Bilingual bebekler

HappyTogether

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
173
82
13
Arkadaslar merhaba. Cocugunu bilingual olarak yetistiren var mi acaba? Tecrubelerinizi ve tespitlerinizi paylasabilir misiniz? Kacinci ayda baslamak gerekir, yapilmasi ve yapilmamasi gerekenler nelerdir size gore??

Bilingual çocuk yetiştirmek istiyorsanız çocukların özellikle bu iki dili ana dili gibi konuşan bireylerle sürekli iletişim kurulması sağlanabilir. Mesela anne ve baba Almanca biliyorsa biri Almanca konuşur diğeri Türkçe konuşur. 1i Almanca bilmeyip diğeri biliyorsa Almanca bilen sadece çocukla o Almanca konuşur. Bakıcısı da olabilir ama sadece o dili konuşmalı bakıcı da :)

Hatta anne Türkçe baba Almanca bakıcı İngilizce bile konuşabilir. Çocuklar 3 yaşına kadar her dili beyinlerine kaydeder ve kulak dolgunluğu sağlanmış olur.

Eğer o dili anadiliniz gibi bilmiyorsanız çocuğa bu dili empoze etmenizi tavsiye etmem zira o zaman hayatı boyunca yanlış telaffuz eder.

Bir cok sey okudum bununla ilgili ama bizzat yasayan birilerinden tecrube aktariminda bulunmak istedim. Ana dili ingilizce degil esimin. Ben ileri duzeyde ingilizce biliyorum. Simdiden baslamak istedim ogretmeye ama surekli ingilizce konusmam mumkun olamicak malum disari ciktigimizda falan. Sadece okuma saatleri oyun saatleri video saatleri yapip o zamanlarda ingilizce konussam acaba kotu mu yapmis olurum??

Bir cok sey okudum bununla ilgili ama bizzat yasayan birilerinden tecrube aktariminda bulunmak istedim. Ana dili ingilizce degil esimin. Ben ileri duzeyde ingilizce biliyorum. Simdiden baslamak istedim ogretmeye ama surekli ingilizce konusmam mumkun olamicak malum disari ciktigimizda falan. Sadece okuma saatleri oyun saatleri video saatleri yapip o zamanlarda ingilizce konussam acaba kotu mu yapmis olurum??

Tabii ki de iyi yapmış olursunuz çocuk kulak dolgunluğu sağlamış olur. Ancak bilingual yetişmez çünkü bilingual çift anadilli demek. Siz ona ne kadar Türkçe verirseniz o kadar da İngilizce vermelisiniz. Ama onunla az çok İngilizce konuşarak onun İngilizce öğrenmesini kolaylaştırırsınız çünkü dil öğrenmek küçük yaşlarda daha kolay.

Back
X