Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bıngıldağın erken kapanması

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

papatyaa01

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2014
82
26
23
merhabalar 2 aylık bir oğlum var bugün aşısı ve kontrolleri vardı sağlık ocağında bıngıldağının kapandığını ve çok erken olduğunu söylediler ve 1 ay içinde baş çevresi 3 cm büyümüş çok büyümüş dedi hemşire.sizin bebeklerinizde kaç ayda kapandı aynı durumu yaşayan varmı ne yapmalıyım???

benim oğlumumda 6. ay aşısını yaptırmaya gittiğimde hemşire bıngıldak kapanmış erken ama baş ölçümlerinde sorun yok takip edicez dedi

Benim oglumun da ilk aylarindan birinde 3 cm bas cevresi buyumesi olmustu. Nolur nolmaz diye kranial usg yapildi. Her sey normal çıktı. Sonraki aylarda gayet normal seyretti. Nörolojik gelisimi de iyi. Bingildagimiz kapanmadi henuz 8 ayligiz su an. Ama kapansa da bas cevresi gelisimi uygun olarak devam ettikten sonra sorun yok

benimde ikizlerim iki aylık bıngıldağı kapanmak üzere.d vitaminii kesn dedi sağlık ocağındaki hemşireler..d vitaminiyle alakası ne..ne olur bu problemi yasayanlarla iletısımde olalım.

d vitamini bebeğin kemik gelişimine katkıda bulunuyor. bıngıldağı erken kapanmaya başlayan çocuklarda d vitamini kesilmesi tavsiye ediliyor ki, bıngıldak daha zor kapansın. benim bebeğimin de 3 aylıkken kapanmaya başlamıştı, ama kafa ölçümleri her ay düzenli devam etti o yüzden sıkıntı yaşamadık, 7 ayda tamamen kapandı. 3 aylıkken kapanmaya başlayan bıngıldak , belki de 1 yaşına kadar öylece kalacak kapanmayacak, bunu bilemeyiz demişti doktor, tek yapmamız gereken aylık kontrol etmek demişti. sizde içinizi ferah tutun, düzenli kontrollerinizi yaptırın. birşey çıkmaz Allahın izniyle

merhabalar 2 aylık bir oğlum var bugün aşısı ve kontrolleri vardı sağlık ocağında bıngıldağının kapandığını ve çok erken olduğunu söylediler ve 1 ay içinde baş çevresi 3 cm büyümüş çok büyümüş dedi hemşire.sizin bebeklerinizde kaç ayda kapandı aynı durumu yaşayan varmı ne yapmalıyım???

Selam bilgildagi erken kapanan bebis anneleri durumlar nedir.zamanla bas buyumesinde sikintilar oldu mu

Back
X