birlikte mi oturuyorsunuz? ya da daha önce sizi haber vermeniz konusunda baskı altına mı aldılar?
siz kafanızda çözmedikten sonra hiçbir psikolog derdinize derman olamaz. kayınvalidenize hesap vermek zorunda olmadığınızı, kendi annenize gittiğinizi biliyorsunuz. eşinize söylemeniz sizin için yeterli. birkaç kere bu şekilde telkin verin kendinize, bir şeyler değişebilir.
canım bırak kendini ... rahat ol....allah aşkına derin bi nefes al... ya yazılı kağıt mı istiyor sana izin verirken... ne zorun var.... kendini başına buyruk kabul et azıcık..... kendine BEN OTORİTER Bİ KADINIM NE İSTERSEM ONU YAPARIM İSTEDİĞİM YERE İSTEDİĞİM ZAMAN GİDERİM KOCAM İZİN VERMİŞ BAŞKASINA SÖYLEMEME GEREK YOK.... ÇOKTA TIN.... sözcüklerini fısılda.... giderek ses tonunu yükselt sesli sesli tekrarla ... bil hassa evden çıkacağın zaman bu cümleyi sesli sesli duyur kendine.. sonra nefesini tut ona kadar sayarak çık evden... kendini güçlü hisset yeter yenersin bu korkuyu... ki islamiyette bile kaynanaya hesap verme yoktur... kadın sadece kocasına hesap verebilir.... zaten sen on sayısına geldiğinde çoktaaan evin köşesini dönmüş olursun.... bak bu şekilde izin almadan çıkmış oldun evden... hadi bakalım inşallah bu korkumu yendim sağolun varolun KK diye burda cevabını görürüz ....
canım belediyenin ücretsiz psolog destek yerleri var bir araştır ama bana kalırsa sen takıntı yapmışsın
sanki kayınvalidene söylemeden rahat edemiyorsun kötü birşeyler yaşayacakmışsın gibi geliyor
ben doktor değilim ama bana senin durumun biraz obsesif br takıntı gibi geldi , önce kendi kendini telkin et
beynin sana illa ara şunu bunu yap falan dediğinde sen kendi kendine bunlar takıntı biliyorum o sebeple yapmıyorum diyeceksin
ilk zamanlar zor olacak daha çok yapmak isteyeceksin ama yapmadıkça bir süre sonra bu takıntın bitecek zaten takıntılardan yapmayarak kurtulabilirsin pskologda sana kendine bu tarz telkin vermeyi öğretecektir
kendi kendine bu takıntından kurtulamazsan direk psikyatra git derim
kim ne derse desin bence asıl pskiyatrlar daha doğru ve kesin çözümler üretiyorlar
Aynen canim zamaninda yasadigim olaylar beynime yerlesmis ve beynimde o olaylarin etkisi hala devam ediyor.bi de qaliba su var bende yaptigim isin dogru oldugunu bilsem bile baska birisi tarafindan onaylaasini istiyorum.bu her zaman olmasa da ozellikle aile ici olaylarda boyle hiss ediyorum.
onaylatma isteği kendine güvensizliğin bir göstergesi bende bazı konularda eşime onaylatırımki sonrasında sorun çıkmasın belkide önceden çıkan sorunlardan dolayı zor durumda kalmama pskolojisidir
en iyisi diğer bir arkadaşın dediği gibi evden çıkarken kendini telkin edip aramadan çıkman
hem alıştırma bu kadar kim oluyor velinmi
aramazsan sen ayıp yapmış olmazsın aramanı beklediği için o sana ayıp ediyor
sanki kendisi birşey yaparken senden izin alıyor
kendine gel belkide arkandan ne saf kız falan diyordur
sinir oldum kadına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?