Bilincaltindaki korkularimi nasil yeniyim?

slz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
210
4
118
Iğdır
Merhaba arkadaslar.sorun su:Ben bilincaltima yerlesen korkumu -kaynana korkusunu yenemiyorum.bir yere giderken(anneme bile)haber ve rip izin aliyordum ya artik bunun deyismesini istiyorum ama beynime yerlesmis korku izin vermiyor.suan kv de kendi evinde en azindan anneme giderken sadece esime soyleyip gitmek istiyorum ama yapamiyorummmmmm.sanki bi sey beni tutuyor kilitlenmis gibi kv ye haber vermedim icin rahatca gidemiyorum.beynimdeki bu sorunlari nasil yeniyim?psikolog.gitmeyi cok ister dim ama gidemem.bana onere bileceginiz online ucretsiz psikolq falan ve ya benzeri siteler falan varmi?yardimmm.

Acaba konuyu yalnis yere mi acdim hic yorum yok?ama inanin ki cok cikmazdayim biturlu yenemiyorum korkularimi?

siz kafanızda çözmedikten sonra hiçbir psikolog derdinize derman olamaz. kayınvalidenize hesap vermek zorunda olmadığınızı, kendi annenize gittiğinizi biliyorsunuz. eşinize söylemeniz sizin için yeterli. birkaç kere bu şekilde telkin verin kendinize, bir şeyler değişebilir.

birlikte mi oturuyorsunuz? ya da daha önce sizi haber vermeniz konusunda baskı altına mı aldılar?

birlikte mi oturuyorsunuz? ya da daha önce sizi haber vermeniz konusunda baskı altına mı aldılar?

Su an birlikde oturmuyoruz ama ekim den geliyolar hazirana kadar burda kaliyorlar .onceden evet her gittigimde haber vermem icin baski yapiyordu.simdi de kafama yer etmis sanki,bi turlu bu iZin isinden kurtulamiyorum

siz kafanızda çözmedikten sonra hiçbir psikolog derdinize derman olamaz. kayınvalidenize hesap vermek zorunda olmadığınızı, kendi annenize gittiğinizi biliyorsunuz. eşinize söylemeniz sizin için yeterli. birkaç kere bu şekilde telkin verin kendinize, bir şeyler değişebilir.

Haklisin. Korkunu yenmenin en iyi yolu uzerine gitmek ama bunun icin qaliba destek ariyorum kendime.

canım bırak kendini ... rahat ol.... :27: allah aşkına derin bi nefes al... ya yazılı kağıt mı istiyor sana izin verirken... ne zorun var.... kendini başına buyruk kabul et azıcık..... kendine BEN OTORİTER Bİ KADINIM NE İSTERSEM ONU YAPARIM İSTEDİĞİM YERE İSTEDİĞİM ZAMAN GİDERİM KOCAM İZİN VERMİŞ BAŞKASINA SÖYLEMEME GEREK YOK.... ÇOKTA TIN.... sözcüklerini fısılda.... giderek ses tonunu yükselt sesli sesli tekrarla ... bil hassa evden çıkacağın zaman bu cümleyi sesli sesli duyur kendine.. sonra nefesini tut ona kadar sayarak çık evden... kendini güçlü hisset yeter yenersin bu korkuyu... ki islamiyette bile kaynanaya hesap verme yoktur... kadın sadece kocasına hesap verebilir.... zaten sen on sayısına geldiğinde çoktaaan evin köşesini dönmüş olursun.... bak bu şekilde izin almadan çıkmış oldun evden... hadi bakalım inşallah bu korkumu yendim sağolun varolun KK diye burda cevabını görürüz ....

canım bırak kendini ... rahat ol.... :27: allah aşkına derin bi nefes al... ya yazılı kağıt mı istiyor sana izin verirken... ne zorun var.... kendini başına buyruk kabul et azıcık..... kendine BEN OTORİTER Bİ KADINIM NE İSTERSEM ONU YAPARIM İSTEDİĞİM YERE İSTEDİĞİM ZAMAN GİDERİM KOCAM İZİN VERMİŞ BAŞKASINA SÖYLEMEME GEREK YOK.... ÇOKTA TIN.... sözcüklerini fısılda.... giderek ses tonunu yükselt sesli sesli tekrarla ... bil hassa evden çıkacağın zaman bu cümleyi sesli sesli duyur kendine.. sonra nefesini tut ona kadar sayarak çık evden... kendini güçlü hisset yeter yenersin bu korkuyu... ki islamiyette bile kaynanaya hesap verme yoktur... kadın sadece kocasına hesap verebilir.... zaten sen on sayısına geldiğinde çoktaaan evin köşesini dönmüş olursun.... bak bu şekilde izin almadan çıkmış oldun evden... hadi bakalım inşallah bu korkumu yendim sağolun varolun KK diye burda cevabını görürüz ....

Cok tesekkur ederim sanki ilac gibi sozlerin sag ol denemeye basladim bile beynime outrana kadar tekrar edicem bu sozleri.

canım belediyenin ücretsiz psolog destek yerleri var bir araştır ama bana kalırsa sen takıntı yapmışsın
sanki kayınvalidene söylemeden rahat edemiyorsun kötü birşeyler yaşayacakmışsın gibi geliyor
ben doktor değilim ama bana senin durumun biraz obsesif br takıntı gibi geldi , önce kendi kendini telkin et
beynin sana illa ara şunu bunu yap falan dediğinde sen kendi kendine bunlar takıntı biliyorum o sebeple yapmıyorum diyeceksin
ilk zamanlar zor olacak daha çok yapmak isteyeceksin ama yapmadıkça bir süre sonra bu takıntın bitecek zaten takıntılardan yapmayarak kurtulabilirsin pskologda sana kendine bu tarz telkin vermeyi öğretecektir
kendi kendine bu takıntından kurtulamazsan direk psikyatra git derim
kim ne derse desin bence asıl pskiyatrlar daha doğru ve kesin çözümler üretiyorlar

canım belediyenin ücretsiz psolog destek yerleri var bir araştır ama bana kalırsa sen takıntı yapmışsın
sanki kayınvalidene söylemeden rahat edemiyorsun kötü birşeyler yaşayacakmışsın gibi geliyor
ben doktor değilim ama bana senin durumun biraz obsesif br takıntı gibi geldi , önce kendi kendini telkin et
beynin sana illa ara şunu bunu yap falan dediğinde sen kendi kendine bunlar takıntı biliyorum o sebeple yapmıyorum diyeceksin
ilk zamanlar zor olacak daha çok yapmak isteyeceksin ama yapmadıkça bir süre sonra bu takıntın bitecek zaten takıntılardan yapmayarak kurtulabilirsin pskologda sana kendine bu tarz telkin vermeyi öğretecektir
kendi kendine bu takıntından kurtulamazsan direk psikyatra git derim
kim ne derse desin bence asıl pskiyatrlar daha doğru ve kesin çözümler üretiyorlar

Aynen canim zamaninda yasadigim olaylar beynime yerlesmis ve beynimde o olaylarin etkisi hala devam ediyor.bi de qaliba su var bende yaptigim isin dogru oldugunu bilsem bile baska birisi tarafindan onaylaasini istiyorum.bu her zaman olmasa da ozellikle aile ici olaylarda boyle hiss ediyorum.

Aynen canim zamaninda yasadigim olaylar beynime yerlesmis ve beynimde o olaylarin etkisi hala devam ediyor.bi de qaliba su var bende yaptigim isin dogru oldugunu bilsem bile baska birisi tarafindan onaylaasini istiyorum.bu her zaman olmasa da ozellikle aile ici olaylarda boyle hiss ediyorum.

onaylatma isteği kendine güvensizliğin bir göstergesi bende bazı konularda eşime onaylatırımki sonrasında sorun çıkmasın belkide önceden çıkan sorunlardan dolayı zor durumda kalmama pskolojisidir
en iyisi diğer bir arkadaşın dediği gibi evden çıkarken kendini telkin edip aramadan çıkman
hem alıştırma bu kadar kim oluyor velinmi
aramazsan sen ayıp yapmış olmazsın aramanı beklediği için o sana ayıp ediyor
sanki kendisi birşey yaparken senden izin alıyor
kendine gel belkide arkandan ne saf kız falan diyordur
sinir oldum kadına

onaylatma isteği kendine güvensizliğin bir göstergesi bende bazı konularda eşime onaylatırımki sonrasında sorun çıkmasın belkide önceden çıkan sorunlardan dolayı zor durumda kalmama pskolojisidir
en iyisi diğer bir arkadaşın dediği gibi evden çıkarken kendini telkin edip aramadan çıkman
hem alıştırma bu kadar kim oluyor velinmi
aramazsan sen ayıp yapmış olmazsın aramanı beklediği için o sana ayıp ediyor
sanki kendisi birşey yaparken senden izin alıyor
kendine gel belkide arkandan ne saf kız falan diyordur
sinir oldum kadına

Benden izin almasi bir kenara dursun birlilde yasadigimiz zamanlarda bazen gittigi yeri soylemeden cikiyordu.

böye bir mecburiyetin yok kaynanaya hesap vermek zorunda değilsin bunu sürekli kendi kendine söyle ve yavaş yavaş herkesi bu duruma alıştır:31:

Kizlarrr dun dediginiz gibi yaptim.kv deye soylemedim ve anneme gittim.ev telefonum calismiyordu haber tutup sorarsa da boyle derim diye dusundum,ama sonun da bunu yapa bildim mutluyum.sag olun ve yine de desteginizi esirgemiyin.belki de uzun zaman di gitmemisdim kv de de biliyordu bunun verdigi rahatlikti ama olsun eskiden bunu bile yapamaDim

Merhaba arkadaslar.ben korkularimi yenmeye calisirken bi de esimin korkulari var.onlari ne yapicam bilmiyorum.bu gun esime "nerdeyse yaz bitti Hadi bizi gotur bi yere dedim.bir gunluk tatil yapalim dedim" o da gitti hemen annesine soyledi tabi habersiz yapamaz ya.kv de de "Hadi kiz kardesini de ara onlarda gelsin bi yere gittikleeri yok demis"gorumcem evli iki cocugu var ve su an kendi evinde yani iki saatlik baska sehirde.iki gun sonra gelicek.burada kv desi var sadece yazin iki aylik geliyor buraya.kisin kendi evinde kv deden uzak dilediyini dilediyi gibi yasiyor istediyin aliyor istediyi yere gidiyor.bense bir anneme giderken izinle urasiyorum kendime bir corap almaya bile gidemiyorum simdi bir gunluk tatilim de onlar yuzunden mahv oldu.esim de ailesine laf soyletmez hep ben suclu oluyorum neyim eksikmis benim sahip olduklarima sahip olmak isteyen cok insan varmis .ee tabii benim soylediklerime yer kalmiyor annecigi sag olsun

arayıp ne diyorsun?
anne ben annemlere gidebilirmiyim? mi
yapma asla hesap vermek zorunda değilsin.
eşine bile sorsan sana aynısını söyler..

Back
X