eşlerin yetiştiği yeri öğrenirse bana da haber versin :37:

aynen oyle. kesinlkle cok dogru bir tabir oldu :) ve aslına bakarsanız tüm bunları yapıpta evlendikten sonra karşılılıgını alamadıgımı karşılıgında değer görmedigimi hissedersem asıl yıkım olur benim icin. ve boşanırım gibi gelıyor bana yani 10-0 yenik başlamak gibi birşey.
bu kadar güzellik meraklısı bi insanla nasıl baş edebilirsin merak ediyorum. 10 yıl sonraki psikolojin nasıl olacak acaba bilinçaltın ne hale gelir düşünmek bile istemiyorum. bu arada sevgilin kendine modern köle istiyor: güzel, kapalı, hamarat, çalışan ve itaatkar başka derdi varmıymış :37::37:

Kefillikle ilgili açtığın konuda hepimiz fikir belirtmiştik, adamın rengi hala aynı farkında mısın ?

Güzel,hamarat,eli ekmek tutan ve her istenileni yapan bir eş istiyor, sırtını dayayacak yer lazım erkek arkadaşına

Bende istiyorum, böyle köle olacak eşlerin yetiştiği yeri öğrenirse bana da haber versin :37:

sanırım haklısın. biz kadınlar neden bu kadar duygusalız hic bilmiyorum. gün gibi açık olan şeyleri bile göremeyebiliyoruz. adamda müthis bir ego var. cevresindeki erkek arkadaşları kız arkadaşlarının nişanlı ya da eşlerinin yanında kul köle oluyorlar, arkalarından da "ben onu sadece seviyorum ama o bana aşık, kız milletini cok sevmeye gelmez seni sevenle olacaksın" diye karılarını nişanlılarını ezikliyorlar. erkek milleti iki yüzlü. buda bana iltifat bile etmiyor neymiş şımarırmışım. hay aklıma tüküreyim ben böyle bir adamda. ne buluyorsam hala burda ona kafa yoruyorum

nişanlınızın boyu 1 karış ama bir o kadarda yerin altında var maşallah :1:
şaka bir yana senin adamın çok beklentisi var,ilerde seni yoracağı kanaatindeyim.
onun istediği kadın olmak için kendinden ödün verme canım.
bilinç altına işlenen kodların bir süre sonra kişiliğini bozduğunu biliyorum.
bende yaşadım bu tarz şeyleri ve kafayı sıyırmaya ramak kala ayrılmıştım.

Son düzenleme:
:))) kesinlikle öyle . 3 katı yerin altında var. nesine güveniyor bu kadar hic bilmiyorum. beklentisinin olması bir yana. evlilik olgusuna yukledıgımız anlamlar, evleneceğimizden beklentilerimiz çok farklı. sanırım bu da buyuk bır sorun olacak.

sanırım moda olmus erkekler arasında. guzel akıllı cekici çalışan kariyerli kadınları alıp evleniyorlar, bilnc altlarını yetersizlikle dolduruyorlar köleleştiriyorlar tabi kendilerinde muthis özgüven sonra olan kadına oluyor. boyle o kadar cok örnek var ki cevremde kariyeri tavan yapmıs güzel alımlı kadınlar kocasının sayesinde hayattan yaşamaktan soğuyorlar.

kınadım mı ne yaptm başıma geldi :(

nişanlınızın boyu 1 karış ama bir o kadarda yerin altında var maşallah :1:
şaka bir yana senin adamın çok beklentisi var,ilerde seni yoracağı kanaatindeyim.
daha önceki konularınıda biliyorum,kendinden bu kadar ödün verme canım.
bilinç altına işlenen kodların bir süre sonra kişiliğini bozduğunu biliyorum.
bende yaşadım bu tarz şeyleri ve kafayı sıyırmaya ramak kala ayrılmıştım.

ya kusura bakma ama sana pes diyorum
hakikaten ne buluyosun bu adamda kişiliksizin küstahın teki (önceki konularıda bildiğim için diyorum )
hiç derdin yok sanırım dert arıyosun kendine

:)) gercekten cok haklısın. geri zekalı olma olasılıgım dahi geliyor arada aklıma :) ya da mazojist falan olabilir miyim ne. cunku nedense tüm ilişkilerim böyle imkansız oluyor. imkansız olan cekiyor. koca kadın oldum hala ilişkileri oyun olarak görüyorum. nikah nişan bunlarda bana gerceklikten uzak oyunlarmış gibi geliyor. ciddiyetinde değilim. birgün karambole giderde yanlıs bır evlılık yaparım dıye cok korkuyorum. hic bilincinde değilm cunku yaşanan ciddi şeylerin.

ya kusura bakma ama sana pes diyorum
hakikaten ne buluyosun bu adamda kişiliksizin küstahın teki (önceki konularıda bildiğim için diyorum )
hiç derdin yok sanırım dert arıyosun kendine

:))) kesinlikle öyle . 3 katı yerin altında var. nesine güveniyor bu kadar hic bilmiyorum. beklentisinin olması bir yana. evlilik olgusuna yukledıgımız anlamlar, evleneceğimizden beklentilerimiz çok farklı. sanırım bu da buyuk bır sorun olacak.

sanırım moda olmus erkekler arasında. guzel akıllı cekici çalışan kariyerli kadınları alıp evleniyorlar, bilnc altlarını yetersizlikle dolduruyorlar köleleştiriyorlar tabi kendilerinde muthis özgüven sonra olan kadına oluyor. boyle o kadar cok örnek var ki cevremde kariyeri tavan yapmıs güzel alımlı kadınlar kocasının sayesinde hayattan yaşamaktan soğuyorlar.

kınadım mı ne yaptm başıma geldi :(

canım senin gözün biraz açılmış bazı şeyleri farketmişsin ama
asıl ayrıldıktan sonra olaylara sakince bakıldığında anlaşılıyor herşey.
bende senin gibi düşünürdüm,ne kadar özgüveni yüksek
kendini ne zannediyor,ben yetersizim,ben eziğim,ona yetişmek için
istediği kız olmak için kendimi paralardım,sonra patladım dayanamadım ve ayrıldım.

sonra farkettiğim tek şey onun aslında KOMPLEKSLİ olduğuydu.
ve bütün bu eziyetleri,kendi yetersizliğini kapatmak için yapmasıydı.
tabi bunu anlamam yıllarımı geri getirmedi,üstelik psikolojimi bozdu.

Mrb cnm gerçekten nişanlı adayın herkesin istediği gibi mükemmel bir eş istiyor ama güzellik geçicidir yani bi 10 sene sonra veya doğumdan sonra eskisi kadar güzel bakımlı olamayabilirsin o zaman ne olacak sen evine çocuğuna saçını süpürgee ederken beyefendi beğenmiycek seni gözü fıldır fıldr güzel bakımlı hatun arayacak daha iyi fırsatların varsa bence onları da değerlendir hayat çok kısa ve bu tür dertlerle uğraşmaya değmez bence
Gene de sen bilirsin tabi

arkadaşlar merhaba
benim erkek arkadaşım acayip derecede güzellik düşkünü birisi. hatta bana ilişkimizin ilk zamanlarında da defalarca söyledi
karşı cinste aradığı ilk şey güzellikmiş. tabi bunun yanında gösterişli, maddi anlamda ayakları yere basan, hamarat ve itaatkar
bir eşmiş aradığı beyfendinin.neyse ben saygı duydum tabi herkesin kendi fikri sonucta. şimdi diyeceksinz kendisi brad pitt mi ki bunları isteyebiliyor. kendisinin iyi bir kariyeri iyi bir işi
var ve boyu dışında (1.70) kesinlikle yakışıklı biri ama birgün biterse her anlamda daha iyisini bulacagımı da bılıyorum (hatırlarsınız gecen gün kefil olma meselesıyle gündeme gelmiştik :) ). neyse kısaca ozet geceym tanıstıktan kısa bır sure sonra evllenme teklif etti. dogru kisi oldugumdan nasıl bu kadar cabuk emin olabiliyorsun dedigimde kesinlkle eminim demekten baska birşey soylemedi. bende emin olmamama ragmen olumlu dusundugumu soyledım.

Cevrem tarafından özellikle karşı cins tarafından cok begenilen biriyim. bir devlet kurumunda yöneticiyim. kariyerimde iyi
sayılır. hatta fotograflarımı tüm sülalesine göstermiş annesi yani o derece.ama ona ragmen erkek arkadaşımın güzellik düşkünü
olması farkında olmadan bilinc altıma öyle bir işlemiş ki sanki birgün bakımsız olsam benden soguyacakmış gibi hssediyorum her
gördügüm kızla kendimi kıyaslıyorum. evlenince başımı örtmemi istiyor. ben baslangıcta pek taraftar değilm bu konu icin ama
ailesiyle falan tanıstıktan sonra bunun aileden gelen birşey olduguna, gercekten Allah icin bunu yapmamı istedigini anladım ve
örtünmeye karar verdim ailesi ve kendisinin mutlulugu icin kabul ettim, belki benim icinde böylesi hayırlıdır dedim. ama henuz
kapanmadım. evde baş örtüsü taktıgımda kendimi cok cirkin yabancı gibi hissediyorum sanki ben değilmişim gibi. e adamda bu
kadar güzellik düskünü olunca acaba diyorum.

etrafına bekar erkek arkadasları var ve onlara kız bulmaya calısıyor zaman zaman. konusu bıryerde gectıgınde şöyle bir kız var
dıye hemen atlıyor konuya güzel mi kapalı mı diye. bende ister istemez rahatsız oldum bu durumdan. neden boyle yapıyorsun dıye
sordugumda ali için ahmet için diyor. beni cok begendigini güzel buldugunu biliyorum ama her gördügü kızla beni kıyasladıgını
da bılıyorum. sonuc genellikle benim lehime oluyor ki halen peşimden ayrılmıyor. ama yine de bu durum beni rahatsız ediyor.
adamın huyu bu sanırım. ciddiye almıyorum huyu bu dıyorum ama son gunlerde farkettım ki bu durum yetersizlik duygusu olarak
bilinç altıma işliyor ben farkında olmada.
ne yapmam gerek nasıl davranmam gerek hic bilmiyorum bunaldım iyice.

bana fikir verin bır yorum yapın lutfen hanımlar

edit: ayrıca size önerim sizlerde günlük hayatta yaşadıgınız şeylerin sadece bilinc düzeyinde değil bilinc altınıza da nasıl yansıdıgını görmeye calısın. uzun vadede yanlıslar yapmamak icin iç gözleminizi yogunlaştırın bence. benim bilinc altıma yansıyan bu aksaklıgın farkına varmam bile bir nimet diyebilrim. cunku aşık olunca insanın gözü görmüyor birşeyi

canım evet senin erkek arkadaşında büyük bi özgüven var. böyle büyük özgüvene sahip olan adamlar kendilerine feci aşık ederler haberin olsun...

Bi de şu çalışan hatun meselesine sinir oluyorum sanki bizimle para için evleniliyor gibime geliyor gıcık bişey yaaaaa kadın evini geçindirmek zorunda değil bunu okuş beyinlerine sokuversin erkekler ve kaynanalar

günaydın :) o anlattığından bende 1 adet mevcut canımm zor bir adamla berabersin ama kendımızı salıveremediğimiz için iyide oluyor, kapanma konusuna gelınce kendın çok çok ıyı duşun kapanmak oyle kolay bir şey değil yanı ne olcak kapanırım dersın ama olmuyor maalesef 1 hafta kapandım açıldım ve çok zor günler geçirdim yapamıyorum yanı yapamadım, kapanıp açılmak benı daha da bunalıma soktu, keşke denemeseydim dedım, yada keşke yapabılseydım ama olmadı işte.

canım senin gözün biraz açılmış bazı şeyleri farketmişsin ama
asıl ayrıldıktan sonra olaylara sakince bakıldığında anlaşılıyor herşey.
bende senin gibi düşünürdüm,ne kadar özgüveni yüksek
kendini ne zannediyor,ben yetersizim,ben eziğim,ona yetişmek için
istediği kız olmak için kendimi paralardım,sonra patladım dayanamadım ve ayrıldım.

sonra farkettiğim tek şey onun aslında KOMPLEKSLİ olduğuydu.
ve bütün bu eziyetleri,kendi yetersizliğini kapatmak için yapmasıydı.
tabi bunu anlamam yıllarımı geri getirmedi,üstelik psikolojimi bozdu.

Ben sosyolojik gozlemleri iyi yapıyorum da söz konusu insanın kendi hayatı olunca terzi sökük misali oluyor. o yuzden fikirleriniz ve tecrubeleriniz cok önemli benim icin

kapanmanızı Allah için isteseydi size bırakırdı. siz kendiniz hazır hissettiğinizde o olguya duruma kapanır ya da kapanmazdınız.

hem ak olsun hem kara olmuyor ..
:ssz:

sırtını dayasın tek derdi bu

günaydın :) o anlattığından bende 1 adet mevcut canımm zor bir adamla berabersin ama kendımızı salıveremediğimiz için iyide oluyor, kapanma konusuna gelınce kendın çok çok ıyı duşun kapanmak oyle kolay bir şey değil yanı ne olcak kapanırım dersın ama olmuyor maalesef 1 hafta kapandım açıldım ve çok zor günler geçirdim yapamıyorum yanı yapamadım, kapanıp açılmak benı daha da bunalıma soktu, keşke denemeseydim dedım, yada keşke yapabılseydım ama olmadı işte.
eşin ya da nişanlın bilemiyorum o mu talep etti kapanmanı?
evli misiniz?
bu cevaplarn benim icin önemli

Bi de şu çalışan hatun meselesine sinir oluyorum sanki bizimle para için evleniliyor gibime geliyor gıcık bişey yaaaaa kadın evini geçindirmek zorunda değil bunu okuş beyinlerine sokuversin erkekler ve kaynanalar

aynen deli oluyorum bu fikre. ben evlenince calısmak istemiyorum dediğimde bana gülerek "sen evde boş boş oturunca sıkılırsın canım" dedi. şaka gibi ya sen bilirsin diyemedi

Back
X