• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biliyorum yanlış ama...

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
44
Kocaeli
ya arkadaşlar bizim yürütecimiz geldi aslında cok saglıksız oldugu için yürüteç istemiyordum şimdide ilerdede... kemik yapısını olumsuz etkiliyo diye.. neyse oglum cok huysuzdu deneyim dedim henüz cok küçük ama içine bindirdim bir mutlu oldu sormayın gözlerindeki sevinci görmeliydiniz.. ve şaşırtan asıl olay yürüteçte yürüyo oglum:) baştan bilincli diildir heralde dedim ama vitrine oyuncak koydum ona dogru ilerledi Maşallah.. vicdanımda hic rahat etmiyo ama en fazlada 10 dakika koydum koymak istemiyorum ama koyuncada hemen sakinleşiyo şimdi sormak istedigim acaba kac aylıkken yürütece koyulabilir ve kac dakika günde zarar vermez?

canım bıldıgım kadarıyla hıc kullanmamak lazım ama kullanıcaksanda daha erken sankı 6.aydan ıtıbaren kullanılabılır dıye bılıyorum

valla benim kizlarim cok huysuzdu durmuyorlardi bazen hic güc kalmiyodu bende bende 4 aylikken denediydim mutlu olunca artik koymaya baslamistim iki kizimdada aynisini yaptim bunda nasil yaparim bilmiyorum ama yürütece koymayi düsünüyorum canim bazen insan bi isi cikiyor kimsede bulamazsan bakacak ne yapcan yinede en emniyetli yer orasi oluyo

bend e oglumu 5 aylıkken yürütece koymuştum ve çok iiydii oyular oynaması felan.. ve bi zararını da gçrmedim....

ya arkadaşlar bizim yürütecimiz geldi aslında cok saglıksız oldugu için yürüteç istemiyordum şimdide ilerdede... kemik yapısını olumsuz etkiliyo diye.. neyse oglum cok huysuzdu deneyim dedim henüz cok küçük ama içine bindirdim bir mutlu oldu sormayın gözlerindeki sevinci görmeliydiniz.. ve şaşırtan asıl olay yürüteçte yürüyo oglum:) baştan bilincli diildir heralde dedim ama vitrine oyuncak koydum ona dogru ilerledi Maşallah.. vicdanımda hic rahat etmiyo ama en fazlada 10 dakika koydum koymak istemiyorum ama koyuncada hemen sakinleşiyo şimdi sormak istedigim acaba kac aylıkken yürütece koyulabilir ve kac dakika günde zarar vermez?

Canım ben yürüteç tavsiye etmiyorum..Evet her bebek yürüteçte yürür ama yürüme zamanı gelipte yürümeye başlayacağı zaman düştüğü yerden kalkamaz, zorlanır hiç apalamadığı için..Ayrıca yürüteç biliyorsunki tehlikeli özellikle halı kenarları ve açık kapılar çok büyük tehlike bebekler için ama sen bilirsin eğer sadece kendi kontrolünde olan zamanlarda bindireceksen sorun yok ama apalamasına da izin ver..Her zaman bindirme..Benim yeğenlerimin üçüde yürüteç kullandı ama yürümeye başladıklarında hem çok zorlandılar hemde apalamayı bilmedileri için yürüteç olmadığı zamanlarda türlü türlü tuhaflıklarla ilerlediler, mesela biri her yere poposunun üstünde gitmeye çalışıyordu. Bence bebekler doğal gelişimine bırakılmalı..

Son düzenleme:
bende kızımı mecbur kaldığımda koyuyordum ama benim bildiğim erkek çocuklarına çok zararlı olduğu yönünde.bir doktoruna sor istersen

erkek çocukları için özellikle testislerini sıkıştırdığı için yürüteç ve kanguru pek önerilmiyor bebeğin kiloluysa hiç kullanma bence ama kilosu normalse günde 10 dakikadan bişey olmaz derim

canım bizede hediye olarak gelmişti yürütecimiz...tatilden deönünce hemen geldiğimiz gün bindirdik 6 aylık kızımızı çok sevindi değişik geldi oyunacaklı müzikli oyanlandı ama 5 dk sonra ağlayarak almamızı istiyordu herhalde sıkıldı diye alıyoduk yere yatırıyorduk...günde 5-6 kere koyduk oynuyor sonra ağlamaya başlıyor ileri geri gidiyor felan... daha sonra geceleri uyumamaya gündüzleri huzursuzlanmaya başladı duran bebek durmadı hep ağlıyordu...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:arkadaşla konuşurken bel ağrısı yapar fazla oturdurma dedi.. o söyledikten sonra fazla oturdurmadım zaten...doktora sordum doktor hatta kızdı kendi başına yerde desteksiz oturabiliyormu ded, hayır oturamıyor dedim bende sakın oturtmayın dedi ne zaman kendi başına desteksi oturuyor ozaman yürüteçde durabilir dedi,çünkü omurilik zara görür bel ağrısı yapar....ögündür hiç oturdurmadı 3 gündür gece uykumuzda iyi ağlamsıda artık bitti eski düzenimiz aldık...
veee yürütecide ortalıktan yok ettim:smiley-cool::smiley-cool:

kemik yapısı açısından en az 8 aylık olmalı.

ben oğlumu 5aylık bile degıldı bındırdım hıç bışı olmadı yuremeye erken gecer dıyo doktoru ama gunde en fazla yarım saat bınıyo

Back
X