canım bende seninle aynı durumdayım ileri endo hastasıyım biri açık biri kapalı 2 ameliyat geçirdim en son 2009 haziran ayında ameliyatım oldu ve bu zamana kadar çıkmadı..tedavi olamdığım zaman doğum kont. ilacı ile baskılamaya çalıştım..
senin şu anda kaç cm?
yapışıklık hangi yumurtalıkta ve önceki ameliyatta zarar gören yumurtalığın var mı ?
ben açık ameliyatı soldan geçirdim ve yapılan tüp bebekte sol da gelişen yumurtam 7mm kaldı sağdan çıktı hep yumurta onlarda kalitesizdi
ben klomenle 2 aşılama ve bir tüp bebek geçirdim ama olmadı mayısa ta iğneli aşılama olacağım..
ben laparaskopi olmanı tavsiye ederim hangi boyutta bilmiyorum ama
ben ege de oldum doktorum bu konuda uzmandı ama artık gede yapmıyormuş sanırım sen yinede araştır imkanın varsa egeye gel
ben ilk ameliyatımı da egede oldum hatta doktorum 2. yi yapmak istemedi bekeleyelim dedi ve 3 ayda 4 cm olunca almak zorunda kaldı bağarsaklarıma kadar sarmış yapışıklık ve aynı zamanda histeroskopi oldum...sende bunları yaptıktan sonra tüp bebek dene..çünkü bu durumda tedavinin sana hiçbir faydası yok kaliteli yumurta çıkmayacak çünkü..birde tek embriyo yasası çıktı sen şansını arttırmaya çalış bir an önce ol ki çünkü ameliyattan sonra da 2 adet dönemi bekleyeceksin..
allah yardımcın olsun canım...
cevabın için teşekkür ederm.ben artık sürekli doktor deiştrmek istemyorum gitmedğim doktor kalmadı.aynı bende de bağırsaklara yapışıklık olduğu sölendi.kapalı yapılamazmış ameliyatım.ikinci ameliyatım daha zor ve riskli olcakmış.ameliyata üroloji uzmanı genel cerrah falan gircekmiş.ameliyat olsam da yineleyecek ki kistler.ne düşüneceğimi bilmyorum sende umut var mı hala bilemyorum ama ben yavaş yavaş pes etmeye başladım.ömrüm boyunca ameliyat olamam böle.yeni tüp bebek yasasında 3.deneme yapacaklara 2 embryo transferi yapılcakmış.herneyse senin durumundan haberdar olmak isterm.
çok teşekkür ederim 35deniz çok güzel şeyler sölyosun.beni de en iyi anlayan kişilerdensn.herşey bende bityo aslında.umudumu kaybetmemem lazım ama ben artık yoruldum.o göbekten yaptığım iğneler,yerleştrmeden sonra 12günlk bekleme sürecnde kendni hamile gibi hissedip sonra sonuç almaya gittğinde yaşadığın hayal kırıklığı ve herkesn sana boşver 1daha denersin deyiverip küçümsemesi...ameliyattan sonra yaşadığın acılar halsizlikler yarım insan olman....herkesn sana tuhaf soru sormaları......yoruldum....
pozzitif canım topiğini görpde yazmadan geçemedim....bencede yılma devam et denizin dediği gibi o kistler senin sağlığınada zarar verir ilk önce sağlığın için ol tabiki sonrada bebek için uğraşın....belki bana demesi kolay diyceksin ama sonunda evlat var inanki herşeye değer....
pozitif sana geçmiş olsun herşey düzelir inş ameliyatla....
deniz inş seninde aşılaman tutar seninde pek umudun yok aşılama konusunda ama dediğin gibi rabbim ol dedikten sonra olur..herşeyin vakti zamanı var ve inş bu tedavinle o zaman gelmiştir.....her ikinizide rabbim en yakın zamanda evlatlarınıza kavuştursun...
amin canım çok sağol
rabbim sana da kucağına almayı nasip etsin
hamilesin değil mi 2010 tüp bebk bölümünden biliyorum
pozzitif canım topiğini görpde yazmadan geçemedim....bencede yılma devam et denizin dediği gibi o kistler senin sağlığınada zarar verir ilk önce sağlığın için ol tabiki sonrada bebek için uğraşın....belki bana demesi kolay diyceksin ama sonunda evlat var inanki herşeye değer....
pozitif sana geçmiş olsun herşey düzelir inş ameliyatla....
deniz inş seninde aşılaman tutar seninde pek umudun yok aşılama konusunda ama dediğin gibi rabbim ol dedikten sonra olur..herşeyin vakti zamanı var ve inş bu tedavinle o zaman gelmiştir.....her ikinizide rabbim en yakın zamanda evlatlarınıza kavuştursun...
bende endoluyum. evresini bilmiyorum ancak 2 kez ameliyat oldum. ilki laparoskopi oldu sağdan,diğerisoldan açık oldu. son ameliyatımdan 1,5 yıl geçti. 1 yıl olmadan kist tekrarladı. bebek için 1,5 yıldır uğraşıyourz. ama olmadı. aşılama, ilaç... önümüzdeki ay kısmetse ilk tüp denemesi olacak. ama oda bu tek embro hikayesine takıldı.
bende çoğu zaman depresif haldeyim. dediğin gibi yarım insanmışım gibi hissediyorum. moralimi yüksek tutamıyorum. ilk zamanlar sürekli anlatırken şimdi kimseyle bu konuyu konuşmak istemiyorum. benzer durumda olan bir film,dizi karakteri bile saatlerce ağlamama sebeb oluyor. bazen eşimle bu sbebeten boşandığımızı hayal ediyorum. neler olacağını, mahkemee ne konuşacağımızı falan... bu çok canımı yakmasına rağmen kendimi alamıyorum.
ve en kötüsü böyle düşünmenin bana yarar sağlamayacağını bilmek. Tüp bebek tedavisinden de çok korkuyorum,işlemlerden değil ama sonucun negatif olmasından. şu 1,5 yıl içinde öyleçok idrar testi, kan testi yaptırdım ki... eni bir negatif daha göreceğim diye ödüm kopuyor.
bazen ne yapmış olabilirim de başıma bu geldi diye düşünüp duruyorum... bi neden arıyorum sürekli...ama ne cevabı , ne nedeni belirli...
onun için arkadaşım umut etmekten başka bir şansımız yok. olabildiği kadar iyi düşünüp kendimizi kaderin ellerine bırakmak...Allah inşallah dualarımızı duyarda daha fazla acı çekmekten hepimizi kurtuluruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?